Aναχώρηση για Παρίσι 15.17

Μετά τις επιτυχημένες ταινίες «Ελεύθερος Σκοπευτής» και «Sully», ο Κλιντ Ίστγουντ καταπιάνεται με μία ακόμη αληθινή ιστορία. Πρόκειται για την αποτροπή της τρομοκρατικής επίθεσης στο τρένο Thalys #9364 με προορισμό το Παρίσι. Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο «The 15:17 to Paris: The True Story of a Terrorist, a Train, and Three American Heroes» των Άντονι Σάντλερ, Άλεκ Σκαρλάτος, Σπένσερ Στόουν και Τζέφρι Ι. Στερν. Η ιστορία, ακολουθεί τις ζωές των τριών φίλων από τις δυσκολίες των παιδικών τους χρόνων μέχρι και τα γεγονότα που οδήγησαν στο τρομοκρατικό χτύπημα.

The 15.17 To Paris

Σκηνοθεσία: Κλιντ Ίστγουντ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ηθοποιοί: Άντονι Σάντλερ, Άλεκ Σκαρλάτος, Σπένσερ Στόουν, Τζούντι Γκριρ, Τζένα Φίσερ, Ρέι Κορασάνι, Τόμας Λένον, Τόνι Χέιλ.

Διάρκεια: 94 λεπτά

Είδος ταινίας: Ιστορική

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το τρέιλερ:

Μαζί ή Τίποτα

Μια αιχμηρή ιστορία εκδίκησης, επίκαιρη και καθηλωτική, η νέα ταινία του Tούρκου δημιουργού, Φατίχ Ακίν τιμήθηκε πρόσφατα με Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, ενώ η πρωταγωνίστρια Νταϊάν Κρούγκερ απέσπασε Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Μια γυναίκα καταδύεται στην κόλαση μετά τον θάνατο του συζύγου και του γιου της σε βομβιστική επίθεση και αναδύεται στο καθαρτήριο, επιζητώντας την τιμωρία των δύο νεοναζί που κρύβονται πίσω από το έγκλημα. Το οδυνηρό αυτό ταξίδι με μόνη καύσιμη ύλη την οργή και το πένθος γίνεται μέσα από τον φακό του Φατίχ Ακίν ένα σαφές, ριζοσπαστικό πολιτικό σχόλιο, που φιλοδοξεί να διαλύσει την ομίχλη της εποχής.

In the Fade

(Γερμανία, 2017)

Σκηνοθεσία: Φατίχ Ακίν / Fatih Akin. Σενάριο: Fatih Akin, Hark Bohm. Με τους: Diane Kruger, Denis Moschitto, Johannes Krisch. Έγχρωμη, 105΄. Γλώσσες: Γερμανικά, Ελληνικά, Αγγλικά.

Δείτε το τρέιλερ:

Ταξιδεύοντας με τον Εχθρό μου

Γουέστερν με τους Κρίστιαν Μπέιλ και Ρόζαμουντ Πάικ. Τοποθετημένο στο 1892, το «Ταξιδεύοντας με τον Εχθρό μου» αφηγείται την ιστορία του θρυλικού λοχαγού Τζόζεφ Τζ. Μπλόκερ που, κόντρα στις σθεναρές αντιστάσεις του, συμφωνεί να συνοδεύσει το Κίτρινο Γεράκι – έναν ετοιμοθάνατο πολέμαρχο των Ινδιάνων Τσεγιέν – και την οικογένειά του πίσω στη γη τους. Κατά το εξαντλητικό και επικίνδυνο ταξίδι τους από το Οχυρό Μπέρινγκερ, ένα απομονωμένο στρατιωτικό φυλάκιο στο Νέο Μεξικό, προς τα βοσκοτόπια της Μοντάνα, οι μέχρι πρότινος εχθροί συναντούν μια νεαρή χήρα της οποίας η οικογένεια δολοφονήθηκε άγρια. Οι τρεις τους πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους για να καταφέρουν να ξεπεράσουν μια σειρά από κινδύνους: το δύσβατο και κακοτράχαλο τοπίο και τους εχθρούς που θα συναντήσουν στον δρόμο τους.

Σκηνοθεσία: Σκοτ Κούπερ

Πρωταγωνιστούν: Κρίστιαν Μπέιλ, Ουές Στάντι, Ρόζαμουντ Πάικ, Σκοτ Σέπερντ, Μπεν Φόστερ, Άνταμ Μπιτς, Τζέσε Πλέμονς, Ρόρι Κοκρέιν.

Διάρκεια: 133 λεπτά

Δείτε το τρέιλερ:

Mudbound: Δάκρυα στον Μισισιπή

Δράμα εποχής σε παραγωγή Netflix. Οι παράλληλες ιστορίες δύο ανδρών οι οποίοι επιστρέφοντας από το Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο αναπτύσσουν μια δυνατή φιλία και μαζί με τις οικογένειές τους παλεύουν να αντιμετωπίσουν τον ρατσισμό και να προσαρμοστούν στη ζωή μετά τον πόλεμο.

Η οικογένεια McAllan έχει μόλις αφήσει την ήρεμη, πολιτισμένη ατμόσφαιρα του Μέμφις και βρίσκεται εντελώς απροετοίμαστη απέναντι στις σκληρές απαιτήσεις της αγροτικής ζωής στο δέλτα του Μισισιπή. Παρά τα μεγαλεπήβολα όνειρα του Henry McAllan (Jason Clarke), η γυναίκα του Laura (Carey Mulligan) παλεύει να διατηρήσει την πίστη της στο μάταιο εγχείρημα του συζύγου της και να μεγαλώσει τις δύο κόρες της. Εντωμεταξύ, ο Hap και η Florence Jackson (Rob Morgan, Mary J. Blige), οι μαύροι μισθωτοί καλλιεργητές που έχουν δουλέψει τη γη για χρόνια, παλεύουν να πετύχουν το δικό τους μικρό όνειρο παρά τους αμείλικτους κοινωνικούς περιορισμούς. Ο πόλεμος ανατρέπει τα σχέδια των δύο οικογενειών με την επιστροφή των αγαπημένων τους, του Jamie McAllan (Garrett Hedlund) και του Ronsel Jackson (Jason Mitchell), οι οποίοι αναπτύσσουν μία δυνατή φιλία που προκαλεί την κοινωνία στην οποία ζουν.

Σκηνοθεσία: Dee Rees

Παίζουν: Carey Mulligan, Jason Clarke, Jason Mitchell, Mary J. Blige, Rob Morgan, Jonathan Banks, Garrett Hedlund.

Διάρκεια: 134’

Δείτε το τρέιλερ:

Κάθε Μέρα Μια Άλλη Μέρα

Βασισμένο στο βραβευμένο από τους New York Times μπεστ-σέλερ του Ντέιβιντ Λέβιθαν, το «Κάθε Μέρα Μία Άλλη Μέρα» αφηγείται την ιστορία της Ριάνον, ενός 16χρονου κοριτσιού που ερωτεύεται μια μυστηριώδη ύπαρξη με το όνομα «Α», η οποία κατοικεί σε διαφορετικό σώμα κάθε μέρα, για εκείνη τη μέρα και μόνο. Αισθανόμενοι μια ακατανίκητη έλξη, ο «Α» και η Ριάνον συνεργάζονται κάθε μέρα για να βρουν ο ένας τον άλλον, χωρίς να γνωρίζουν ποιον ή τι θα τους φέρει η επόμενη μέρα.

Όσο περισσότερο ερωτεύονται, τόσο περισσότερο συνειδητοποιούν τις δυσκολίες του να αγαπάς κάποιον που αλλάζει μορφή κάθε 24 ώρες, κι έτσι η Ριάνον και ο «Α» έρχονται τελικά αντιμέτωποι με την πιο σκληρή απόφαση που έχουν πάρει ποτέ τους. Μια γλυκιά ιστορία αγάπης που ξεπερνά την εξωτερική εμφάνιση και τους περιορισμούς που αυτή φέρνει, μια ιστορία αγάπης για το πώς είναι να αγαπάς κάποιον μόνο και μόνο για το σημαντικότερο κομμάτι του: την ψυχή.

Every Day

Σκηνοθεσία: Μάικλ Σούκσι

Ηθοποιοί: Τζάστις Σμιθ, Μαρία Μπέλο, Ανγκούρι Ράις, Ντέμπι Ράιαν, Κόλιν Φορντ.

Διάρκεια: 95 λεπτά

Είδος ταινίας: Αισθηματική / Δραματική

Δείτε το τρέιλερ:

Tad Το Μυστικό του Βασιλιά Μίδα

Ισπανικό animation με τις νέες περιπέτειες του αρχαιολόγου Ταντ.
Ο Tαντ ταξιδεύει μέχρι το Λας Βέγκας για να παραστεί στη σημαντική παρουσίαση της φίλης του, αρχαιολόγου Σάρα, που έχει ανακαλύψει ένα από τα τρία χρυσά δαχτυλίδια του περιδέραιου του βασιλιά Μίδα, αποδεικνύοντας πως ο βασιλιάς που ό,τι έπιανε γινόταν χρυσός, ήταν υπαρκτό ιστορικά πρόσωπο. Όταν η Σάρα πέφτει θύμα απαγωγής από κακοποιούς που κλέβουν το κόσμημα, ελπίζοντας να αποκτήσουν το χάρισμα του Μίδα, ο Ταντ, μαζί με τους φίλους του, μια μούμια, έναν παπαγάλο κι ένα σκύλο ταξιδεύουν σε Ισπανία Ελλάδα και Τουρκία για να τη σώσουν μπλέκοντας σε ξεκαρδιστικές περιπέτειες.

Τad the Lost Explorer and the Secret of King Midas

Σκηνοθεσία: Ενρίκε Γκάτο

Ηθοποιοί: Ντάνιελ Ντέι Λούις, Βίκι Κριπς, Λέσλι Μάνβιλ

Διάρκεια: 92 λεπτά

Είδος ταινίας: Κινούμενα σχέδια

Δείτε το τρέιλερ:

Μαζί τα Φάγαμε

Κωμωδία του Στράτου Μαρκίδη με τον Σωτήρη Καλυβάτση.
Ο Σωτήρης Παπακώστας εργάζεται ως υπεύθυνος προμηθειών σε έναν γνωστό και μεγάλο Δημόσιο Οργανισμό. Είναι απόλυτα έντιμος και ευσυνείδητος υπάλληλος, συνεπής σε όλα του τα καθήκοντα. Η γυναίκα του Γκέλλυ έχει συμβιβαστεί με τις αρχές του άντρα της αλλά ταυτόχρονα η καθημερινότητά της είναι δύσκολη αφού τα οικονομικά της οικογενείας της πάνε από το κακό στο χειρότερο.. Μία μέρα έρχονται σε επαφή μαζί της οι προϊστάμενοι του άντρας της και την πείθουν να υποδείξει εμμέσως στον Σωτήρη έναν δικό τους προμηθευτή, με το αζημίωτο φυσικά. Η Γκέλλυ τα καταφέρνει και από εκείνη τη στιγμή αναλαμβάνει με διάφορα γυναικεία κόλπα να επηρεάζει τον Σωτήρη προκειμένου αυτή να εισπράττει πλούσιες μίζες εν αγνοία του.

Σκηνοθεσία: Στράτος Μαρκίδης

Ηθοποιοί: Κώστας Αποστολάκης, Μπέσυ Μάλφα, Σωτήρης Καλυβάτσης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Θωμαΐς Ανδρούτσου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Κώστας Ευρυπιώτης, Κατερίνα Στικούδη.

Διάρκεια: 130 λεπτά

Είδος ταινίας: Κωμωδία

Δείτε το τρέιλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης