Οι Δήμοι Πατρέων και Ικαρίας συνεχίζουν και εφέτος το πρόγραμμα πολιτιστικών ανταλλαγών και δράσεων που ξεκίνησε το 2017.

Οι Καριώτες έχοντας ζωντανή την αίσθηση πληρότητας που τους άφησε η υπέροχη χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων το καλοκαίρι που μας πέρασε και ανταποκρινόμενοι στο νέο κάλεσμα του Δήμου Πατρέων προετοιμάζουν για τον Μάρτη (συγκεκριμένα την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17) την παρουσίαση στην Πάτρα, των ακόλουθων πολιτιστικών δράσεων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Την Παρασκευή 16/3 στις 19.30, η εκπαιδευτικός Άννα Καλαλή θα αφηγηθεί το παραδοσιακό καριώτικο παραμύθι «το Μισοκωλάκι», στην αίθουσα του Χορευτικού στο Λιμάνι.

2. Στη συνέχεια, το «Λαϊκό εργαστήρι Πολιτισμού» του Δήμου Ικαρίας θα παρουσιάσει το έργο του Κ. Βάρναλη «Η αληθινή απολογία του Σωκράτη», στις 21.00, στο θέατρο Μπάρρυ.

3. Το Σάββατο 17/3, στις 21.30, στο Παμπελοποννησιακό, η ομάδα του «Αρχείου παραδοσιακής μουσικής Ικάριας» θα παρουσιάσει ένα μουσικό αφιέρωμα στην παραδοσιακή μουσική της Ικαρίας, όπως έχει καταγραφεί από την ομάδα το αρχείου. Θα ακολουθήσει ικαριώτικο γλέντι με το Χορευτικό του Δήμου Πατρέων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της φιλοξενίας της ικαριώτικης αντιπροσωπείας, θα υπάρχει ξενάγηση σε ιστορικά μέρη της Πάτρας, καθώς και εκδρομή στα Καλάβρυτα.

Υπενθυμίζεται, ότι η συνεργασία των δύο Δήμων, ξεκίνησε στις 10 του Γενάρη 2017, όταν στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», εμφανίστηκε το Λαϊκό Εργαστήριο Πολιτισμού του Δήμου Ικαρίας, «Γ. Τσαρνάς», με το θεατρικό σχήμα «Οδοιπόροι». Επίσης, το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων, συνοδευόμενο από τον δήμαρχο και την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, είχε δώσει παραστάσεις στην Ικαρία, στις 13, 14 και 15 Ιουλίου 2017.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης