«Τραγούδια του Μεσοπολέμου» θα πλημμυρίσουν την Κυριακή 9 Ιουλίου (21.30) το Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, σε μία συναυλία η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας και της ενότητας «Ημέρες Δημοτικού Ωδείου».

Η σοπράνο Κωνσταντίνα Πιτσιάκου και ο τενόρος Γιάννης Φίλιας, με τον Ανδρέα Ζαφειρόπουλο στο πιάνο, θα ερμηνεύσουν τραγούδια των Αττίκ, Γιαννίδη, Σουγιούλ, Σακελλαρίδη, Χατζηαποστόλου, Καπνίση, Μωράκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανδρέας Ζαφειρόπουλος

Τελειοποίησε τις μουσικές του σπουδές σε Ελλάδα και Μ. Βρετανία. Είναι μέλος του Ελληνικού Συγκροτήματος Σύγχρονης Μουσικής και έχει συνεργαστεί με μαέστρους όπως: Θ. Αντωνίοπυ, S. Sonteckis Μ. Καρύδης, N. Butterworth κ.α. και με σολίστ όπως Z. Brohn, N. Morossova, M. Pekarsky, G. Shuller.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως πιανίστας και συνθέτης έχει εμφανιστεί σε όλα τα εγχώρια φεστιβάλ κ΄ αίθουσες (Αθήνα, ΜΜΑ, GHOETE inst., HAU, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Πάτμος, Σύμη, κ.α. και στο εξωτερικό (Η.Π.Α, Μ. Βρετανία, Γερμανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Κύπρος, Ολλανδία, Ισραήλ.

Έχει αποσπάσει υποτροφίες, πρώτα βραβεία και διακρίσεις από την Ακαδημία Αθηνών, στην Γερμανία, στην Ιταλία σε παγκόσμιους διαγωνισμούς και έχει δεχθεί παραγγελίες και αναθέσεις για έργα του σε Αθήνα (ΜΜΑ), Πάτρα, Μ. Βρετανία, Πορτογαλία, Η.Π.Α. και αλλού.

Ασχολείται κυρίως με τη σύγχρονη ελληνική και διεθνή μουσική δημιουργία και έχει κάνει αφιερώματα στον Ν. Σκαλκώτα, Δ. Μητρόπουλο, Κ. Κυδωνιάτη, L.Nono,I. Stravinsky,J. Cage, P.Boulez, Ligeri, Ives, Mersian, B.Bartok, Andail, P.Hintemith, Θ. Αντωνίου, Μ. Χατζιδάκι.

Έχει δημοσιεύσει μελέτη του και άρθρα σε επιστημονικά, μουσικολογικά περιοδικά. Επίσης έχει συμμετοχή ως πιανίστας η ενορχηστρωτής η συνθέτης σε πάνω από 100 θεατρικές παραγωγές του Ελληνικού και ξένου δραματουργίου.

Τελευταία συνέθεσε μουσική για τέσσερις(4) ταινίες του Αμερικανικού κινηματογράφου.

Κωνσταντίνα Πιτσιάκου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτη του Μουσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Cardiff της Ουαλλίας σπούδασε με υποτροφία της Διεθνούς Εταιρείας Kodály κλασικό τραγούδι, πιάνο, διεύθυνση χορωδίας και μεθοδολογία Kodály (Διάκριση) στο Διεθνές Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Zoltán Kodály – Τμήμα της Ακαδημίας Ferenc Liszt της Ουγγαρίας.

Έχει συνεργαστεί με την Ορχήστρα Καμεράτα, το Ensemble Ex-Silentio και τα σύνολα Le concert dans l’ œuf και Os Orphicum. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων υπό τον γενικό τίτλο «Το Ωδείο Παρουσιάζει…» έχει τραγουδήσει με το «Patras Contemporary Music Ensemble » και το Κουαρτέτο Εγχόρδων Δημοτικού Ωδείου Πατρών σε συναυλίες- αφιερώματα στον Θεόδωρο Αντωνίου, Δημήτρη Δραγατάκη, Alfred Schnittke και Béla Bartók. Σταθερές συνεργασίες με τη χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και τη Χορωδία της ΕΡΤ, καθώς και την επαγγελματική Χορωδία Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Πατρών. Έχει δώσει σεμινάρια στην Κύπρο για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, τον Μουσικοπαιδαγωγικό Σύνδεσμο και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο με θέμα το μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα Kodály. Διδάσκει στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας και στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών όπου επίσης διευθύνει την Παιδική Χορωδία και τα μαθητικά φωνητικά σύνολα του ωδείου.

Γιάννης Φίλιας

Γεννημένος στην Αθήνα, σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά, χορό και κλασικό τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο, καθώς και υποκριτική στη σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν. Πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθν. Καποδιστριακού Πανεπ/μίου Αθηνών και της δραματικής σχολής Νέου Θεάτρου, συνεργάστηκε με τα Μουσικά Σύνολα Ε.Ρ.Τ, Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, Εθνικό Θέατρο, Θέατρο Τέχνης, Ελληνική Θεαμάτων, θέατρο Badminton, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Εθνική Λυρική Σκηνή, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Καμεράτα, κ.α. σε δουλειές των Χρήστου Λεοντή, Θεόδωρου Αντωνίου, Μίμη Πλέσσα, Διονύση Τσακνή, Γιώργου Κουμεντάκη, Σπύρου Ευαγγελάτου, Κώστα Γαβρά, Βίκτωρα Αρδίτη, Σταμάτη Φασουλή, Esther Andre Gonzalez, Renato Zanella, Κώστα Κουτσομύτη, Δημήτρη Λιγνάδη, Μαριάννας Κάλμπαρη, Όλγας Μαλέα, Πάρι Μέξη, Θωμά Μοσχόπουλου, Θέμελη Γλυνάτση.

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης