Στην Αγκαλιά του Φιδιού

Επί δεκαετίες, δύο επιστήμονες αναζητούν στον Αμαζόνιο ένα ιερό φυτό με θαυματουργές θεραπευτικές ιδιότητες. Η περιπλάνηση θα τους οδηγήσει σε έναν σαμάνο, τελευταίο επιζώντα της φυλής του, η επαφή με τον οποίο, αφού περάσει από τα στάδια της γνωριμίας και της φιλίας, θα καταλήξει στην προδοσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

El Abrazo de la Serpiente

Δραματική Κολομβιανή ταινία 2015. Σκηνοθεσία Σίρο Γκέρα με τους: Γιαν Μπέιβουτ, Νιμπίλιο Τόρες, Αντόνιο Μπολιβάρ

Δείτε το τρέιλερ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Suntan

Στην τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του μετά το «Bank Bang» και το «Wasted Youth», ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος σκηνοθετεί ένα σέξι ψυχολογικό θρίλερ που… μυρίζει καλοκαίρι.

Ο Κωστής είναι ένας 40χρονος γιατρός που φτάνει στην Αντίπαρο για να αναλάβει την τοπική κλινική. Ο χειμώνας περνά ήσυχα και ανιαρά στο αραιοκατοικημένο νησί, το καλοκαίρι όμως όλα αλλάζουν. Η ρουτίνα του συνεσταλμένου Κωστή ανατρέπεται από τη στιγμή που μια ξέφρενη, διεθνής ομάδα νεαρών και όμορφων τουριστών εισβάλλει απροσδόκητα στη βαρετή καθημερινότητά του.

Ανάμεσά τους ο Κωστής θα ξεχωρίσει και θα ερωτευτεί παράφορα τη νεαρή Άννα, όμως, από εκείνη τη στιγμή και μετά, το ηδονιστικό καλοκαίρι στο νησί θα μετατραπεί σε μια σκοτεινή δίνη, που παρασέρνει την ανυποψίαστη παρέα σε ένα μονοπάτι που κρύβει σοκαριστικές εκπλήξεις και επικίνδυνες ακρότητες.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Αργύρης Παπαδημητρόπουλος
Σενάριο: Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, Σύλλας Τζουμέρκας
Ηθοποιοί: Μάκης Παπαδημητρίου, Έλλη Τρίγγου, Χαρά Κότσαλη, Μιλού Φαν Γκρούσεν, Ντίμι Χαρτ, Μάρκους Κόλλεν, Γιάννης Τσορτέκης, Παύλος Ορκόπουλος, Μαρία Καλλιμάνη, Σύλλας Τζουμέρκας, Γιάννης Οικονομίδης, Νίκος Τριανταφυλλίδης

Δείτε το τρέιλερ:

Η Κιβωτός των Ανθρώπων

Όταν οι Γερμανοί καταλαμβάνουν το Παρίσι κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, πέφτει στα χέρια τους και το Μουσείο του Λούβρου.

Με αφορμή την συνεργασία μεταξύ του Γερμανού αξιωματικού Βολφ Μέττερνιχ και του Γάλλου Διευθυντή του Λούβρου Ζακ Ζογιάρ για την διάσωση αυτής της ζωντανής «Κιβωτού του ανθρώπινου πολιτισμού», ο μεγάλος Ρώσος σκηνοθέτης Αλεξάντρ Σοκούροφ κατασκευάζει μια πολυεπίπεδη ταινία πάνω στην τέχνη, τον πολιτισμό, τον πόλεμο και το τι ακριβώς είναι αυτό που μας κάνει ανθρώπους.

Francofonia

Σινεφίλ 2015
Γαλλογερμανική ταινία, σκηνοθεσία Αλεξάντρ Σοκούροφ με τους: Λουί-Ντο ντε Λενκεσέν, Μπέντζαμιν Ούτζεραθ, Αλεξάντρ Σοκούροφ

Δείτε το τρέιλερ:

Το Μάθημα

Βουλγαρικό κοινωνικό δράμα.

Ύστερα από μια κλοπή στην τάξη της, μια δασκάλα επιχειρεί να δώσει στους μαθητές της ένα μάθημα. Εν τω μεταξύ, αντιμετωπίζει και η ίδια σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ο άντρας της δεν έχει πληρώσει το δάνειο της τραπέζης και χρησιμοποίησε τα λεφτά που πήρε για να αγοράσει το τροχόσπιτό του. Έχει τρεις μέρες μόνο να πληρώσει αυτό το χρέος, αλλιώς θα της πάρουν το σπίτι.
Σκηνοθεσία: Κριστίνα Γκρόζεβα και Πέταρ Βαλτσάνοφ.

Παίζουν: Μαργκίτα Γκόσεβα, Ιβάν Μπάρνεφ, Ιβάν Σάβοφ

Δείτε το τρέιλερ:

10 Cloverfield Lane

Άτυπο σίκουελ του εντυπωσιακού θρίλερ καταστροφής «Cloverfield».
Μετά από ένα αυτοκινητικό ατύχημα, μία νεαρή γυναίκα ξυπνά σε ένα υπόγειο. Οι μόνοι άλλοι εκεί είναι δύο άντρες που την πληροφορούν ότι είναι επιζώντες μιας μεγάλης καταστροφής και ο μόνος τρόπος να παραμείνουν ζωντανοί είναι να μείνουν κλεισμένοι στο υπόγειο. . Ο έξω κόσμος έχει δεχτεί (χημική; πυρηνική;) επίθεση και η ατμόσφαιρα είναι θανάσιμα μολυσμένη.

Aμερικανική ταινία,Θρίλερ 2016. Σκηνοθεσία Νταν Τράτστενμπεργκ με τους: Μαίρη Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ, Τζον Γκούντμαν, Τζον Γκάλαχερ Τζούνιορ

Δείτε το τρέιλερ:

Έντι ο Αετός

Ο Χιου Τζάκμαν πρωταγωνιστεί σε αυτήν την αθλητική βιογραφία ως ο προπονητής του… χειρότερου άλτη του σκι στην ταινία που βασίζεται στην απίστευτη κι όμως αληθινή ιστορία του Μάικλ Έντουαρντς. Με εμπόδιο το βάρος του, την έλλειψη εξοπλισμού και εκπαίδευσης, την κακή του όραση και την υψοφοβία του, ο Έντουαρντς είχε καταστροφικές επιδόσεις, όμως η μόνιμη καλή του διάθεση και η αισιόδοξη προσέγγιση του αγώνα κέρδισαν τους φαν του αθλήματος σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Έντουαρντς, σύμβολο πια της επιμονής και του αλύγιστου ανθρωπίνου πνεύματος, έγινε διάσημος για αυτό που δεν θα περίμενε ποτέ κανείς: για αυτό που πραγματικά ήταν.

Eddie the Eagle

Αγγλοαμερικανική Βιογραφική ταινία 2016

Σκηνοθεσία Ντέξτερ Φλέτσερ με τους: Τάρον Έγκερτον, Χιου Τζάκμαν, Κρίστοφερ Γουόκεν

Δείτε το τρέιλερ:

Το Λευκό Πραξικόπημα

Το ντοκιμαντέρ των Χαϊνόφσκι-Σόιμαν μιλά για το πραξικόπημα του Αουγκούστο Πινοσέτ εναντίον του προέδρου της Χιλής, Σαλβαδόρ Αλιέντε τον Σεπτέμβριο του 1973. Η ταινία ερευνά όλα τα γεγονότα που οδήγησαν στο σαμποτάρισμα της πορείας της κυβέρνησης Αλιέντε και την ανατροπή της δημοκρατίας: τις ενορχηστρωμέ¬νες μεθόδους της ΣΙΑ και της ντόπιας αντίδρασης για να επιτευχθεί ένα «λευκό πραξικόπημα» με την κινητο¬ποίηση τυχόν δυσαρεστημένων μερί¬δων του λαού.

El Golpe blanco / Der weiße Putsch

Ντοκιμαντέρ 1975

Ανατ/γερμανική ταινία, σκηνοθεσία Βάλτερ Χαϊνόφσκι, Γκέρχαρντ Σόιμαν

Δείτε το τρέιλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης