Χωρίς Αγάπη

Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες για το δράμα του Αντρέι Σβιάγκιντσεφ. Η ταινία έχει ως θέμα τη ζωή μιας νέας σύγχρονης οικογένειας που ζει στη Μόσχα και η οποία βιώνει με οδυνηρό τρόπο τις συνέπειες του διαζυγίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ζένια και ο Μπόρις χωρίζουν και το διαζύγιο χαρακτηρίζεται από απογοήτευση και προσβολές. Έχοντας ήδη βρει νέους συντρόφους, είναι ανυπόμονοι να γυρίσουν τη σελίδα – ακόμα κι αν αυτό σημαίνει την εγκατάλειψη του 12χρονου γιου τους.

Η ταινία αποτελεί συμπαραγωγή της Ρωσίας, της Γαλλίας Γερμανίας και του Βελγίου.

Loveless (Nelyubov) 2017

Δείτε το τρέιλερ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μητέρα!

Ένα ζευγάρι, η Μητέρα (Τζένιφερ Λόρενς) κι Εκείνος (Χαβιέ Μπαρδέμ) ζει ήρεμο κι ευτυχισμένο στο απομονωμένο, τεράστιο σπίτι του μέχρι τη στιγμή που απρόσκλητοι και παράξενοι επισκέπτες, ένας άντρας (Εντ Χάρις) και μια γυναίκα (Μισέλ Φάιφερ) κάνουν αναπάντεχα την εμφάνισή τους και ο εφιάλτης ξεκινά… Το σπίτι αρχίζει να καταρρέει, σταγόνες αίματος εμφανίζονται και οι λέξεις «Δολοφόνε!» και «Τρελός» προϊδεάζουν για μια ταινία που θα δε θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Mother!

Σκηνοθεσία: Ντάρεν Αρονόφσκι
Ηθοποιοί: Τζένιφερ Λόρενς, Χαβιέ Μπαρδέμ, Εντ Χάρις, Μισέλ Φάιφερ, Ντόναλ Γκλίσον
Διάρκεια: 121 λεπτά
Είδος ταινίας: Τρόμου

Δείτε το τρέιλερ:

Παγκόσμιος Κίνδυνος: Geostorm

Περιπέτεια καταστροφής με τον Τζέραρντ Μπάτλερ. Μετά από μια σειρά γιγαντιαίων φυσικών καταστροφών, οι παγκόσμιοι ηγέτες αποφασίζουν να δημιουργήσουν ένα σύνθετο δίκτυο δορυφόρων το οποίο θα ελέγχει τις επικίνδυνες κλιματικές αλλαγές. Κάτι, όμως, δεν πάει καλά. Το περίπλοκο σύστημα που κατασκευάστηκε για να υπερασπιστεί τη Γη, της επιτίθεται…

Geostorm

Περιπέτεια 2017

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ντιν Ντέβλιν με τους: Τζέραρντ Μπάτλερ, Τζιμ Στάρτζες, Άμπι Κόρνις, Εντ Χάρις, Άντι Γκαρσία.

Δείτε το τρέιλερ:

Η Τελευταία Πινελιά

Ο Τζέφρι Ρας είναι ο διάσημος εικαστικός Αλμπέρτο Τζιακομέτι. Στη διάρκεια ενός σύντομου ταξιδιού του στο Παρίσι το 1964, ο Αμερικανός συγγραφέας Τζέιμς Λορντ δέχεται να ποζάρει για ένα πορτρέτο από τον διάσημο ζωγράφο Τζιακομέτι. Μέχρι να ολοκληρωθεί ο πίνακας, ο Λορντ ανακαλύπτει όλες τις πτυχές της καλλιτεχνικής δημιουργίας μέσα από την πλήρη αφοσίωση του Ελβετού καλλιτέχνη στο έργο του.

Final Portrait

Aγγλική δραματική ταινία 2017, σκηνοθεσία Στάνλεϊ Τούτσι με τους: Τζέφρι Ρας, Άρμι Χάμερ, Τόνι Σαλούμπ, Κλέμενς Ποεζί.

Δείτε το τρέιλερ:

Ριψοκίνδυνοι Άντρες

Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ίσοι… και μετά, μερικοί γίνονται πυροσβέστες. Το «Only the Brave», βασισμένο στην πραγματική ιστορία των ηρώων του Granite Mountain, είναι το συγκλονιστικό χρονικό μίας ομάδας τοπικών πυροσβεστών που μέσα από την ελπίδα, την αυταπάρνηση και τη θέληση να προστατεύσουν οικογένειες, κοινότητες και ολόκληρη τη χώρα, κατάφεραν να μετατραπούν στο πιο επίλεκτο πυροσβεστικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Όσο οι περισσότεροι από μας τρέχουν για να διαφύγουν από τον κίνδυνο, αυτοί τρέχουν προς αυτόν – προσέχουν τις ζωές μας, τα σπίτια μας, καθετί που αγαπούμε, την ώρα που διαμορφώνουν μία μοναδική αδελφική σχέση που μπαίνει σε πρώτο πλάνο κατά τη διάρκεια μίας κρίσιμης πυρκαγιάς.

Only The Brave

Σκηνοθεσία: Τζόζεφ Κοζίνσκι
Ηθοποιοί: Τζος Μπρόλιν, Μάιλς Τέλερ, Τζεφ Μπρίτζες
Διάρκεια: 121 λεπτά
Είδος ταινίας: Δραματική

Δείτε το τρέιλερ:

Χειρότερα δεν Γίνεται

Ένα ταξίδι στη Βοστώνη με τον υποψήφιο πρωτοετή φοιτητή γιο του, κάνει τον Μπραντ να επαναξιολογήσει τις προσωπικές του επιλογές και τη ζωή του γενικότερα, που πια δεν θυμίζει σε τίποτα όλα όσα ονειρευόταν ο ίδιος όταν ήταν φοιτητής.

Ο Μπραντ έχει μια ικανοποιητική καριέρα και μια άνετη ζωή στα προάστια του Σακραμέντο όπου ζει με τη σύζυγο του Μέλανι, και τον γιο του Τρόι που έχει ταλέντο στη μουσική. Ξεναγώντας τον Τρόι στη Βοστώνη δεν μπορεί να μην συγκρίνει της ζωή του, με αυτή των τεσσάρων παλιών καλύτερων φίλων του: ενός αστέρα του Hollywood, του ιδρυτή ενός μεγάλου κερδοσκοπικού Ιδρύματος, ενός μεγαλοεπιχειρηματία και ενός πολιτικού αναλυτή και συγγραφέα. Ενώ φαντάζεται τις πλούσιες και λαμπερές ζωές τους, αναρωτιέται αν η χαλαρή, μικροαστική οικογενειακή ζωή του είναι το καλύτερο που θα μπορούσε ποτέ να επιτύχει.

Όταν όμως οι καταστάσεις τον φέρνουν ξανά σε επαφή με τους παλιούς του φίλους ο Μπραντ καταλαβαίνει ότι ίσως τελικά οι ζωές των άλλων να μην είναι και τόσο ιδανικές.

Brad’s Status

Aμερικανική δραματική κομεντί 2017, σκηνοθεσία Μάικ Γουάιτ με τους: Μπεν Στίλερ, Τζένα Φίσερ, Μάικλ Σιν, Όστιν Έιμπραμς.

Δείτε το τρέιλερ:

Όντως Φιλιούνται;

Η ταινία του Γιάννη Κορρέ ρίχνει φως στις ζωές και τους έρωτες της νέας γενιάς με χιούμορ και τρυφερότητα.

Το χρονικό της σχέσης του Ντάνι και της Στέλλας οι οποίοι προσπαθώντας να βρουν τη θέση τους στη σύγχρονη πραγματικότητα της Αθήνας του σήμερα μοιράζονται τις πιο μύχιες σκέψεις τους με αφοπλιστική ειλικρίνεια και σαρκαστικό χιούμορ.

Eλληνική δραματική κομεντί 2016, σκηνοθεσία Γιάννης Κορρές με τους: Ηρώ Μπέζου, Θανάση Πετρόπουλο, Όμηρο Πουλάκη.

Δείτε το τρέιλερ:

Γοριλομπελάδες

Συνδυασμός animation και live action από την Ισπανία. Ο Νιφάδας, ένας αξιαγάπητος μικρός γορίλας, αποτελεί το κύριο αξιοθέατο του ζωολογικού κήπου της Βαρκελώνης εξαιτίας του μοναδικού λευκού τριχώματός του.Τα παιδιά τον λατρεύουν! Οι υπόλοιποι γορίλες όμως τον περιθωριοποιούν λόγω της διαφορετικότητάς του κι έτσι ο Νιφάδας αποφασίζει να ξεκινήσει ένα περιπετειώδες ταξίδι έξω από τα τείχη του κήπου…

Σκηνοθεσία: Αντρέ Σαέρ

Είδος: Κινούμενα Σχέδια, Κωμωδία, Οικογενειακή, Περιπέτεια

Δείτε το τρέιλερ:

Μνήμες

Ιστορικό ντοκιμαντέρ του Νίκου Καβουκίδη. Δικτατορία Μεταξά, Αλβανικό έπος, Γερμανική κατοχή, αντίσταση, απελευθέρωση, βρετανική απόβαση, Δεκεμβριανά, Εμφύλιος, έκτακτα στρατοδικεία, Μακρόνησος: γεγονότα που σημάδεψαν την σύγχρονη ιστορία του ελληνικού κράτους μέσα από ανέκδοτα πλάνα κινηματογραφιστών της εποχής.

Ντοκιμαντέρ 2016

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Νίκος Καβουκίδης.

Δείτε το τρέιλερ:

Onirica – Field of Dogs

Μια μοντέρνα προσέγγιση της «Θείας κωμωδίας» από τον Λεχ Ματζέφσκι («Ο Μύλος και ο Σταυρός»). Ο Αδάμ, μετά από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα που σκοτώνει την αγαπημένη του και του προκαλεί τραύμα στον εγκέφαλο, βιώνει μια σειρά από ψευδαισθήσεις με νεκρούς και σκηνές από την αποκάλυψη.

Onirica

Σινεφίλ 2014

Πολωνοϊταλική ταινία, σκηνοθεσία Λεχ Ματζέφσκι με τους: Ζίμον Μπάντζικ, Ντορότα Λις, Μίκαελ Τάταρεκ.

Δείτε το τρέιλερ:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης