H δημοφιλής σειρά βιβλίων «The Hungry City Chronicles – Mortal Engines (Τα Χρονικά των Πεινασμένων Πολιτειών – Φονικές Μηχανές), που κυκλοφόρησε το 2001 από τη Scholastic (στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μίνωας), αναμένεται να κάνει την εμφάνιση της στην μεγάλη οθόνη. Πίσω από το πρότζεκτ βρίσκονται ο σκηνοθέτης Peter Jackson (Lord of the Rings, The Hobbit) και η σεναριογράφος Fran Walsh (Lord of the Rings, The Hobbit).

Την ανάπτυξη του «Mortal Engines» σε ταινία είχαν αναλάβει εδώ και χρόνια οι Jackson και Walsh, το οποίο τώρα θα γίνει πραγματικότητα από την MRC και την Universal σε σκηνοθεσία Christian Rivers.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό θα είναι το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Rivers, o οποίος έχει δουλέψει σε όλες τις ταινίες του Jackson τα τελευταία 25 χρόνια, ξεκινώντας από story board artist και καταλήγοντας να βοηθάει στην σκηνοθεσία σκηνών στα «The Hobbit» και «Pete’s Dragon». Έχει επίσης κερδίσει Όσκαρ καλύτερων οπτικών εφέ στο «King Kong».

Το σενάριο έχει γραφτεί από τους Jackson, Walsh και Philippa Boyens (Lord of the Rings, The Hobbit).

To «Mortal Engines» διαδραματίζεται σε ένα post-apolyptic κόσμο, όπου η γη του κόσμου κινείται συνέχεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίσημη περίληψη έχει ως εξής: «Φαντάσου να κινείται ο κόσμος κάτω από τα πόδια σου… Φαντάσου να ζεις σε μια πόλη που διαρκώς ταξιδεύει, που οι μηχανές της δεν σταματούν στιγμή… Φαντάσου να καταβροχθίσει την πόλη σου μιαν άλλη πόλη… Φαντάσου να πέσεις από την πόλη σου και να βρεθείς μόνος κι έρημος σε έναν κόσμο ξένο…»

Τα γυρίσματα θα γίνει στην Νέα Ζηλανδία και θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2017, οπότε σύντομα θα υπάρξουν και οι πρώτες ανακοινώσεις για το cast.

Πηγή: IGN

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης