Δυο Έλληνες γυρίζουν ένα θρίλερ μικρού μήκους το οποίο ονομάζουν «After Dark», εμπνευσμένοι από το φαινόμενο της «υπνικής παράλυσης».

Όπως εξηγεί ο ένας εκ των δύο παραγωγών στην έναρξη του σχετικού video, όταν ήταν μικρός βίωσε το φαινόμενο της υπνικής παράλυσης και φοβήθηκε πολύ, γι΄αυτό προσπάθησε να απομονώσει τις σκέψεις του και να διώξει από το μυαλό του όσα έζησε. Χρόνια αργότερα γνώρισε τον συνεργάτη του στην ταινία και επανέφερε όλες τις μνήμες του συζητώντας μαζί του το περιστατικό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από ατέλειωτες ώρες συζητήσεων, ο Γιώργος Λεοντακιανάκος και ο Κωνσταντίνος Γουργιώτης, αποφάσισαν να συνεργαστούν και μέσα από την ιστορία μιας κοπέλας να μιλήσουν για την υπνική παράλυση. Σύμφωνα με το σενάριο, η 27χρονη κοπέλα παραγγέλνει μέσω διαδικτύου έναν πίνακα κι από τότε… ανεξήγητα φαινόμενα αρχίζουν να συμβαίνουν.

Οι δύο δημιουργοί της ταινίας ζητούν την υποστήριξη του κοινού μέσω καμπάνιας στο INDIEGOGO
έτσι ώστε να μπορέσουν να υλοποιούσουν το όνειρο τους.

Δείτε το σχετικό video:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Wikipedia:
 
Η Παράλυση ύπνου ή Υπνοπαράλυση είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από προσωρινή παράλυση του σώματος που συμβαίνει μετά το ξύπνημα ή -λιγότερο συχνά- στα αρχικά στάδια του ύπνου. 

Φυσιολογικά, συνδέεται με τα κανονικά στάδια του ύπνου REM που αναγνωρίζονται και ως ατονία REM. Η παράλυση ύπνου συμβαίνει όταν ο εγκέφαλος ξυπνάει μετά απο κατάσταση REM, αλλά η σωματική παράλυση παραμένει. Αυτό έχει ως συνέπεια ένα άτομο να καταλαβαίνει τι του συμβαίνει αλλά να μην μπορεί να κινηθεί. Επιπρόσθετα η κατάσταση μπορεί να επιφέρει και υπναγωγικές παραισθήσεις.

Αρκετά συχνά, όταν κάποιος βιώνει παράλυση ύπνου έχει την εντύπωση ότι βλέπει όνειρο. Αυτό εξηγεί αρκετές περιγραφές ονείρων στα οποία το άτομο βρίσκεται ξαπλωμένο και ανίκανο να κινηθεί. Τυχόν παραισθήσεις κατά τη διάρκεια της παράλυσης, κάνουν αυτή την κατάσταση να αναγνωρίζεται όλο και πιο συχνά ως όνειρο, αφού κάποιος μπορεί να βλέπει ιδιόρρυθμα ή “ονειρικά” αντικείμενα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης