Μία ξεχωριστή μουσική βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μαθητές, γονείς και φίλοι των εκπαιδευτηρίων «Ελληνογερμανική Αγωγή» τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου. Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν ρεσιτάλ βιολιού της Ελεάννας Στράτου.

Η Ελεάννα Στράτου είναι μαθήτρια της Β’ Λυκείου του σχολείου, είναι όμως συνάμα και ένα εξαιρετικό ταλέντο στο βιολί. Παρά το νεαρό της ηλικίας της – είναι μόλις 16 ετών – προετοιμάζεται ήδη δίπλα στον σπουδαίο Έλληνα βιολονίστα Γεώργιο Δεμερτζή για το δίπλωμά της. Ταυτόχρονα έχει συμμετάσχει και έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις σε σπουδαίες ελληνικές αλλά και διεθνείς μουσικές διοργανώσεις:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2013 – Πανελλήνιος Διαγωνισμός «Φίλων» σε συνεργασία με το Ωδείο Αθηνών 2ο αργυρό βραβείο στην Α’ κατηγορία – βιολί (όριο ηλικίας συμμετεχόντων έως 13 ετών).

2015 – Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο πλαίσιο προγράμματος χρηματοδοτούμενου
από το Ίδρυμα «Σταύρος ΝΙΑΡΧΟΣ» 1ο βραβείο ως νέα ταλαντούχος μουσικός.

2015 – Πανελλήνιος Διαγωνισμός «Φίλων» σε συνεργασία με το Ωδείο Αθηνών 1ο Χρυσό Βραβείο στη Γ΄ Κατηγορία – βιολί (όριο ηλικίας συμμετεχόντων έως 22 ετών).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2016 – Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός από τον Μουσικό Οίκο YAMAHA. Επελέγη στους 10 καλύτερους εκτελεστές εγχόρδων στην Ελλάδα (όριο ηλικίας συμμετεχόντων έως 25 ετών).

2017- Επελέγη κατόπιν ακροάσεως ως μέλος της Πανευρωπαϊκής Ορχήστρας Νέων Gustav Mahler με έδρα τη Βιέννη.

Το βράδυ της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου η Ελεάννα ερμήνευσε έργα των J.S. Bach, F. Mendelsohn, G. Faure. Στο πιάνο συνόδευσε η κυρία Χρύσα Γρένδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης