Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στο stage του WE έρχεται η στιγμή που θα συναντηθούν επί σκηνής τρία απο τα μεγαλύτερα reggae συγκροτήματα της εγχώριας σκηνής για πρώτη φορά! Soul Fire, One Drop Forward και Κακό Συναπάντημα σε μια νύχτα γεμάτη reggae vibes, θυμιζοντας σε όλους την δυναμη της reggae σκηνής στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Το κάθε μουσικό συγκρότημα με τον χαρακτηριστικό ήχο του θα δώσει για ακόμη μία χρονιά πνοή και ζωντάνια στο πιο φρέσκο reggae festival της θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ras Chidy στο “warm up dj set” θα ζεστάνει τη βραδυά, ενώ μετά το τέλος των ζωντανών εμφανίσεων θα ακολουθήσει live jam απο κάποια μέλη όλων των συγκροτημάτων.

O Ras Chidy από τις αρχές του 2000 όπου και βρίσκεται στην Ελλάδα, παίζει σαν reggae dj σε parties, soundsystems και live.

Aπο τη δεκαετία του 90 ακούγωντας την αγαπημένη του reggae στην αφρικανική πατρίδα του, βρέθηκε resident dj στο Red Sea στην Αθήνα από το 2002 εως και το 2004 όποτε και ήρθε στη Θεσσαλονίκη. ‘Εκτοτε, κάνει πολλά selections σε διάφορα bars, parties και σε festivals στα πανεπιστήμια αλλά και στην πόλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχει συμμετάσχει σε reggae και dub συναυλίες , opening selections, και παρουσιάσεις κυρίως στην Θεσσαλονικη αλλά και στην επαρχία. (Κακό Συναπάντημα, Οne Drop, Soul Fire, Animanation, Asian Dub Fountation κ.α.).Παράλληλα έχει δισκογραφική συμμετοχή με φωνητικά στα concept albums ”Babylon-Reggae against the machine” και ”Τhe Τaleporians” από το Κακο Συναπάντημα.

Τα καλοκαίρια ειναι Resident dj του bar Kafter στη Σαμοθράκη, ενω ετοιμάζει προσωπικό δίσκο για τον προσέχη Ιούνη με τίτλο “Diploma Problema”, δείγμα της δουλειάς μπορείτε να ακούσετε στο youtube: Ras Chidy – Diploma Problema.

Λίγα λόγια για τα μουσικά συγκροτήματα:

One DropForward

Οι θεσσαλονικείς One Drop Forward, είναι μουσικά ενεργοί από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 έως και σήμερα. Μετά από διαφοροποιήσεις στη σύνθεσή τους, ο βασικός κορμός των μελών είναι σταθερός από το 2005, χρονιά που καθιέρωσαν και το όνομά τους, το οποίο αποτελεί λογοπαίγνιο-αναφορά στον γνωστό ρέγγε ρυθμό “One Drop” και τίτλο του ομώνυμου κομματιού του Bob Marley , σε συνδυασμό με το κομμάτι “One Step Forward” του Max Romeo.

Η βάση της μουσικής του πολυμελούς σχήματος, είναι η reggae. Πάμπολλα όμως είναι τα εμφανή στοιχεία και από άλλα είδη μουσικής, καθώς τα γενικότερα ακούσματα των μελών ποικίλουν και οι επιρροές από το ευρύτερο μουσικό φάσμα είναι όχι απλά ευπρόσδεκτες αλλά και απαραίτητες για τον τελικά πολύ χαρακτηριστικό και ιδιαίτερο ήχο των One Drop Forward , o οποίος αποτυπώνεται στους 3 δίσκους της μπάντας( “One drop/ laternativa” split album, “We need knowledge” και “ Bird on a fence”.

Πολλά τα ταξίδια που έχει κάνει το συγκρότημα μέσα στα χρόνια, με συναυλίες σε σκηνές διαφόρων μεγεθών, είτε σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, είτε σε πολυχώρους, είτε σε οργανωμένα πολυπληθή φεστιβάλ εντός και εκτός της Ελλάδα

SoulFire

Lee “Scratch” Perry’s, 70‘s classic, “Soul Fire”, was the ignition for the songwriter and singer Vassilis Savopoulos a.k.a “Jah Smiley” to form “Soul Fire” the first reggae band in Greece in the begining of the 90’s.

After “Jah’ Smiley” set up his project studio, he formed this greek based reggae trio comprises, himself, (vocals and guitar) King John (drums) and T Wise (bass). Their live performances reach as far to the early 90’s and albeit they‘ve started by playing cover versions, such as, “Chase the Devil” by Max Romeo and “Soul Rebel”by Bob Marley, soon filled their live track listings only with their own deep roots reggae riddims. Since then,they are enjoying the respect of all their greek fans, and they are now considered to be the pioneers of the local reggae scene.

Κακό Συναπάντημα

Από το 2004 έως σήμερα το σχήμα “Κακό Συναπάντημα” εξελίχθηκε σε 8-μελή reggae-dub μπάντα. Βασικό στοιχείο τους ο κοινωνικός – ελληνικός στίχος – συνέχεια μιας δεκαπενταετούς πορείας των ιδρυτικών μελλών του (Ste & Northical), καθώς και ο αγγλικός στίχος με τον οποίο πειραματίζονται απο το 2004. Επιρροές όλης της παρέας εισχωρούν στη μουσική και την ενορχήστρωση κάνοντας την πολυμορφική και πλέον χαρακτηριστική. O ήχος των 80’s , το hip hop , η dub , η μοντέρνα και παλία roots reggae συνθέτουν την μουσική τους ταυτότητα. Έχουν εμφανιστεί σε δεκάδες χωριά και πόλεις της Eλλάδας και έχουν συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ καθώς και ως support σε κορυφαίες μπάντες της παγκόσμιας reggae σκηνής. Το 2008 κυκλοφόρησαν το ομώνυμο -πρώτο τους cd ως μπάντα- (ανεξάρτητη παραγωγή) το οποίο και εξαντλήθηκε . Το 2012 κυκλοφόρησε το cd “Pressureality” -και αυτό ανεξάρτητα- όπως ακριβώς και ο δίσκος Children το 2014 .Την επόμενη διετία κυκλοφόρησαν τα concept albums ”Babylon – Reggae against the machine ” , ”The Taleporians” και “Insightwards” . Παράλληλα κυκλοφόρησαν από τη νεοσύστατη Encounter Tapes σε μορφή κασσέτας , ο πρώτος ομώνυμος δίσκος του συγκροτήματος , η συλλογή με τα Demos της περιόδου 2004 – 2016 καθώς και το concept album ”Babylon-Reggae against the machine”.

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου

Είσοδος: 5ευρώ

WE – Πολυχώρος Πολιτισμού & Αθλητισμού

Λεωφ. 3ης Σεπτεμβρίου & Γρ. Λαμπράκη

Θεσσαλονίκη

Τ: 2310 284700

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης