Με, δωρεάν για το κοινό, συναυλία της Ρίτας Αντωνοπούλου εορτάζει ο Δήμος Πύργου την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο της Κυριακής 26 Αυγούστου. Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Πύργου παρουσιάζει τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τον πιανίστα Θοδωρή Οικονόμου σε μια βραδιά στον πεζόδρομο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύργου (Δημοτική Αγορά Πύργου), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, όπως έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας.
Η Ρίτα Αντωνοπούλου συναντά τον πιανίστα Θοδωρή Οικονόμου, έναν νέο συνθέτη θεατρικής και κινηματογραφικής μουσικής, σε μια μουσική σύμπραξη «για τη χαρά της δημιουργίας, για την ανακάλυψη μέσα από το παιχνίδι, για τη φλόγα που καίει, για τη στιγμή που περικλείει τα πάντα», όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην ανακοίνωση του δήμου Πύργου.

Οι δύο καλλιτέχνες θα αφηγηθούν μουσικά μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι, αλλά και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, Θάνο Μικρούτσικο, Λέοναρντ Κόεν, Εντιθ Πιάφ, ροκ μπαλάντες των Αγγελάκα και Παυλίδη, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Σταμάτη Κραουνάκη, καθώς και με τραγούδια νέων δημιουργών, όπως του Θοδωρή Οικονόμου και του Σταύρου Σιόλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης