Ένα φεστιβάλ μουσικής, που θα διαρκέσει πέντε ημέρες και θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις χώρους της πόλης, με περισσότερα από 15 συγκροτήματα και Djs από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από 18 έως 22 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για το «The/Saloniki Sound Festival» το οποίο διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη δημιουργική ομάδα «SoulFood Thessaloniki». Δράσεις του φεστιβάλ θα φιλοξενήσουν η Α’ προβλήτα στο λιμάνι, το Θέατρο Κήπου, η Ροτόντα και η Παλιά Νομαρχία.

«Είναι ξεκάθαρο πως η πόλη έχει πολλά μουσικά σχήματα και είναι κατακλυσμένη από τη μουσική. Ο δήμος Θεσσαλονίκης ανοίγει την πόρτα στους καλλιτέχνες για να μπορούν να κάνουν πράγματα. Επιδίωξη μας είναι να γίνει το φεστιβάλ κέντρο για όλα τα Βαλκάνια» είπε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, σε συνέντευξη Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τεχνών, Έλλη Χρυσίδου, υποστήριξε πως «ο Ιούνιος θα είναι ο μήνας της μουσικής. Η Θεσσαλονίκη έχει το δυναμικό της. Θέλουμε ως κεντρικός δήμος να είμαστε η πλατφόρμα πάνω στην οποία θα έρχονται να κουμπώνουν τα καλλιτεχνικά σχήματα».
Την πρώτη μέρα, Δευτέρα 18 Ιουνίου, οι εκδηλώσεις θα γίνουν στον προαύλιο χώρο της Παλιάς Νομαρχίας, από τις 7 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο και θα συμμετέχουν Larry Gus, Tendts, Sworr, DJ This is W!cked.
Τη δεύτερη μέρα, στο Θέατρο Κήπου, στις 8 το βράδυ, για πρώτη φορά έρχεται ο Kutiman στη Θεσσαλονίκη μαζί με τους μουσικούς του και από την Αθήνα οι βιρτουόζοι Afrodyssey Orchestra. Η είσοδος θα είναι με εισιτήριο τριημέρου ή ημερήσιο.
Το φεστιβάλ την τρίτη μέρα, στις 20 Ιουνίου, μεταφέρεται στο χώρο της προβλήτας Α’ του λιμανιού εκεί όπου μουσικοί του δρόμου θα συναντήσουν ταλαντούχους δημιουργούς και συγκροτήματα (BaBa ZuLa, mononome, The Sailing Tomatoes).
Την Πέμπτη 21 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής και πάλι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τις 4 το απόγευμα ομάδες της πόλης ετοιμάζουν ένα καλοκαιρινό πάρτι με Djs και παραγωγούς (Auntie Flo, AND.ID, Ison, Madorasindahouse, Soulfood) και ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Την ίδια μέρα, στις 9 το βράδυ, θα ακολουθήσει συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και MOYSA στο Μέγαρο Μουσικής, με ελεύθερη είσοδο.
Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται στις 22 του μήνα με καινοτόμες μελωδίες και jazz στο λιμάνι της πόλης, που συνδυάζεται με άλλες μουσικές αναφορές (Koop Oscar Orchestra, The Speakeasies Swing Band και Yako Trio).

Παράλληλα, διαφορετικοί χώροι μέσα στην πόλη ανοίγουν τις πόρτες τους για workshops με στόχο να παρουσιάσουν σύγχρονες τάσεις, τεχνικές, αλλά και την πορεία της μουσικής βιομηχανίας στην Ελλάδα και τον κόσμο γενικότερα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης