Ο μουσικοσυνθέτης και πιανίστας, Σταύρος Σοφιανόπουλος παρουσιάζει την Παρασκευή 2/6 /2017, στη Βαβέλ στο Μαρούσι, το νέο του cd καθώς και μουσικές από προηγούμενες δουλειές του.

Πρόκειται για μία μουσική παράσταση όπου στο πρώτο μέρος θα ακουστεί το νέο cd που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΑΝΚH του Σταύρου Σοφιανόπουλου με τίτλο «Σημειώσεις». Αποτελείται από 8 νέες ορχηστρικές συνθέσεις, για τις οποίες ο συνθέτης αναφέρει : «Πρόκειται για συνθέσεις που αντανακλούν την εμπειρία προσωπικών μου γεγονότων στο πέρασμα του χρόνου. Πρόθεση μου είναι η οικειοποίηση των κομματιών αυτών από τον ακροατή, προκειμένου να τα βιώσει με τον δικό του τρόπο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο μέρος επιλογές από προηγούμενες δουλειές με τη συμμετοχή της Ναταλίας Ρασούλη σε δύο τραγούδια και του Αχιλλέα Περσίδη στην κιθάρα. Ο Σταύρος Σοφιανόπουλος είναι γνωστός από τις προηγούμενες δουλειές του: 

2003, Δύσκολοι αποχαιρετισμοί, soundtrack της ταινίας της Πέννυς Παναγιωτοπούλου,

2004, Ο χορός του Πυθέα, 10 πρωτότυπες ορχηστρικές συνθέσεις,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2006, το Κέρασμα, 9 πρωτότυπες ορχηστρικές συνθέσεις και δύο τραγούδια,

2010, Κ.Π.Καβάφης «μια ανάγνωση», μουσική απαγγελία και η τελευταία

2017, Σημειώσεις, 8 νέες ορχηστρικές συνθέσεις. Ο Σταύρος Σοφιανόπουλος γράφει μουσική που παίζεται από μικρή κλασσική ορχήστρα, αντλεί την έμπνευση του από τη δυτική τάση της ελληνικής μουσικής παράδοσης, όπως την καλλιέργησε η γενιά του ‘30.

Ενορχήστρωση : Χρήστος Ξενάκης.


Φωτ: Kατερίνα Τσακίρη.

Έπαιξαν οι μουσικοί:

Βάσω Τουμπακάρη, κλασική κιθάρα Ανδρέας Ανθόπουλος, φαγκότο Στέφανος Γιαννόπουλος, τσέλο Σταύρος Σοφιανόπουλος, πιάνο.

Δείτε το βίντεο:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης