«Mamma Mia! Here we go again»

Δέκα χρόνια μετά την παγκόσμια εισπρακτική επιτυχία «Mamma Mia!» που ξεπέρασε τα 600 εκατομμύρια δολάρια, βρισκόμαστε εκ νέου στο νησί Καλοκαίρι, με τη Σόφι (Αμάντα Σέιφριντ), την κόρη της Ντόνα (Μέριλ Στριπ), να αναλαμβάνει να δώσει νέα πνοή στο ξενοδοχείο και οι θρυλικές «Dynamos» μάς ταξιδεύουν σε παρόν και παρελθόν μέσα από τα πολυαγαπημένα τραγούδια των ΑΒΒΑ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες

Σκηνοθεσία: Ολ Πάρκερ

Ηθοποιοί: Λίλι Τζέιμς, Αμάντα Σέιφριντ, Κριστίν Μπαράνσκι, Ντόμινικ Κούπερ, Τζούλι Γουόλτερς, Πιρς Μπρόσναν, Κόλιν Φερθ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Άντι Γκαρσία, Σερ, Μέριλ Στριπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διάρκεια: 115 λεπτά

Είδος ταινίας: Κωμωδία

Δείτε το τρέιλερ:

Το Βιβλιοπωλείο της Κυρίας Γκριν

Αγγλία 1959. Μια νεαρή γυναίκα αποφασίζει, παρά την αντίθεση των κατοίκων, να ανοίξει ένα βιβλιοπωλείο σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Μια απόφασή που θα εξελιχθεί σε πολιτικό ναρκοπέδιο, με τους περισσότερους να βλέπουν στο πρόσωπό της έναν ανεπιθύμητο εχθρό. Εκθέτοντας τους κατοίκους σε ριζοσπαστικά αριστουργήματα της εποχής, όπως η «Λολίτα» του Ναμπόκοφ και το «Φαρενάιτ 451» του Ρέι Μπράντμπερι, προετοιμάζει το έδαφος της αφύπνισης για τη συντηρητική αυτή πόλη. Βασισμένο στο best-seller της Πενέλοπε Φιτζέραλντ.

«The Bookshop»

Σκηνοθεσία: Ιζαμπέλ Κοϊξέ

Ηθοποιοί: Έμιλι Μόρτιμερ, Μπιλ Νάι, Πατρίσια Κλάρκσον.

Διάρκεια: 113 λεπτά

Είδος ταινίας: Δραματική

Δείτε το τρέιλερ:

Ο 20ός μου Αιώνας

Χρυσή Κάμερα στις Κάνες για την πρώτη, ασπρόμαυρη ταινία της Ίλντικο Ενιέντι («Η Ψυχή και το Σώμα»). Στη Βουδαπέστη του 1880 δύο δίδυμα φτωχά κορίτσια απάγονται από αγνώστους και καταλήγουν να μεγαλώνουν χωριστά, η μία ως ψευτοαριστοκράτισσα τυχοδιώκτρια και η άλλη ως αναρχική βομβίστρια. Χρόνια μετά, τα δύο κορίτσια θα συνδεθούν εκ νέου την ώρα που ανακαλύψεις, νέες θεωρίες, ιδέες και κινήματα σαρώνουν την ανθρωπότητα.

z en XX Szazadom / My 20th Century

Σινεφίλ 1989

Διάρκεια: 102′

Ουγγρική ταινία, σκηνοθεσία Ίλντικο Ενιέντι με τους: Όλεγκ Γιανκόφσκι, Ντορότα Σέγκντα, Ντορότα Σέγκντα.

Δείτε το τρέιλερ:


Ο Ταχυδρόμος»

Ένας ποιητικός «Ταχυδρόμος», υποψήφιος για πέντε Όσκαρ. Σε ένα ψαροχώρι της μεταπολεμικής Ιταλίας ο νεαρός ταχυδρόμος Μάριο γνωρίζει τον Χιλιανό ποιητή Πάμπλο Νερούδα, ο οποίος τον βοηθά να εκφράσει τα συναισθήματά του στην όμορφη Μπεατρίτσε.

Το σενάριο είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα Αρντιέντε Πατσέντσια του Αντόνιο Σκάρμετα (1985) και ακολουθεί αρκετά πιστά την πλοκή του, με τη διαφορά ότι η ιστορία εκτυλίσσεται στην Ιταλία του ’50 αντί για τη Χιλή του ’60.

Διακεκριμένη για την αριστουργηματική λιτότητά της με την οποία περιγράφει τη γοητευτική γέφυρα ανάμεσα στον κόσμο της ποίησης και τον κόσμο των αγνών συναισθημάτων, που όμως δεν βρίσκουν τα λόγια για να εκφραστούν σωστά, η ταινία του Μάικλ Ράντφορντ, γνώρισε απροσδόκητα θερμή υποδοχή από το ευρύ κοινό και κέρδισε περισσότερες από 30 διεθνείς διακρίσεις, ανάμεσα στις οποίες το Όσκαρ Πρωτότυπης Μουσικής ( 1995), ενώ ήταν υποψήφια σε τέσσερις ακόμα κατηγορίες: Καλύτερη Ταινία, Σκηνοθεσία, Α’ Ανδρικός Ρόλος και Διασκευασμένο Σενάριο. Επίσης, το 1996 έλαβε τρία Βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA): Σκηνοθεσίας, Μουσικής και Καλύτερης Μη Αγγλόφωνης Ταινίας.

Il Postino

Κομεντί 1994

Διάρκεια: 108′

Ιταλική ταινία, σκηνοθεσία Μάικλ Ράντφορντ με τους: Μάσιμο Τρόιζι, Φιλίπ Νουαρέ, Μαρία Γκράτσια Κουτσινότα, Ρενάτο Σκάρπα.

Δείτε το τρέιλερ:

Μυστικό Συστατικό

Βραβείο Κοινού στη Θεσσαλονίκη για μια σκοπιανή κομεντί. Ο Βέλε είναι ένας κακοπληρωμένος μηχανικός τρένων που χρησιμοποιεί κλεμμένη μαριχουάνα για να φτιάξει ένα κέικ για τον πατέρα του, προκειμένου να ανακουφίσει τον πόνο του από τον καρκίνο. Ως εκ θαύματος, η υγεία του πατέρα του βελτιώνεται, αλλά ξαφνικά ο Βέλε έχει να αντιμετωπίσει τους περίεργους γείτονες που θέλουν τη συνταγή για το «θεραπευτικό» γλυκό και τους εγκληματίες που ψάχνουν τα ναρκωτικά τους. Μέσα σ’ όλα αυτά, πάντως, η μεγαλύτερη πρόκληση παραμένει το να πείσει τον πατέρα του για την αξία της ζωής.

Σκηνοθεσία: Gjorce Stavreski

Ηθοποιοί: Blagoj Veselinov, Anastas Tanovski, Aksel Mehmet, Aleksandar Mikic, Miroslav Petkovic, Dime Iliev, Simona Dimkovska.

Δείτε το τρέιλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης