Η Άλλη Όψη της Ελπίδας

Bραβείο σκηνοθεσίας στο Βερολίνο για την τελευταία δραματική ταινία του Άκι Καουρισμάκι.
Ο Βίκστρομ είναι ένας πλασιέ που εγκαταλείπει γυναίκα, σπίτι και δουλειά. Κερδίζοντας μια καλή παρτίδα πόκερ, ανοίγει ένα εστιατόριο στο οποίο προσλαμβάνει μερικούς… αντισυμβατικούς υπαλλήλους, ανάμεσά τους και τον Σύρο πρόσφυγα Καλέντ που έχει χάσει την οικογένειά του στον πόλεμο και ψάχνει την αδερφή του σε όλη την Ευρώπη. Όταν φτάνει λαθραία στη Φιλανδία βιώνει τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Toivon Tuolla Puolen / The Other Side of Hope

Φινλανδική κοινωνική ταινία 2017, σκηνοθεσία Ακι Καουρισμάκι με τους: Σάκαρι Κουοσμάνεν, Σέρβαν Χάτζι, Γιάνε Χιτιάινεν.

Δείτε το τρέιλερ:

Ο Χιονάνθρωπος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα αγοράκι ξυπνά κι αναζητά τη μητέρα του. Το σπίτι άδειο. Στον κήπο ένας χιονάνθρωπος με το φουλάρι της μητέρας του τυλιγμένο στον λαιμό του. Ο συναισθηματικά ασταθής αστυνόμος Χάρι Χόλε και η ομάδα του ξεκινούν την έρευνα κι ανακαλύπτουν έναν ανησυχητικό αριθμό γυναικών που έχουν χαθεί στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων. Ένας serial killer παίζει διεστραμμένα παιχνίδια στρατηγικής στην έδρα του και ο Χάρι Χόλε καλείται να μπει στο μυαλό του.

The Snowman

Σκηνοθεσία: Τόμας Άλφρεντσον

Ηθοποιοί: Μάικλ Φασμπέντερ, Τζέι Κ. Σίμονς, Ρεμπέκα Φέργκιουσον.

Διάρκεια: 121 λεπτά

Είδος ταινίας: Τρόμου

Δείτε το τρέιλερ:

Loving Vincent

Ο μυστηριώδης θάνατος του Βίνσεντ Βαν Γκογκ γίνεται ένα animation-κινούμενος ζωγραφικός πίνακας.
Η ταινία δίνει ζωή στους πίνακες του Βίνσεντ Βαν Γκογκ για να διηγηθούν την ξεχωριστή του ιστορία. Κάθε ένα από τα 65.000 καρέ της ταινίας είναι και μια ελαιογραφία ζωγραφισμένη με το χέρι από 125 επαγγελματίες ζωγράφους, που ταξίδεψαν από όλο τον κόσμο για να έρθουν στα στούντιο της Πολωνίας και της Ελλάδας και να πάρουν μέρος στην παραγωγή. Το ίδιο ξεχωριστή, όπως και οι πίνακές του, ήταν η παθιασμένη και κακότυχη ζωή του, και ο μυστηριώδης του θάνατος.

Με αφορμή την τελευταία επιστολή που έγραψε ο Ολλανδός ζωγράφος πριν τον θάνατό του, ο νεαρός Αρμάν ξεκινά ένα ταξίδι σε μέρη της Γαλλίας με σκοπό να μιλήσει προσωπικά με ανθρώπους που έζησαν μαζί του και να ανακαλύψει εάν τελικά ο Βαν Γκογκ αυτοκτόνησε ή δολοφονήθηκε.

Animation 2017

Αγγλο-πολωνική ταινία, σκηνοθεσία Ντορότα Κομπιέλα, Χιού Γουέλτσμαν.

Δείτε το τρέιλερ:

Η Μάχη των Φύλων

Έμα Στόουν και Στιβ Καρέλ σε έναν αληθινό αγώνα τένις που έγραψε ιστορία. To 1973 η παγκόσμια πρωταθλήτρια τένις Μπίλι Τζιν Κινγκ, συναντά στο τερέν τον πρώην πρωταθλητή και γυναικά Μπόμπι Ριγκς. Η αναμέτρησή τους θα χαρακτηριστεί από τα media της εποχής ως η «μάχη των φύλων», καθώς θα πυροδοτήσει μία παγκόσμια συζήτηση πάνω στο θέμα της ισότητας των φύλων, προωθώντας έτσι το φεμινιστικό κίνημα.

The Battle of the Sexes

Αγγλοαμερικανική δραματική ταινία 2017, σκηνοθεσία Τζόναθαν Ντέιτον, Βάλερι Φάρις με τους: Έμα Στόουν, Στιβ Καρέλ, Αντρέα Ραϊσμπορόου.

Δείτε το τρέιλερ:

Η Μεγάλη Υπόσχεση

Ιστορικό δράμα για τη γενοκτονία των Αρμενίων με τους Κρίστιαν Μπέιλ και Όσκαρ Άιζακ. Ο Mάικλ, ένας φοιτητής ιατρικής συναντά την όμορφη δασκάλα χορού Άννα στα τέλη του 1914. Η αρμένικη κληρονομιά τους θα τους φέρει κοντά, αλλά σύντομα εκείνος θα συγκρουστεί με την τωρινή αγάπη της Άννας, έναν Αμερικανό φωτορεπόρτερ, που είναι αποφασισμένος να εκθέσει όλη την αλήθεια για τη γενοκτονία των Αρμενίων. Όσο η Οθωμανική Αυτοκρατορία καταρρέει, τόσο πιο έντονα οι τρεις τους θα χρειαστεί να τιθασεύσουν τα πάθη τους, προκειμένου να σωθούν.

The Promise

Ισπανο-αμερικανική δραματική ταινία 2016, σκηνοθεσία Τέρι Τζορτζ με τους: Όσκαρ Άιζακ, Σαρλότ Λε Μπον, Κρίστιαν Μπέιλ, Σορέ Αγκντάσλου.

Δείτε το τρέιλερ:

Εκδικητής

Περιπετειώδες θρίλερ με τους Τζάκι Τσαν και Πιρς Μπρόσναν. Όταν ένας ταπεινός ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Chinatown του Λονδίνου χάνει την κόρη του σε μία βομβιστική επίθεση, αποφασίζει να ξεπεράσει τα όριά του και να εκδικηθεί τους Ιρλανδούς αυτονομιστές που ευθύνονται για τον θάνατό της.

The Foreigner

Σκηνοθεσία: Μάρτιν Κάμπελ

Ηθοποιοί: Τζάκι Τσαν, Πιρς Μπρόσναν

Είδος ταινίας: Περιπέτεια

Δείτε το τρέιλερ:

Under the Sun

Ντοκιμαντέρ με «απαγορευμένο» υλικό για την καθημερινή ζωή στη Βόρεια Κορέα. Η καταγραφή ενός χρόνου από τη ζωή μιας οικογένειας στην πρωτεύουσα Πιονγιάνγκ, με φόντο την προετοιμασία της μικρής Ζιν-μι για την καταταγή της στο Κίνημα Νέων της Κορέας την ημέρα του εορτασμού μίας από τις σημαντικότερες εθνικές επετείους της χώρας.

V Paprscích Slunce

Ντοκιμαντέρ 2015
 
Ρώσικη ταινία, σκηνοθεσία Βιτάλι Μάνσκι.

Δείτε το τρέιλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης