«Το Σπίτι Που Έχτισε ο Τζακ»: Ένα θρίλερ του Λαρς φον Τρίερ με τον Ματ Ντίλον

Ο Ματ Ντίλον γίνεται serial killer στην ταινία του Λαρς φον Τρίερ. O Τζακ, ένας κατά συρροή δολοφόνος, περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τους φόνους που έχει διαπράξει τα τελευταία δώδεκα χρόνια της ζωής του, κατά τις δεκαετίες του ’70 και του ’80.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

The House That Jack Built

Θρίλερ 2018

Διάρκεια: 155′

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δανέζικη ταινία, σκηνοθεσία Λαρς φον Τρίερ με τους: Ματ Ντίλον, Μπρούνο Γκαντζ, Ούμα Θέρμαν, Ράιλι Κίου.

Δείτε το τρέιλερ:

«Colette» με την Κίρα Νάιτλι

Βιογραφία της Γαλλίδας συγγραφέως Κολέτ, συμβόλου της γυναικείας χειραφέτησης στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, με την Κίρα Νάιτλι. Μετά τον γάμο της με τον συγγραφέα Ανρί Γκοτιέ Βιλάρ, η Κολέτ απομακρύνεται από την απλοϊκή ζωή της επαρχίας, γνωρίζει τη θορυβώδη ζωή του Παρισιού και αναπτύσσει το συγγραφικό της ταλέντο φτάνοντας να γίνει μία από τις πιο εμβληματικές συγγραφείς της αβάν γκαρντ και σύμβολο της γυναικείας χειραφέτησης.

Δραματική 2018

Διάρκεια: 111′

Αγγλοαμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Γουός Γουέεστμορλαντ με τους: Κίρα Νάιτλι, Ντόμινικ Γουέστ, Έλινορ Τόμλινσον.

Δείτε το τρέιλερ:

Αδελφικοί Εχθροί

Αστυνομικό θρίλερ του Νταβίντ Ελοφέν. Μεγαλωμένοι στο ίδιο παρισινό προάστιο, οι αραβικής καταγωγής Ντρις και Μανουέλ έχουν πάρει πλέον αντίθετους δρόμους. Όταν όμως ένα deal διακίνησης ναρκωτικών πάει στραβά, ο αστυνομικός Ντρις ξέρει πως μόνον αν συνεργαστεί με τον κακοποιό Μανουέλ μπορεί να ξεκαθαρίσουν την υπόθεση και να μείνουν ζωντανοί.

Freres Ennemis / Best Ennemies

Αστυνομική 2018

Διάρκεια: 111′

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Νταβίντ Ελοφέν με τους: Ματίας Σένερτς, Ρεντά Καντέμπ, Ομάρ Σαλίμ.

Δείτε το τρέιλερ:

«Σκοτεινός Διάδρομος»: Μια ταινία τρόμου με την Ούμα Θέρμαν

Ταινία τρόμου του Ροντρίγκο Κορτέζ, με την Ούμα Θέρμαν. Η Κιτ, μια δύστροπη έφηβος, καταλήγει στο μυστηριώδες οικοτροφείο Μπλάκτγουντ, όταν η θερμόαιμη φύση της παρεκτρέπεται και η μητέρα της αποφασίζει ότι δεν μπορεί να τη χειριστεί άλλο. Μόλις καταφθάσει, κάνει τη γνωριμία με την εκκεντρική διευθύντρια Μαντάμ Ντουρέτ και συναντά τις λιγοστές υπόλοιπες μαθήτριες: τέσσερις νεαρές με ταραχώδες παρελθόν. Καθώς περιηγούνται τους λαβυρινθώδεις διαδρόμους του σχολείου, οι συμμαθήτριες ανακαλύπτουν ότι το Μπλάκγουντ κρύβει ένα παλιό μυστικό με βαθιές ρίζες στο μεταφυσικό.

Down a Dark Hall

Σκηνοθεσία: Ροντρίγκο Κορτές

Πρωταγωνιστούν: Άννα Σοφία Ρομπ, Ούμα Θέρμαν, Ιζαμπέλ Φούρμαν, Βικτόρια Μορόλες.

Διάρκεια: 96 λεπτά

Δείτε το τρέιλερ:

«Alpha» – Μια επική περιπέτεια στην Εποχή των Παγετώνων

Προϊστορική περιπέτεια. Στο τέλος της Εποχής των Παγετώνων, ένας νεαρός που αναγκάζεται να επιβιώσει μόνος του στην άγρια φύση εξημερώνει έναν μοναχικό λύκο που έχει χωριστεί από την αγέλη του. Οι δύο τους αναπτύσσουν ένα σπάνιο δέσιμο και μαζί αντιμετωπίζουν κινδύνους και δυσκολίες ώστε να καταφέρουν να επιστρέψουν στους δικούς τους πριν αρχίσει ο χειμώνας.

Περιπέτεια 2018

Διάρκεια: 96′

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Άλμπερτ Χιούζ με τους: Κόντι Σμιτ – ΜακΦι, Γιοχάνες Χάουκουρ Γιοχάνεσον, Νατάσια Μάλθι.

Δείτε το τρέιλερ:

Με Διαβατήριο τη Γοητεία – Μια δραματική ταινία του Μιλάντ Αλάμι

Δανέζικο δραματικό θρίλερ. Φοβούμενος την απέλαση από τη Δανία, ένας 30χρονος Ιρανός προσποιείται κάθε μέρα έναν άλλο εαυτό προσπαθώντας να γοητεύσει μία ακόμη γυναίκα ώστε να τον παντρευτεί και να καταφέρει να ανανεώσει την άδεια παραμονής του που λήγει σε λίγες ημέρες. Σύντομα όμως το σχέδιό του αποκαλύπτεται από τη Σάρα, μια Ιρανή που ζει κι αυτή στη Δανία.

The Charmer

Δραματική 2017

Διάρκεια: 100′

Δανέζικη ταινία, σκηνοθεσία Μιλάντ Αλάμι με τους: Λαρς Μπρίγκμαν, Στίνε Φίσερ Κρίστενσεν, Αρνταλάν Εσμαΐλι.

Δείτε το τρέιλερ:

«Η Μεγάλη Νύχτα του Φρανσίσκο Σάνκτις» του Φρανσίσκο Μαρκές

Δράμα των Φρανσίσκο Μάρκες και Αντρέα Τέστα. Στην Αργεντινή του 1977 ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης πληροφορείται για μια επικείμενη απαγωγή που ετοιμάζουν οι στρατιώτες του δικτατορικού καθεστώτος, και έχει μόνο μία νύχτα περιθώριο για να αποφασίσει αν θα δράσει βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του ή όχι.

La Larga Noche de Francisco Sanctis

Δραματική 2016

Διάρκεια: 78′

Αργεντίνικη ταινία, σκηνοθεσία Φρανσίσκο Μαρκές, Αντρέα Τέστα με τους: Ντιέγκο Βελάσκεζ, Λάουρα Παρέδες, Βαλέρια Λόις.

Δείτε το τρέιλερ:

«Οι Άντρες Δεν Κλαίνε»

Η επίσημη υποψηφιότητα της Βοσνίας για τα Όσκαρ 2018. Δεκαπέντε χρόνια μετά τον γιουγκοσλαβικό εμφύλιο βετεράνοι από όλες τις εμπλεκόμενες χώρες συγκεντρώνονται σε ένα απομονωμένο ξενοδοχείο. Καθώς μοιράζονται τις εμπειρίες τους, επιχειρούν να ξεπεράσουν τα ακόμη νωπά τραύματά τους.

Muskarci ne Placu / Men Don’t Cry

Δραματική 2017

Διάρκεια: 98′

Βοσνιακή ταινία, σκηνοθεσία Άλεν Ντρλέβικ με τους: Μπόρις Ισάκοβιτς, Λέον Λούτσεφ, Μπόρις Λερ.

Δείτε το τρέιλερ:

«Ευρώπη, το Όνειρο»

Έρχεται το Σάββατο 13/10

Ντοκιμαντέρ της Αννέτας Παπαθανασίου και του Άγγελου Κοβότσου. Τρεις έφηβοι, ένας Έλληνας, ένας Σύρος, και ένας Αφγανός, ονειρεύονται μία ελεύθερη και άνετη ζωή σε μια «τέλεια» Ευρώπη. Μέσα από τις αγωνιώδεις προσωπικές τους διαδρομές, διαπιστώνουν πως τέλεια Ευρώπη δεν υπάρχει και πως τα όνειρά τους μπορούν να ακυρωθούν μέσα από σκληρές πρακτικές και εφιαλτικές καταστάσεις.

Ντοκιμαντέρ 2018
 
Διάρκεια: 80′

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Αννέτα Παπαθανασίου, Άγγελος Κοβότσος.

Δείτε το τρέιλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης