Στο 9th Bengaluru International Film Festival που θα διεξαχθεί από τις 2 ως τις 9 Φεβρουαρίου σε δυο πόλεις της Ινδίας, στο Bengaluru (Πολιτιστική πρωτεύουσα της πολιτείας Karnataka) και στο Mysuru (Πολιτιστική κληρονόμος της πολιτείας Karnataka, θα συνεχίσει τη φεστιβαλική της πορεία η ταινία «Γραμμές» (Lines) του Βασίλη Μαζωμένου που εμπνεύστηκε το θέμα της από τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα της κρίσης.

Οι Ινδοί στην πρόσκληση τους μιλούν για μια σημαντική, και κινηματογραφικά και θεματικά ταινία, που άξια εκπροσωπεί την Ελλάδα στο φεστιβάλ, δίνοντας έμφαση στην οπτική της αφήγηση και στο καταπληκτικό sound design.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλά οι «Γραμμές» του Βασίλη Μαζωμένου διαγωνίζονται και στις 2 Μαρτίου στο 37ο FANTASPORTO, το γνωστό διεθνές φεστιβάλ της Πορτογαλίας που διεξάγεται στο Πόρτο από 24 Φεβρουαρίου ως 4 Μαρτίου, ανάμεσα σε δέκα ταινίες, για το βραβείο των σκηνοθετών. Οι Πορτογάλοι, με τη σειρά τους, μιλούν για την ταινία αναφερόμενοι στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης πάνω στους ανθρώπους και στον προβληματισμό που βάζει το έργο του Μαζωμένου σχετικά με την κατάσταση της Ευρώπης σήμερα, που βρίσκεται στο χειρότερο σημείο της.

Υπενθυμίζουμε ότι οι «Γραμμές» ξεκίνησαν τη φεστιβαλική τους πορεία, τέλος Νοεμβρίου, στο επίσημο διαγωνιστικό του διάσημου διεθνούς κινηματογραφικού φεστιβάλ της Εσθονίας «Black Nights» και συνεχίζει να προσκαλείται σε διεθνή φεστιβάλ.

«Γραμμές»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To πιο φιλόδοξο πρότζεκτ του Bασίλη Μαζωμένου αποτελεί μια κραυγή για την Ελλάδα που πεθαίνει παίρνοντας αφορμή από τις (τουλάχιστον) 4.000 αυτοκτονίες που έχουν σημειωθεί στη χώρα μας στην περίοδο της κρίσης. Επτά συγκλονιστικές ιστορίες ανθρώπων σε απόγνωση που φλερτάρουν με την ιδέα της αυτοκτονίας, και ο τηλεφωνητής ενός κέντρου ψυχολογικής υποστήριξης που λέγεται «Γραμμή ζωής», συνθέτουν ένα σύγχρονο δράμα με σουρεαλιστικά στοιχεία.

Με μια πλειάδα γνωστών ηθοποιών (από τον βραβευμένο στην Βενετία με το βραβείο ανδρικής ερμηνείας Θεμιστοκλή Πάνου, μέχρι την Άννα Καλαϊτζίδου του «Κυνόδοντα» και από τον Θόδωρο Κατσαφάδο μέχρι τον Τάσο Νούσια) η ταινία έχει ήδη προσελκύσει το διεθνές ενδιαφέρον με δημοσιεύματα να μιλούν για μια πτυχή της «σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης