Ένα έγχρωμο νεονουάρ, διαδραματίζεται σ’ ένα λιμάνι που ελέγχει ο αιμοβόρος Τσάρλυ και η συμμορία του. Σε διαρκή πόλεμο με την αντιμαχόμενη ομάδα του Big John, μεγαλοέμπορου ναρκωτικών, ο Τσάρλυ διευθύνει κι ένα νυχτερινό κέντρο, το Free, στο οποίο η λατρεμένη του Joy εμφανίζεται κάθε βράδυ.

Ο Τσάρλι, και ο Μπιγκ Τζον, έμπορος ναρκωτικών, συγκρούονται για τον έλεγχο του υποκόσμου. Ένας ρακένδυτος νεαρός που έχει έρθει από το πουθενά θα βρεθεί στη μέση της διαμάχης και θα συμβάλει με απρόοπτο τρόπο στο ξεκαθάρισμα των λογαριασμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλοι και όλα βρώμικα, με πρώτο και καλύτερο τον Τσάρλυ, έναν ξεπεσμένο γκάγκστερ, του οποίου το αμαρτωλό παρελθόν θα έρθει και θα πάρει εκδίκηση μέσω του ίδιου. Είναι οι ενοχές του εκείνες που τον καθιστούν ευάλωτο. Οι εμμονές του εκείνες που θα τον οδηγήσουν στην τελική πτώση.

Δύο πράγματα ο Τσάρλυ απεχθάνεται μέχρι τρέλας: τα ναρκωτικά και την ομοφυλοφιλία. Όμως και τα δύο είναι μέρος της ζωής του. Η Joy είναι τοξικομανής και ο Τόνης, το δεξί του χέρι, τα έχει με μια τραβεστί, την Αμάντα, που μαζί με κάποιες άλλες, κάνει πιάτσα στο λιμάνι.

Ένας νεαρός ρακένδυτος, βρόμικος, σαν να έχει βγει απ’ τα σκουπίδια, περιφέρεται άσκοπα στο λιμάνι, κι έρχεται σε επαφή με τις τραβεστί. Αυτές αμέσως τον βαφτίζουν «γιο του Τσάρλυ», κι αυτό χάρη σε μια φήμη σύμφωνα με την οποία η Joy, όταν ήταν ακόμη κοριτσάκι στην Αμερική, έγκυος από τον Τσάρλυ, έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι, το οποίο αυτός εξαιτίας της αρρωστημένης του ζήλιας το πήρε και το πέταξε στα σκουπίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλη η ταινία, σαν μια κατασκευή εξαιρετικών συγκυριών και συμπτώσεων, θα χτίσει την υποθετική αυτή ταυτότητα του νεαρού, καθιστώντας την στο τέλος πιστευτή. Παρά τη θέλησή του θα βρεθεί αναμιγμένος σε ένα πόλεμο ανάμεσα στις δύο αντιμαχόμενες συμμορίες και θα συμβάλλει «ηρωικά» στο ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα στον Τσάρλυ και τον Big John.

Δραματική 2008 – Έγχρ. – Διάρκεια 101′

Πρωταγωνιστούν: Φαίδωνας Γεωργίτσης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Δήμητρα Παξινού Νεκτάριος Παπαλεξίου, Katia O’Wallis.

Aφιέρωμα του Κάρολου Ζωναρά στο Αλκυονίς.

Στο αφιέρωμα περιλαμβάνονται οι δύο μεγάλου μήκους ταινίες «ΜΠΙΓΚ ΧΙΤ» και «Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΤΣΑΡΛΥ», 6 ταινίες μικρού μήκους, δυο ντοκιμαντέρ και οι τρεις ταινίες VIDEO DANCE.

Από 20/4 έως 26/4/2017

1) «ΠΕΝΤΡΟ ΝΟΥΛΑ» του ΚΑΡΟΛΟΥ ΖΩΝΑΡΑ (A ΠΡΟΒΟΛΗ)
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 18.45
2) «ΜΠΙΓΚ ΧΙΤ» του ΚΑΡΟΛΟΥ ΖΩΝΑΡΑ
ΣΑΒΒΑΤ0 20.30
3) «Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΤΣΑΡΛΥ» του ΚΑΡΟΛΟΥ ΖΩΝΑΡΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 20.30
4) «ΠΕΝΤΕ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΤΑΙΝΙΕΣ» του ΚΑΡΟΛΟΥ ΖΩΝΑΡΑ
«SAVOIR VIVRE» 15΄
«PIETA PERFETTA» 15΄
«ΟRESTE A FOR BELLA MONACA» 28΄
«CITTA IDEALE 20΄
«IL DIARIO DI CHARLIE» 20΄
ΠΕΜΠΤΗ 20.30
5) «ΔΥΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ» του ΚΑΡΟΛΟΥ ΖΩΝΑΡΑ
«PAGGLIACCI – FRANCO JEFFIRELLI» 60΄
«BACCAΝΤΙ – LUCARONCONI» 30΄
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20.30
6) «VIDEO DANCE» του ΚΑΡΟΛΟΥ ΖΩΝΑΡΑ
«ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΑΠΌ ΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΠΙΟ ΑΡΓΟΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ»
«ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΗΓΟΣ»
«NAKED 1»
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22.00



Κάρολος Ζωναράς – Βιογραφία

Ο Κάρολος Ζωναράς γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπουδές κινηματογράφου έκανε στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και εν συνεχεία στο Centro Sperimentale, στη Ρώμη, όπου έζησε για 13 συνεχόμενα χρόνια. Έκανε αρκετές μικρού και μεσαίου μήκους ταινίες που συμμετείχαν σε διάφορα φεστιβάλ. Από 1999 ζει και εργάζεται στην Αθήνα, σκηνοθετώντας ντοκιμαντέρ και διαφημιστικά σποτ.

Φιλμογραφία

1981 «ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ» (Μικρού μήκους) 1983 «JESSICA MORGAN» (Μικρού μήκους)
1984 «THE TRAGEDY OF HIPPOLYTUS» («Η τραγωδία του Ιππόλυτου») 1990 «CIO’ CHE LUCCICA E’ ORO» («Ό,τι γυαλίζει είναι χρυσός»)
1993 «ORESTE A TOR BELLA MONACA» («Ο Ορέστης στην Tor Bella Monaca») (Μικρού Μήκους)
1994 «ADE E CORE» («Άδης και Κόρη») (Μικρού Μήκους)
1995 «IL DIARIO DI CHARLIE» («Το ημερολόγιο του Τσάρλυ») (Μικρού Μήκους)
1997 «PIETTA’ PERFETTA» («Τέλειον Έλεος») (Μικρού Μήκους)
1997 «CITTA’ IDEALE» («Ιδανική πόλη) (Μικρού Μήκους)
2002 «SAVOIR VIVRE» (Μικρού Μήκους)
2008 «ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΤΣΑΡΛΥ»
2012 «ΜΠΙΓΚ ΧΙΤ»
2016 «ΠΕΝΤΡΟ ΝΟΥΛΑ»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης