Η αγάπη του σκηνοθέτη Quentin Tarantino για τη δεκαετία του ’70 είναι γνωστή. Τόσο μέσα από τη δουλειά του και τις επιρροές του από Blaxploitation, ταινίες πολεμικών τεχνών, το New Αmerican Cinema, όσο και από τις πρόσφατες δηλώσεις του ότι αν γύριζε αυτός το «Luke Cage» (σ.σ.: τη νέα σειρά των Netflx και Marvel) θα επικεντρωνόταν σε εκείνη την εποχή.

Δεν προκαλεί λοιπόν έκπληξη ότι ο σκηνοθέτης ετοιμάζει κάτι, το οποίο θα αναφέρεται ευθέως στην χρονική αυτή περίοδο. Ο Tarantino μιλώντας στο Lumiere Festival της Λυόν αποκάλυψε ότι ερευνά τη δεκαετία του ’70. Αν και η έρευνα αυτή δεν είναι απαραίτητο ότι θα αποτελέσει τροφή για ταινία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα «Θα γράψω βιβλίο; Ίσως. Θα κάνω podcast έξι μερών; Επίσης πιθανό. Θα είναι ντοκιμαντέρ; Δεν αποκλείεται. Προσπαθώ να το προσδιορίσω».

Όπως μοιράστηκε για τη θεματολογία της έρευνάς του, παρακολουθεί ταινίες της εποχής. Βιβλία όπως το «Pictures At A Revolution: Five Movies And The Birth Of The New Hollywood» του Mark Harris κίνησαν επίσης την περιέργειά του.

Ο Tarantino ενδιαφέρεται για την αποδοχή που είχε η καλλιτεχνική μετακίνηση του Hollywood οπότε πέραν από τις ταινίες διαβάζει και κριτικές από την εποχή εκείνη. H κοινωνική επίδραση του κινηματογράφου είναι το θέμα που πιο πολύ ενδιαφέρει τον σκηνοθέτη και έχει αποτελέσει το επίκεντρο της τετραετούς έρευνάς του γύρω από τα 70’s. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης