Η εταιρεία διανομής Filmcenter Τριανόν πρόσθεσε στους τίτλους της τα «Δολοφονικά αμαξίδια», την πολυβραβευμένη ταινία του Ατίλα Τιλ, που απέσπασε στις 13 Νοεμβρίου 2016 μία ακόμη μεγάλη διάκριση: τον Χρυσό Αλέξανδρο του 57ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Στα «Δολοφονικά αμαξίδια» του Ούγγρου τηλεοπτικού σταρ απονεμήθηκε, επίσης, το Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας που δόθηκε στους: Ζόλταν Φένιβεσι, Σάβολτς Τούροτσι και Άνταμ Φέκετε για τις ερμηνείες τους στην ταινία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσφατα, η ταινία κέρδισε και το Βραβείο Roger Ebert στο φεστιβάλ του Σικάγο, ενώ αποτελεί την επίσημη πρόταση της Ουγγαρίας για τα Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 2017.

Η ταινία αναμένεται σύντομα στους κινηματογράφους από τη Filmcenter ΤΡΙΑΝΟΝ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

—————
«Δολοφονικά αμαξίδια»
Kills on wheels
Ουγγαρία – 2016 – 105’

Σύνοψη
Μια ουσιαστική κωμωδία δράσης για μια συμμορία δολοφόνων που είναι καθηλωμένοι σε αναπηρικά αμαξίδια.

Τα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία θολώνουν και η ιστορία γίνεται ένα ιλιγγιώδες καλειδοσκόπιο στα «Δολοφονικά αμαξίδια»

Ένα 20χρονο αγόρι, ο φίλος του και ένας πρώην πυροσβέστης, σπρωγμένοι από απελπισία και από φόβο πως σύντομα θα θεωρούνται άχρηστοι, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη μαφία. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται.
Τα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία θολώνουν και η ιστορία γίνεται ένα ιλιγγιώδες καλειδοσκόπιο που μας δείχνει γκάνγκστερ και πιστολίδια, αλλά και τη γεμάτη προκλήσεις και εμπόδια ζωή στο καροτσάκι, όπως και τον πόνο που προξενεί η απόρριψη από τον πατέρα.

Ατίλα Τιλ
Γεννήθηκε το 1971 στη Βουδαπέστη. Αποφοίτησε από το τμήμα Intermedia του Ουγγρικού Πανεπιστημίου Καλών Τεχνών.

Οι μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες που σκηνοθέτησε στο παρελθόν προβλήθηκαν και βραβεύτηκαν σε πολλά φεστιβάλ. Εργάζεται επίσης, στην τηλεόραση κι είναι μία από τις πιο σημαντικές τηλεοπτικές προσωπικότητες της χώρας του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης