Ημέρα Ανεξαρτησίας: Νέα Απειλή

Δυο δεκαετίες μετά, οι εξωγήινοι επιστρέφουν δριμύτεροι. Πάντα ξέραμε ότι θα επιστρέψουν. Αφού η ταινία «Ημέρα Ανεξαρτησίας» επαναπροσδιόρισε την κινηματογραφική περιπέτεια, το επόμενο επικό κεφάλαιο εξερευνά μια διαφαινόμενη απειλή παγκόσμιας καταστροφής χωρίς προηγούμενο. Χρησιμοποιώντας εξωγήινη τεχνολογία, τα έθνη της Γης έχουν συνεργαστεί σε ένα τεράστιο αμυντικό πρόγραμμα για να προστατεύσουν τον πλανήτη. Αλλά τίποτα δεν μπορεί να μας προετοιμάσει για την προχωρημένη και χωρίς προηγούμενο δύναμη των εξωγήινων, και μόνο η ευφυΐα μερικών γενναίων ανδρών και γυναικών μπορούν να σώσουν τον κόσμο μας από τον απόλυτο αφανισμό.

Independence day: Resurgence

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περιπέτεια 2016
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ρόλαντ Έμεριχ με τους: Λίαμ Χέμσγουορθ, Τζεφ Γκόλντμπλαμ, Μπιλ Πούλμαν, Μάικα Μονρό

Δείτε το τρέιλερ:

Ο Κύριος Όβε

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πιο δύστροπος Σουηδός πρωταγωνιστεί σε μια τρυφερή κομεντί. Ο Όβε είναι ένας 59χρονος γκρινιάρης, εριστικός, καταθλιπτικός τύπος. Όταν δεν προσπαθεί ανεπιτυχώς να αυτοκτονήσει, ο Όβε περνάει τη μέρα του παρακολουθώντας τους γείτονές του, μαλώνοντας και κάνοντάς τους συνεχώς υποδείξεις. Κανείς δεν τον αντέχει και τον αποκαλούν «ο γείτονας από την κόλαση», αλλά αυτό που κανείς δεν γνωρίζει είναι ότι πίσω από τη δύστροπη συμπεριφορά κρύβεται μια λυπητερή ιστορία. Όταν όμως στο διπλανό σπίτι μετακομίζει μια καινούργια και φασαριόζικη οικογένεια με παιδιά που κατά λάθος χαλάνε το γραμματοκιβώτιο του Όβε, τα πράγματα θα αλλάξουν. Όχι μόνο για τον οικισμό, αλλά και τον ίδιο τον Όβε, που έκπληκτος θα δημιουργήσει μια αναπάντεχη και τρυφερή φιλία.

A Man Called Ove

Δραματική κομεντί 2015
Σουηδική ταινία, σκηνοθεσία Χάνες Χολμ με τους: Ρολφ Λάσγκαρντ, Ζόζαν Άγκουν, Φίλιπ Μπεργκ

Δείτε το τρέιλερ:

Ένας Χαρισματικός Άνθρωπος

Κόλιν Φερθ και Τζουντ Λο στην αληθινή ιστορία του συγγραφέα Τομ Γουλφ και του εκδότη του Μαξ Πέρκινς.
Στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’20 ο καταξιωμένος επιμελητής εκδόσεων Μαξ Πέρκινς συναντά τον εξωστρεφή και ανοικονόμητο νεαρό συγγραφέα Τόμας Γουλφ. Η περιπετειώδης σχέση τους θα αποβεί καθοριστική για την αμερικανική λογοτεχνία του 20ού αιώνα.

Genius

Αγγλοαμερικανική δραματική ταινία, 2016 σκηνοθεσία Μάικλ Γκράντεϊτζ με τους: Κόλιν Φερθ, Τζουντ Λο, Νικόλ Κίντμαν, Λόρα Λίνεϊ

Δείτε το τρέιλερ:

Αγάπα με αν Τολμάς

Μια από τις ρομαντικότερες σύγχρονες γαλλικές ταινίες σε επανέκδοση. Ο Ζιλιάν και η Σοφί με την παιδική τους αφέλεια φτιάχνουν το δικό τους παιχνίδι που θα σημαδέψει τόσο τη φιλία όσο και την υπόλοιπη ζωή τους. Τα πάντα είναι επιτρεπτά. Ο μοναδικός κανόνας είναι ότι απλά δεν υπάρχουν κανόνες και οι δυο τους πρέπει να δεχτούν τις προκλήσεις που προτείνει ο ένας στον άλλο. Προκλήσεις που ντροπιάζουν τους δικούς τους, εξοργίζουν το περιβάλλον τους και προκαλούν απίστευτη διασκέδαση στους ίδιους. Καθώς όμως μεγαλώνουν το αθώο και χαριτωμένο παιχνίδι γίνεται σκληρότερο κάμπτοντας όλες τις κοινωνικές τους προβολές, εξωθώντας τους στα άκρα των συναισθηματικών τους αντοχών.

Jeux D’ Enfants

Κομεντί 2003 Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Γιάν Σαμιέλ με τους: Γκιγιόμ Κανέ, Μάριον Κοτιγιάρ, Ζοζεφίν Λεμπά-Ζολί

Δείτε το τρέιλερ:

Τα Φτερά του Έρωτα

Ο Βιμ Βέντερς στον ασπρόμαυρο κόσμο των αγγέλων. O Ντάμιελ και ο Κάσιελ, δυο άγγελοι αόρατοι στα μάτια των ανθρώπων πλην των παιδιών, περιφέρονται στο Βερολίνο. Ο Ντάμιελ ερωτεύεται μια ακροβάτισσα και θέλει να γίνει θνητός, κάτι στο οποίο θα τον βοηθήσει ένας Αμερικανός ηθοποιός που ήταν στο παρελθόν κι αυτός άγγελος.

Der Himmel Uber Berlin

Σινεφίλ 1987 Γερμανική ταινία, σκηνοθεσία Βιμ Βέντερς με τους: Μπρούνο Γκαντζ, Πίτερ Φολκ, Σολβέιγ Ντομαρτέν, Ότο Σάντερ

Παρίσι, Τέξας

Χρυσός Φοίνικας στις Κάνες για ένα εμβληματικό road movie. Ένας άνδρας βγαίνει από την έρημο με αμνησία. Ο αδερφός του προσπαθεί να τον βοηθήσει να ανασυντάξει τη μνήμη του και να ανατρέξει πίσω στη ζωή που άφησε, όταν εγκατέλειψε τη γυναίκα του και το γιο του τέσσερα χρόνια πριν. Καθώς η μνήμη του επανέρχεται σταδιακά, προσπαθεί να έρθει ξανά σε επαφή με τα οικεία πρόσωπα του παρελθόντος.

Paris, Texas

Σινεφίλ 1984 Γερμανική ταινία, σκηνοθεσία Βιμ Βέντερς με τους: Χάρι Ντιν Στάντον, Ντιν Στόκγουελ, Ναστάζια Κίνσκι, Χάντερ Κάρσον

Δείτε το τρέιλερ:

Μια Υπέροχη Ιστορία

Πίσω στο 1938, ο πλούσιος πλεϊμπόι Κάρι Γκραντ ανακαλύπτει τις αληθινές αξίες της ζωής. Ο Ερνστ Μπλις είναι μοναδικός κληρονόμος μιας τεράστιας περιουσίας, γι’ αυτό δεν χρειάζεται να σκοτίζεται για τα απλά καθημερινά προβλήματα. Ωστόσο η ανία και η μελαγχολία καταβάλλουν τον νεαρό εκατομμυριούχο, ο οποίος αποφασίζει να απευθυνθεί στον πιο ακριβοπληρωμένο ψυχολόγο, τον σερ Τζέιμς Όλντροϊντ, ο οποίος καταλαβαίνει ότι ο Ερνστ πάσχει από την «αρρώστεια του χρήματος» και τον προκαλεί να ζήσει για έναν χρόνο χωρίς να ξοδέψει ούτε δεκάρα από την περιουσία του. Γνωρίζει μια κοπέλα, η οποία κυριολεκτικά είναι βυθισμένη στην ανέχεια, του αρέσει όμως τόσο πολύ, που σκέφτεται να τη βοηθήσει, ακόμα κι αν χρειαστεί να παραβεί τους όρους της συμφωνίας. Έτσι ο νεαρός όχι μόνο μαθαίνει τη ζωή έξω από την έπαυλή του, αλλά βρίσκει και τον έρωτα.

The Amazing Adventure – The Amazing Quest of Ernest Bliss

Δραματική κομεντί 1936
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Άλφρεντ Ζάισλερ με τους: Κάρι Γκραντ, Μαίρη Μπράιαν

Δείτε το τρέιλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης