Ghostbusters

Η Έριν Γκίλμπερτ και η Άμπι Γιέιτς υπήρξαν κάποτε ένα άσημο συγγραφικό δίδυμο με μοναδικό δείγμα δουλειάς ένα βιβλίο, το οποίο υποστήριζε ότι τα φαντάσματα ήταν υπαρκτά. Μερικά χρόνια αργότερα, η Γκίλμπερτ καταφέρνει να γίνει καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, αλλά το βιβλίο της έρχεται ξανά στην επιφάνεια και την κάνει τον περίγελο της ακαδημίας. Όταν όμως φαντάσματα εισβάλλουν στο Μανχάταν, η παρέα της Γκίλμπερτ και της Γιέιτς θα αναλάβει δράση!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκηνοθεσία: Πολ Φιγκ

Ηθοποιοί: Μελίσα ΜακΚάρθι, Κρίστεν Ουίγκ, Κέιτ ΜακΚίνον, Λέζλι Τζόουνς, Κρις Χέμσγουορθ, Μπιλ Μάρεϊ

Κωμωδία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το τρέιλερ:


Μαμάδες με Κακή Διαγωγή

Οι σεναριογράφοι του υπερ-επιτυχημένου «The Hangover» ξαναχτυπούν, αυτή τη φορά με μια «γυναικεία» κωμωδία που αποκαθιστά την αλήθεια πίσω από τις «τέλειες μαμάδες»!

Έχοντας φτάσει στα όριά της προσπαθώντας να διατηρήσει τα πάντα στην εντέλεια, μια εξαντλημένη μητέρα ενώνει τις δυνάμεις της με δύο άλλες στρεσαρισμένες μανάδες για μια αποστολή, που έχει στόχο να τις απελευθερώσει. Αποτέλεσμα; Μία γερή δόση ξέφρενης διασκέδασης, κραιπάλης και απαγορευμένων απολαύσεων, που τις φέρνει σε τροχιά σύγκρουσης με την καθώς πρέπει επικεφαλής του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Bad Moms

Σκηνοθεσία: Τζον Λούκας, Σκοτ Μουρ

Ηθοποιοί: Μίλα Κούνις, Κριστίνα Άπλγκεϊτ, Κρίστεν Μπελ, Κάθριν Χαν

Κωμωδία

Δείτε το βίντεο:

Η Μάγκι Έχει Σχέδιο

Η Μάγκι, μια νεαρή κοπέλα που δυσκολεύεται να κάνει σοβαρή σχέση, αποφασίζει να προχωρήσει σε εξωσωματική γονιμοποίηση με τυχαίο δότη. Κάπου εκεί, όμως, γνωρίζει τον παντρεμένο Τζον. Η σχέση τους διαλύει το γάμο του γοητευτικού πανεπιστημιακού, ενώ η εξέλιξη αυτή προβληματίζει τη Μάγκι, σε ένα φιλμ με την υπογραφή της Ρεμπέκα Μίλερ (κόρη του Άρθουρ Μίλερ και σύζυγος του Ντάνιελ Ντέι Λιούις ) και πρωταγωνιστές τρεις πρωτοκλασάτους Αμερικανούς σταρ, τη Γκρέτα Γκέργουιγκ, τον Ίθαν Χοκ και την Τζούλιαν Μουρ.

Maggie’s Plan

Σκηνοθεσία: Rebecca Miller

Παίζουν: Greta Gerwig, Julianne Moore, Ethan Hawke, Bill Hader, Maya Rudolph

Δείτε το τρέιλερ:

Ποιος κλέβει ποιον;

Ένα βροχερό πρωί. Έξι ένοπλοι άνδρες, μεταμφιεσμένοι, επιτίθενται σε μια τράπεζα στη Βαλένθια. Με αρχηγό έναν κλέφτη, με το παρατσούκλι «Ο Ουρουγουανός», η αποστολή της ομάδας φαίνεται απλή και ξεκάθαρη: να αδειάσουν όσα περισσότερα χρηματοκιβώτια μπορέσουν και να το σκάσουν. Ωστόσο όλα θα περιπλεχθούν, όταν ο διευθυντής μιας τράπεζας αποκαλύψει ένα μυστικό κρυμμένο σε ένα από τα χρηματοκιβώτια.

Cien años de perdón

Σκηνοθεσία: Ντάνιελ Καλπαρσόσο

Πρωταγωνιστούν: Λούις Τόσαρ, Ροντρίγκο Ντε Λα Σέρνα, Ραούλ Αρέβαλο, Χοσέ Κορονάδο

Αστυνομικό Θρίλερ

Δείτε το τρέιλερ:

Που Πάω, Θεέ μου;

Ιταλική κωμωδία με ρεκόρ εισπράξεων στη χώρα της και θέμα σχεδόν… ελληνικό. Ένας δημόσιος υπάλληλος (ο κωμικός σταρ Τσέκο Ζαλόνε ) εμπίπτει στον νέο νόμο της κινητικότητας, αλλά αρνείται την εθελουσία έξοδο με κάθε δυνατό και αδύνατο τρόπο. Μετατίθεται ως το Βόρειο Πόλο και καταλήγει στην Αφρική, παραμένει όμως αμετανόητος, κλονίζοντας ολόκληρο τον «μεταρρυθμιστικό» κυβερνητικό σχεδιασμό!

Quo vado?

Σκηνοθεσία: Τζενάρο Νουνζιάντε

Ηθοποιοί: Τσέκο Ζαλόνε, Ελεονόρα Τζιοβανάρντι, Μαουρίτσιο Μικέλι, Σόνια Μπεργκαμάστο

Κωμωδία

Δείτε το τρέιλερ:

Η Αγωνία του Τερματοφύλακα Πριν Από το Πέναλτι

Γυρισμένη το 1972, η δεύτερη ταινία του Βιμ Βέντερς μεταφέρει στην οθόνη μια νουβέλα του Πέτερ Χάντκε, και αποτελεί την αφετηρία μιας συνεργασίας χρόνων ανάμεσα στον σκηνοθέτη, τον καμεραμάν Robby Müller και τον Peter Przygodda που κάνει το μοντάζ.

Ο τερματοφύλακας Γιόζεφ Μπλοκ δέχεται ένα γκολ, κατά τη διάρκεια ενός εκτός έδρας παιχνιδιού και μετά από καυγά με τον διαιτητή αποβάλλεται. Φεύγοντας από το γήπεδο, ξεκινά μια άσκοπη περιπλάνηση στη ξένη πόλη. Περνάει την ώρα του σε έναν κινηματογράφο και το βράδυ κοιμάται με την ταμία. Το επόμενο πρωί και χωρίς κανέναν προφανή λόγο τη δολοφονεί. Μόνος ξανά, θα κατευθυνθεί προς την επαρχιακή πόλη που κατοικεί η πρώην κοπέλα του.

Die Angst des Tormanns Beim Elfmeter

Σινεφίλ 1972

Δυτικογερμανική ταινία

Σκηνοθεσία Βιμ Βέντερς με τους: Άρθουρ Μπράους, Κάι Φίσερ

Δείτε το τρέιλερ:

Το Δάσος με τις Σημύδες

Το πρώτο από τα τρία συνολικά λογοτεχνικά έργα του Πολωνού Γιάροσλαβ Ιβάζκιεβιτς («Οι Δεσποινίδες του Βίλκο», «Γλυκιά Έξαψη» ) που διασκεύασε κινηματογραφικά ο Αντρέι Βάιντα το 1970 είναι μια τρυφερή ελεγεία πάνω στον έρωτα και τον θάνατο, με τον Ντανιέλ Ολμπρίνσκι στον καλύτερο ίσως ρόλο του.
Τα γεγονότα της ταινίας διαδραματίζονται στις αρχές του 20ου αιώνα, στο χαμένο στο δάσος με τις σημύδες σπίτι του δασολόγου Μπολεσλάβ. Ο θάνατος της συζύγου του έχει αλλάξει εντελώς τη ζωή του, και μονάχα η παρουσία της κόρης του Όλιας και της οικονόμου δεν μας επιτρέπουν να τον χαρακτηρίσουμε ως ερημίτη. Μια μέρα στο σπίτι του τον επισκέπτεται ο αδερφός του ο Στανισλάβ, ο οποίος είναι άρρωστος με φυματίωση. Ξέρει, ότι σύντομα θα πεθάνει, θέλει όμως να γευθεί τη ζωή του στο έπακρον. Η γοητεία της απελπισίας του και η δίψα του για τη ζωή έρχονται σε αντίθεση με την πνευματική νάρκη του Μπόλεσλαβ. Έτσι, αρχίζει μια υποσυνείδητη συναισθηματική αντιπαλότητα ανάμεσα στα δυο αδέρφια…

Σκηνοθεσία: Andrzej Wajda

Πρωταγωνιστούν: Daniel Olbrychki, Olgierd Lukaszewicz, Emilia Krakowsk

Δείτε το τρέιλερ:

Funny Face

1957: Η Όντρεϊ Χέπμπορν στις δόξες της και το κινηματογραφικό Παρίσι στις ομορφιές του συναντιούνται σε ένα διάσημο μιούζικαλ-τουριστική ατραξιόν. Τα κοστούμια των Ίντιθ Χεντ και Ζιβανσί, τα τραγούδια του Τζορτζ Γκέρσουιν και ο γκουρού της διαφημιστικής φωτογραφίας Ρίτσαρντ Άβεντον ως καλλιτεχνικός σύμβουλος συμβάλλουν αποφασιστικά στο εντυπωσιακό, υποψήφιο για τέσσερα Όσκαρ οπτικό αποτέλεσμα.

Ο διάσημος φωτογράφος Ντικ Έιβερι ανακαλύπτει στο πρόσωπο μιας νεαρής υπαλλήλου βιβλιοπωλείου μια πολύ φωτογενή γυναίκα. Εκείνη θα δεχτεί απρόθυμα να παίξει το ρόλο του μοντέλου μόδας, αλλά ένα ταξίδι στο Παρίσι θα της αλλάξει τη ζωή και τις ιδέες.

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Στάνλεϊ Ντόνεν με τους: Όντρεϊ Χέπμπορν, Φρεντ Αστέρ, Κέι Τόμσον

Δείτε το τρέιλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης