Το Εξπρές των Ζωντανών Νεκρών

Ένας αγνώστου ταυτότητας ιός σαρώνει τη Νότια Κορέα, εξελίσσεται σε πανδημία και μεταμορφώνει τους κατοίκους της σε ζωντανούς νεκρούς. Η Κυβέρνηση αναγκάζεται να θέσει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά ούτε η κήρυξη του στρατιωτικού νόμου είναι αρκετή. Οι μοναδικοί σώοι επιβάτες μιας υπερταχείας με προορισμό το Μπουσάν, που έχει αποκλείσει τη μετάδοση του ιού, πρέπει να παλέψουν μέχρι θανάτου για να επιβιώσουν. Ο Seok-woo, ένας χωρισμένος χρηματιστής, θα πολεμήσει με νύχια και με δόντια για να σώσει τη μικρή του κόρη. Στα 453 χιλιόμετρα αυτής της αιματηρής διαδρομής, θα κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν ζωντανοί.

Train to Busan

Σκηνοθεσία: Γεόν Σανγκ-Χο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ηθοποιοί: Γκονγκ Γιου, Τζονγκ Γιου-μι, Μα Ντόνγκ-Σοκ, Choi Woo-sik, Αν Σο-χι, Kim Eui-sung, Kim Su-an.

Διάρκεια: 118 λεπτά

Είδος ταινίας: Τρόμου

Δείτε το τρέιλερ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ζωή σε Φιλμ

Road movie με τους Εντ Χάρις, Τζέισον Σουντέικις και Ελίζαμπεθ Όλσεν.
Διαζευγμένος και στα πρόθυρα να χάσει τη δουλειά του, ο Ματ (Τζέισον Σουντέικις) αιφνιδιάζεται από την απρόσμενη επίσκεψη της Ζούι (Ελίζαμπεθ Όλσεν), της κοπέλας που προσέχει τον άρρωστο και χρόνια αποξενωμένο πατέρα του Μπεν (Εντ Χάρις). Η Ζούι τον ενημερώνει ότι ο πατέρας του, ένας διάσημος φωτογράφος, είναι βαριά άρρωστος και του ζητάει να τους συνοδεύσει μέχρι το Κάνσας. Εκεί, ο Μπεντ σκοπεύει να εμφανίσει φωτογραφίες τραβηγμένες σε Kodachrome, λίγο πριν κλείσει το τελευταίο εργαστήριο εμφάνισης αυτού του φιλμ που η Kodak αποσύρει οριστικά από την αγορά. Με τα 4 καρούλια ανά χείρας, οι 3 τους θα κάνουν ένα αποκαλυπτικό και λυτρωτικό ταξίδι.
Σκηνοθεσία: Μαρκ Ράσο
Πρωταγωνιστούν: Εντ Χάρις
Τζέισον Σουντέικις
Ελίζαμπεθ Όλσεν
Μπρους Γκρίνγουντ
Γουέντι Κρούσον
Ντένις Χάισμπερτ

Δείτε το τρέιλερ:

Παντρέψου με, ρε Φίλε

Γαλλική κωμωδία πάνω σε έναν…διαφορετικό λευκό γάμο. Ο Γιασίν είναι ένας Μαροκινός φοιτητής στο Παρίσι, ο οποίος έχει δισεπίλυτα προβλήματα με τη βίζα του. Απελπισμένος, ζητεί από τον κολλητό του να τον…παντρευτεί για να πάρει άδεια παραμονής στη Γαλλία.

Κωμωδία 2017

Διάρκεια: 92′

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ταρέκ Μπουνταλί με τους: Φιλίπ Λασό, Ταρέκ Μπουνταλί, Σαρλότ Γκαμπρί.

Δείτε το τρέιλερ:

Έγκλημα στην Αμμοθύελλα

Μια δυνατή ερωτική ιστορία γεμάτη με στοιχεία μυστηρίου που θυμίζει σενάριο της Agatha Christie.
Ένας γιατρός καταφθάνει σε ένα απομονωμένο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο με σκοπό να ξεκουραστεί και να ηρεμήσει. Μια ξαφνική αμμοθύελλα θα τον εγκλωβίσει εκεί και σύντομα θα βρεθεί μπλεγμένος σε μυστηριώδεις περιπέτειες μαζί με τους υπόλοιπους ενοίκους.

Σκηνοθεσία: Αλεχάντρο Μάτσι

Ηθοποιοί: Λουιζάνα Λοπιλάτο, Γκιγιέρμο Φραντσέλα, Χουάν Μινουχίν, Κάρλος Πορταλούπι, Γιουστίνα Μπούστος, Μάριο Αλαρκόν, Μαριλού Μαρίνι, Γκονζάλο Ουρτιζμπέρεα.

Είδος Θρίλερ μυστηρίου

Δείτε το τρέιλερ:

Για Καλό και για Κακό

Γαλλική δραματική ταινία με τους Φρανσουά Νταμιέν και Σεσίλ ντε Φρανς. Όταν ο Ερουάν ανακαλύπτει πως δεν έχει καμία συγγένεια με τον άντρα που τον μεγάλωσε, αποφασίζει να εντοπίσει τον βιολογικό του πατέρα. Η διακριτική του έρευνα τον οδηγεί στον Τζόσεφ αλλά και στην όμορφη κόρη του, την Άννα.

Ôtez-moi d’un Doute / Just to be Sure

Διάρκεια: 100′
Γαλλοβελγική ταινία, σκηνοθεσία Καρίν Ταρντιέ με τους: Φρανσουά Νταμιέν, Σεσίλ ντε Φρανς, Γκι Μαρσάν, Αντρέ Βιλμς.

Δείτε το τρέιλερ:

Ο Δολοφόνος με το Αγγελικό Πρόσωπο

Ο Αλέν Ντελόν στην καλύτερη ταινία του Ζαν-Πιέρ Μελβίλ. Ένας δολοφόνος επί πληρωμή προδίδεται από τους εργοδότες του και αναζητά τρόπο να τους εκδικηθεί ενώ βρίσκεται υπό αστυνομικό κλοιό.

Le Samourai

Φιλμ Νουάρ 1967
Διάρκεια: 105′
Γαλλοϊταλική ταινία, σκηνοθεσία Ζαν Πιέρ Μελβίλ με τους: Αλέν ντελόν, Φρανσουά Περιέ, Νάταλι ντελόν.

Δείτε το τρέιλερ:

Σινεμά ο Παράδεισος

Η διασημότερη κινηματογραφική αίθουσα «ανοίγει» εκ νέου. Στα τέλη του ’40 σε ένα χωριό της Σικελίας, ένα αγόρι ανακαλύπτει τη μαγεία του σινεμά και γίνεται φίλος με τον μηχανικό προβολής, τον οποίο και αντικαθιστά όταν αυτός τυφλώνεται σε ένα ατύχημα.

Cinema Paradiso

Δραματική 1988
Διάρκεια: 125′
Ιταλογαλλική ταινία, σκηνοθεσία Τζουζέπε Τορνατόρε με τους: Φιλίπ Νουαρέ, Ζακ Περέν, Μάρκο Λεονάρντι, Σαλβατόρε Κάσιο.

Δείτε το τρέιλερ:

Τρεις Μέρες του Κόνδορα

Αρχετυπικό πολιτικό θρίλερ του Σίντνεϊ Πόλακ. Ένας μυστικός πράκτορας της CIA, γνωστός με το ψευδώνυμο «Κόνδορας», γίνεται στόχος της οργάνωσής του που θέλει να εξοντώνει όλους τους πράκτορες που γνωρίζουν ένα επικίνδυνο μυστικό…

Three Days of the Condor

Κατασκοπική 1975
Διάρκεια: 117′
Αμερικάνικη ταινία, σκηνοθεσία Σίντνεϊ Πόλακ με τους: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Φέι Νταναγουέι, Κλιφ Ρόμπερτσον, Μαξ Φον Σίντοφ.

Δείτε το τρέιλερ:

Αποχαιρετισμός στα Όπλα

Η πρώτη κινηματογραφική διασκευή του μυθιστορήματος του Έρνεστ Χέμινγουεϊ (1932). Ένας νεαρός Αμερικανός εθελοντής στο Ιταλικό Υγειονομικό Σώμα κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, συναντά στο μέτωπο και ερωτεύεται την Κάθριν, μια Βρετανίδα νοσοκόμα. Κατά τη διάρκεια μιας γενικής υποχώρησης ο ίδιος κινδυνεύει να εκτελεστεί από την Ιταλική Στρατιωτική Αστυνομία κι έτσι αποφασίζει να δραπετεύσει μαζί με την Κάθριν στην Ελβετία.
A Farewell to Arms
Δραματική 1932
Διάρκεια: 80′
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Φρανκ Μπορζέιτζ με τους: Γκάρι Κούπερ, Έλεν Χέιζ, Αντόλφ Μενζού.

Δείτε το τρέιλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης