To αφιέρωμα στο γαλλικό πιάνο συνεχίζεται με μια Ελληνίδα ερμηνεύτρια που ειδικεύεται στην ερμηνεία έργων Γάλλων μουσουργών. Ο λόγος για τη Ναταλία Μιχαηλίδου, μια σολίστ με διεθνή καλλιτεχνική πορεία και συνεργασίες με σύγχρονους συνθέτες, Έλληνες και ξένους, δημιουργίες των οποίων έχει παρουσιάσει σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση.

Για το πρόγραμμά του ρεσιτάλ της στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος την Τετάρτη 28 Μαρτίου (8.30 μ.μ.), η Ναταλία Μιχαηλίδου επέλεξε έργα Claude Debussy – από τον θάνατο του οποίου συμπληρώνονται εφέτος 100 χρόνια –, Maurice Ravel, Albert Roussel και Gabriel Fauré.
Το ρεσιτάλ της Ναταλίας Μιχαηλίδου στο Μέγαρο εντάσσεται στον κύκλο Vive la France !, ο οποίος πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, στο πλαίσιο του εορτασμού των 111 χρόνων από την ίδρυσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Nαταλία Μιχαηλίδου

Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Έκανε τα πρώτα μαθήματα πιάνου με τη μητέρα της, Πόπη Μιχαηλίδου. Πέντε ετών έδωσε το πρώτο της ρεσιτάλ. Με υποτροφία της γαλλικής κυβερνήσεως σπούδασε στην École normale de musique στο Παρίσι. Αποφοίτησε με το ανώτατο δίπλωμα concertiste, με ιδιαίτερη διάκριση, σε ηλικία 17 ετών. Συνέχισε σπουδές στο Πανεπιστήμιο Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, όπου πήρε μάστερ. Διακρίθηκε σε σειρά ρεσιτάλ γαλλικής μουσικής και της απονεμήθηκε η υποτροφία «Αλμπέρ Ρουσσέλ». Βραβεύτηκε στους διεθνείς διαγωνισμούς Βαρκελώνης, Βερτσέλλι και Ατενέουμ.

Έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες σε πόλεις των ΗΠΑ, της Ευρώπης, της Άπω Ανατολής και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Έχει εμφανιστεί σε διεθνή φεστιβάλ και έχει συνεργαστεί με διεθνούς φήμης μαέστρους και σολίστ. Συνέπραξε ως σολίστ με την ΚΟΑ, την ΚΟΘ, τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Καμεράτα, τους Σολίστ της Πάτρας, την Ορχήστρα Colonne στο Παρίσι καθώς και με τις Συμφωνικές Ορχήστρες της Κωνσταντινούπολης, της Σεούλ και του Μπουσάν (Ν. Κορέα), της Ραδιοφωνίας της Μόσχας, της Αγίας Καικιλίας στην Ιταλία κ.ά. Πολλές συναυλίες της έχουν μεταδοθεί ζωντανά από το Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύγχρονοι συνθέτες τής έχουν αφιερώσει έργα τους, πολλά από τα οποία έχει παρουσιάσει σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση. Συνεργάζεται με την Ελένη Καραΐνδρου και έχει συνεργαστεί με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο.

Είναι πρόεδρος της EPTA Hellas (European Piano Teachers Association). Aπό τον Οκτώβριο 2016 διδάσκει στο μεταπτυχιακό τμήμα πιάνου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το πρόγραμμα αναλυτικά

CLAUDE DEBUSSY (1862-1918)
Από τα Préludes | Πρελούδια (1o Βιβλίο, 1910)
Danseuses de Delphes | Χορεύτριες των Δελφών: Lent et grave
Voiles | Πέπλα: Modéré
La cathédrale engloutie | Η βυθισμένη μητρόπολη: Profondément calme
Minstrels | Μενεστρέλοι: Modéré

Από τις 12 Εtudes | 12 Σπουδές (2ο Βιβλίο, 1915)
11. Pour les arpèges composés

ΑLBERT ROUSSEL (1869-1937)
Από τη Σουίτα για πιάνο, έργο 14 (1909-10)
IV. Ronde

Διάλειμμα

GABRIEL FAURÉ (1845-1924)
Impromptu αρ. 2 σε φα ελάσσονα, έργο 31

Από τα 3 Νυχτερινά, έργο 33

Αρ. 1 Νυχτερινό σε μι ύφεση ελάσσονα

MAURICE RAVEL (1875-1937)
Gaspard de la nuit | O Γκασπάρ της νύχτας (σε ποίηση Αλοΰσιους Μπερτράν)
Ondine | Οντίν (Lent)
Le gibet | Η αγχόνη (Très lent)
Scarbo | Σκαρμπό (Modéré)

Τιμές εισιτηρίων
7 € (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 10 € ● 15 €

Eισιτήρια

210 7282333, megaron.gr
και σε όλα τα καταστήματα Public

Πληροφορίες
210 72.82.333
www.megaron.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης