Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας

Ένα πρωτοφανές κινηματογραφικό ταξίδι που πήρε δέκα χρόνια για να ολοκληρωθεί και συμπεριλαμβάνει όλο το Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel, το Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας (Avengers: Infinity War) της Marvel Studios φέρνει στη σκοτεινή αίθουσα την απόλυτη, πιο θανατηφόρα αναμέτρηση όλων των εποχών. Οι Εκδικητές και οι υπερήρωες σύμμαχοί τους πρέπει να είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τα πάντα για να νικήσουν τον πανίσχυρο Thanos, πριν η καταιγίδα καταστροφής του βάλει τέλος σε όλο το σύμπαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Avengers: Infinity War

Σκηνοθεσία: Άνθονι & Τζόι Ρούσο

Ηθοποιοί: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Κρις Έβανς, Κρις Χέμσγουορθ, Σκάρλετ Τζοχάνσον, Μαρκ Ράφαλο, Άντονι Μακί, Τζέρεμι Ρένερ, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Πολ Μπέτανι, Κρις Πρατ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Τομ Χόλαντ, Τσάντγουικ Μπόουζμαν, Τζος Μπρόλιν, Ντον Τσιντλ, Σεμπάστιαν Σταν, Γκουίνεθ Πάλτροου, Ζόε Σαλντάνα, Ντέιβ Μπατίστα, Κάρεν Γκίλαν, Πομ Κλεμεντιέφ, Τομ Χίντλστον, Μπενίσιο ντελ Τόρο, Ίντρις Έλμπα, Τζον Φαβρό, Γουίλιαμ Χερτ, Μπενεντίκτ Γουόνγκ, Λίντα Καρντελίνι, Ντανάι Γκουρίρα, Φλόρενς Κασούμπα, Πίτερ Ντίνκλατζ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Βιν Ντίζελ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είδος ταινίας: Περιπέτεια φαντασίας

Δείτε το τρέιλερ:

Μια Αληθινή Ιστορία του Ρομάν Πολάνσκι

Ψυχολογικό θρίλερ του Ρομάν Πολάνσκι. Η συγγραφέας ενός best seller γίνεται αποδέκτης απειλητικών ανώνυμων γραμμάτων ενώ παραλύει μόνο με την ιδέα να γράψει ξανά. Όταν θα γνωρίσει μία νέα, έξυπνη και γοητευτική γυναίκα, θα της ανοιχτεί και θα την αφήσει να μετακομίσει στο σπίτι της αγνοώντας τις μυστηριώδεις προθέσεις της.

D’Après Une Histoire Vraie

Θρίλερ 2017

Γαλλο – πολωνική ταινία, σκηνοθεσία Ρομάν Πολάνσκι με τους: Έμανουέλ Σενιέ, Εύα Γκριν, Βενσάν Περέζ.

Δείτε το τρέιλερ:

Μαργκερίτ Ντιράς: Η Οδύνη

Η συγκλονιστική ταινία του Εμανουέλ Φινκιέλ, που βασίζεται στο ομότιτλο, αυτοβιογραφικό βιβλίο της Μαργκερίτ Ντυράς που κυκλοφόρησε το 1985.

Όταν ανακαλύπτει δύο παλιά τετράδια σε ένα ξεχασμένο κουτί, η Μαργκερίτ Ντυράς θυμάται το παρελθόν της και τον ανυπόφορο πόνο του να περιμένεις. Στη Ναζιστική Γαλλία του 1944, η νεαρή και ταλαντούχα Μαργκερίτ είναι ενεργό μέλος της αντίστασης μαζί με τον άντρα της Ρομπέρ Αντέλ. Όταν η Γκεστάπο απαγάγει τον Ρομπέρ, η Μαργκερίτ μπαίνει σε έναν απελπισμένο αγώνα να τον φέρει πίσω. Ακόμα και μετά την απελευθέρωση της Γαλλίας, εξακολουθεί να τον περιμένει – δέσμια του βασανιστηρίου της απουσίας του και πέρα από κάθε ελπίδα.

Σκηνοθεσία: Εμανουέλ Φινκιέλ

Σενάριο: Εμανουέλ Φινκιέλ

Με τους: Μελανί Τιερί, Μπενουά Μαζιμέλ, Μπεντζιαμίν Μπιολέ.

Δείτε το τρέιλερ:

Η Ασυμβίβαστη

Ο Σέρτζιο Καστελίτο σκηνοθετεί τη Γιασμίν Τρίνκα. Το πορτρέτο μιας γυναίκας που τα βάζει με όλους και με όλα στην προσπάθειά της να κάνει πραγματικότητα το μικρό όνειρό της στα περίχωρα της Ρώμης, έχοντας να αντιμετωπίσει μια δύναμη που έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με αυτό που σημαίνει το όνομά της: Η Φορτουνάτα είναι άτυχη. Ή μήπως όχι;

Σκηνοθεσία: Σέρτζιο Καστελίτο

Πρωταγωνιστούν: Γιασμίν Τρίνκα, Στέφανο Ακόρσι, Χάνα Σίγκουλα.

Διάρκεια: 103 λεπτά

Δείτε το τρέιλερ:

Απάτη σε Μαύρο Φόντο

Στα πρόθυρα χρεοκοπίας, ο Αντουάν Ροκά δανείζεται από έναν μαφιόζο κι εκμεταλλευόμενος την οικολογική…ευαισθησία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στήνει μια μεγαλειώδη απάτη, η οποία θα του αποφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια. Μαζί και μερικές θανάσιμες υποχρεώσεις.

Η συναρπαστική αληθινή ιστορία του πιο προσοδοφόρου εγκλήματος στη σύγχρονη γαλλική ιστορία. Καθώς κινδυνεύει να χάσει την επιχείρησή του λόγω ρευστότητας και αναζητώντας έναν τρόπο να βγάλει γρήγορα χρήματα ώστε να μπορέσει να σώσει τόσο τη δουλειά του όσο και την αξιοπρέπειά του, ο Αντουάν, ένας συνηθισμένος άντρας, καταστρώνει ένα σχέδιο για την κλοπή των φορολογικών κονδυλίων που διανέμει η γαλλική κυβέρνηση στο πλαίσιο μιας αναδυόμενης αγοράς που αφορά το εμπόριο δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων CO2. Ένα σχέδιο που εξελίσσεται στη ληστεία του αιώνα και χαρακτηρίζεται από προδοσία και δολοφονίες.

Carbone

Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Μαρσάλ

Ηθοποιοί: Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Μπενουά Μαζιμέλ, Γκρανζ, Ιντίρ Σεντέρ, Λόρα Σμετ, Μίκαελ Γιούν, Ντάνι, Πάτρικ Καταλίφο, Μουσά Μαασκρί.

Θρίλερ 2017

Διάρκεια: 99 λεπτά

Δείτε το τρέιλερ:

Το Απώτατο Σημείο της Ανθρωπότητας

Το χρονικό της αποστολής των διαστημοπλοίων Βόγιατζερ I και II, τα οποία από το 1977 διασχίζουν το ηλιακό μας σύστημα στέλνοντας οπτικό υλικό κι επιστημονικές πληροφορίες πίσω στη Γη.

The Farthest

Ντοκιμαντέρ 2017

Διάρκεια: 121′

Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες

Ιρλανδική ταινία, σκηνοθεσία Έμερ Ρέινολντς

Δείτε το τρέιλερ:

Της Πατρίδας μου η Σημαία

Ντοκιμαντέρ του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου. Η ιστορία του χωριού Βούρβουρα της Αρκαδίας από την Κατοχή έως σήμερα.

Βούρβουρα, ένα ορεινό χωριό στην Αρκαδία του Γκαίτε. Οι άνθρωποι ζούσαν μέσα στη φύση με ό,τι οι ίδιοι παρήγαγαν. Μια αυτάρκης κοινωνία που η μόνη επαφή της με τον «έξω κόσμο» ήταν το σχολείο. Εκεί μάθαιναν γράμματα και τραγουδάκια για τη μεγάλη πατρίδα που τους κάνει περήφανους.

Μετά τον πόλεμο και τη ναζιστική κατοχή, στην οποία το χωριό θα πληρώσει βαρύ φόρο αίματος, πολλοί θα ξενιτευτούν και κάποιοι θα βρεθούν στο Μαρούσι ένα γραφικό προάστιο των Αθηνών που θα γνωρίσει το βίαιο μετασχηματισμό του σε χρηματοοικονομικό κέντρο της χώρας και θα υποδεχθεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004.

Μια βιτρίνα εθνικής υπερηφάνειας στηριγμένη στον καταναλωτικό πυρετό και στον υπέρογκο δανεισμό. Η τραγωδία δεν θα αργήσει να ‘ρθει. Η χρεοκοπία. Λόγω έλλειψης πόρων το σχολείο στο χωριό κλείνει. Μετά από 150 χρόνια λειτουργίας. Η σημαία που κυμάτιζε στη σχολική γιορτή τώρα υπνώττει σε κάποιο συρτάρι. Η πορεία κάποιων ανθρώπων, η πορεία μιας χώρας.

Δείτε το τρέιλερ:

Η Ζουγκλοπαρέα

Γαλλικό animation. Όταν διαλύονται οι Ήρωες, η ομάδα που προστάτευε τη ζούγκλα, ο μικρός Μόρις, ένας πιγκουίνος που νομίζει πως είναι τίγρη, συγκροτεί τη Ζουγκλοπαρέα και προσπαθεί να σώσει το δάσος του από το πονηρό κοάλα Ιγκόρ

Les As de la Jungle

Animation 2017

Διάρκεια: 97′

Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Νταβίντ Αλό

Δείτε το τρέιλερ:

Το Μπαλκόνι – Μνήμες Κατοχής

Ντοκιμαντέρ του Χρύσανθου Κωνσταντινίδη. Ο Γερμανός ιστορικός Κριστόφ Σμινκ-Γκούσταβους επιστρέφει, δεκαπέντε χρόνια μετά την πρώτη επίσκεψή του, στους Λιγκιάδες, το γιαννιώτικο χωριό που έκαψαν οι ναζί συμπατριώτες του στις 3/10/1943.

Το Μπαλκόνι – Mνήμες Κατοχής

Ντοκιμαντέρ 2018

Διάρκεια: 105′

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Χρύσανθος Κωνσταντινίδης

Δείτε το τρέιλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης