Έχει τραγουδήσει στις μεγαλύτερες όπερες του κόσμου, ενώ το 1979 έκανε το ντεμπούτο του στη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, όπου συνέχισε να τραγουδά κάθε σεζόν για περισσότερα από 30 χρόνια. Ο λόγος για τον βαθύφωνο Δημήτρη Καβράκο, στον οποίο η γενέθλια πόλη του, τα Τρίκαλα, τον τίμησαν χθες βράδυ, αποδίδοντας το όνομά του σε αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων.

Τα αποκαλυπτήρια πλακέτας ονομασίας αίθουσας Πνευματικού Κέντρου σε «Αίθουσα Δημήτρη Καβράκου», πραγματοποιήθηκαν σε ειδική εκδήλωση, η οποία, εκτός από τον τιμητικό χαρακτήρα, συμπληρώθηκε από Gala Όπερας, στο οποίο πήραν μέρος διάσημοι Έλληνες ερμηνευτές, η Μυρτώ Παπαθανασίου, ο Δημήτρης Πλατανιάς και ο Χριστόφορος Σταμπόγλης. Επίσης έλαβε μέρος η Τρικαλινή, πολλά υποσχόμενη mezzo soprano Μαρία Ζώη, την οποία παρακολουθεί για 1,5 χρόνο στη Νέα Υόρκη ο Δημήτρης Καβράκος. Στο ίδιο Gala Όπερας, συμμετείχαν και δύο ταλαντούχα παιδιά μόλις 18 ετών, η Τρικαλινή Ματίνα Τσαρουχά και ο Αντώνης Κορδοπάτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχω τραγουδήσει στις μεγαλύτερες όπερες του κόσμου, το να σε τιμά όμως η πατρίδα και ιδιαίτερα η πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα, τα Τρίκαλα, εκτός από σημαντικό, είναι και συγκινητικό και με κάνει να νιώθω περήφανος» , δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Καβράκος, ένας από τους πιο σημαντικούς λυρικούς τραγουδιστές της εποχής μας. Πιο μπροστά απευθύνοντας έναν σύντομο χαιρετισμό, στο πολυπληθές ακροατήριο, με δάκρυα στα μάτια αναφέρθηκε σε όσους στάθηκαν δίπλα του και τον βοήθησαν, μιλώντας ιδιαίτερα για τον πατέρα του που δεν γνώρισε ποτέ, έχοντας όμως όπως είπε, κληρονομήσει την υπέροχη φωνή του. Επίσης, πολύ σημαντική ήταν η συμμετοχή της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε καλωσόρισμα της αντιδημάρχου Τρικκαίων Έφης Λεβέντη, χαιρετισμό του δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και προβολή ταινίας για το έργο του Δημήτρη Καβράκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης