Ο επιτυχημένος θεσμός του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, επιστρέφει δριμύτερος στο πλαίσιο του επετειακού εφετινού Φεστιβάλ που συμπληρώνει αισίως τα 40 του χρόνια (18-23/9).

Για τέταρτη χρονιά εφέτος, στο πλαίσιο του 40ου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και του 23ου Διεθνούς, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο παρουσίασης οπτικοακουστικών σχεδίων μικρού μήκους σε παραγωγούς και χρηματοδότες [PITCHING].

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εργαστήριο Drama Pitching Lab εντάσσεται στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής πλατφόρμας του Φεστιβάλ Drama Mini Talent Lab.

Για την εφετινή, τέταρτη διοργάνωση, κατατέθηκαν περισσότερα από 130 σχέδια από τα οποία επιλέχθηκαν 12 ενώ αναδείχθηκαν και 6 επιλαχόντες:

Συμμετέχοντες Drama Pitching Lab 2017

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1 Φώτης Ζαμπετάκης Ούρσος EΛΛΑΔΑ
2 Άρης Καπλανίδης Από το μπαλκόνι EΛΛΑΔΑ
3 Guillermo Alcalá-Santaella Llorens
Paris- Cortazar ΙΣΠΑΝΙΑ
4 Colin Riendeau Hasapiko ΚΑΝΑΔΑΣ
5 Maja Costa Sundial ΙΤΑΛΙΑ/ΓΕΡΜΑΝΙΑ
6 Θανάσης Τρουμπούκης Φανταστικοί Φίλοι EΛΛΑΔΑ
7 Daphne Schmon Το Γλυκό EΛΛΑΔΑ
8 Patience Esiawonam Adisenu Don’t call me Pop ΓΚΑΝΑ
9 Μάνος Παπαδάκης Το νόημα του Αυγούστου EΛΛΑΔΑ
10 Crystal Frame ( Lyubo Yonchev) Borders ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
11 Abdin Mozafari Genesis ΙΡΑΝ
12 Omer Capoglu A Mystery on Soviet Borders ΤΟΥΡΚΙΑ

Αναπληρωματικοί

1 Δανάη Παπαϊωάννου Πλανήτες ΕΛΛΑΔΑ
2 Aλεξάνδρα Ματθαίου Bingo ΚΥΠΡΟΣ
3 Dora Šustić KARMA-KOMA ΤΣΕΧΙΑ
4 Bahaa El-Gamal SHEKOLANDA ΑΙΓΥΠΤΟΣ
5 Galina D Georgieva ‘French Cinema’ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
6 Βαλεντίνα Τσαλαμπούνη Το τελευταίο Φανάρι ΕΛΛΑΔΑ

Εξειδικευμένοι εκπαιδευτές με επικεφαλής του εργαστηρίου την εκπαιδεύτρια και σκηνοθέτιδα Βαρβάρα Δούκα, θα επιμορφώσουν τους νέους σκηνοθέτες και παραγωγούς με σκοπό την άρτια παρουσίαση του project τους για ταινία μικρού μήκους μυθοπλασίας ή κινουμένων σχεδίων έως 20’ ή για ντοκιμαντέρ έως 30’. Στόχος η ανεύρεση συμπαραγωγής – χρηματοδότησης για την υλοποίηση της ταινίας.

Οι σκηνοθέτες- παραγωγοί των επιλεγμένων σχεδίων θα παρευρεθούν στη Δράμα κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ όπου θα παρακολουθήσουν μαθήματα βελτίωσης των σχεδίων τους και τεχνικές παρουσίασης των σεναρίων τους κατά τη διάρκεια του lab.

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί Pitching Forum σε προσκεκλημένους Έλληνες και διεθνείς χρηματοδότες- παραγωγούς. Η παρουσίαση των προτάσεων θα γίνει ενώπιον κοινού και οι σκηνοθέτες θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με την ιδέα τους.

Θα παρουσιαστούν επίσης σε ειδική προβολή οι ταινίες που ολοκληρώθηκαν από ιδέες και σενάρια που βραβεύτηκαν ή ξεχώρισαν στα προηγούμενα pitching lab.

Οι συμμετέχοντες θα διεκδικήσουν τα Βραβεία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της Finos Film.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης