O «Προφήτης» ειναι η ιστορία ενός στρατιώτη που σε καιρό πολέμου καταφτάνει σε ένα εγκαταλελειμένο μοναστήρι αναζητώντας τον πατέρα του. Κατά την διάρκεια της παραμονής του εκει, διαπιστώνει πως οι επισκέπτες που κατοικούν τον χώρο, πασιφιστές που αρνούνται να πολεμήσουν ο καθένας για τους δικούς του λόγους, μπορεί και να γνωρίζουν κάτι γι’αυτον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα λόγια από τον σκηνοθέτη:

Έμπνευση για την ταινία στάθηκε το βιβλίο του Δ. Δημόπουλου «Στο Άδυτο των Ελληνικών Μαντείων» το οποίο ασχολείται με το-υποτιμημένο-φαινόμενο των ελληνικών μαντείων. Δεν έμεινα εκεί όμως και σύντομα, η σκέψη μου άρχιζε να τριγυρίζει την ιδέα μιάς ιστορίας γύρω απο την πιθανότητα μιας σύγχρονης Πυθίας ή ενός Προφήτη…Οχτώ χρόνια μετά, είναι πλέον μια ολοκληρωμένη ταινία.

Ο «Προφήτης» είναι ένα μυστήριο μέσα σ’ένα άλλο μυστήριο, μέσα σε μια ταινία περιπέτειας. Οτιδήποτε κι αν λέγαμε για την πλοκή θα κατέστρεφε την απόλαυση της θέασης σε μια ταινία που θέτει δύσκολες ερωτήσεις και ελάχιστες απαντήσεις. Για τον κάθε θεατή ξεχωριστά θα είναι ένα προσωπικό ταξίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάνω σινεμά στην Ελλάδα σημαίνει δημιουργώ, αγωνιώ, στοχάζομαι και πάνω απ’όλα χρησιμοποιώ αυτο το υπέροχο τοπίο μας και μυθολογικό μας υπόβαθρο για να θέσω ένα μοντέρνο πλαίσιο και να ταξιδέψω τον θεατή. Πιστέψτε με, χωρίς την ενεργή συμμετοχή του θεατή δεν υπάρχει διάδραση και άρα, δεν υπάρχει σινεμά.

Πρεμιέρα στο 54ο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Απο 5 Μαϊου στο Studio New Star Art Cinema



Συντελεστές:

Σενάριο/σκηνοθεσία: Δημήτρης Πούλος
Παραγωγή: Poulover productions/Σωκράτης Σπανός
Φωτογραφία: Ραμόν Μαλαπέτσας
Σκηνικά/κουστούμια: Κίκα Καράμπελα
Ηχοληψία: Βασίλης Γεροδήμος
Μοντάζ: Πλάτων Σ.

Πρωταγωνιστούν:

Γιώργος Χρανιώτης, Μενέλαος Χαζαράκης, Steve Christofer, Nathan Thomas, Γιώργος Παπαστυλιανός, Δήμητρα Κούζα
Voice coach: Terry Siganos
Μουσική σύνθεση: Κωνσταντίνος Κατωμέρης
Παραγωγή στο soundtrack: Terry and Christodoulos Siganos
Διαρκεια: 100’

Δείτε το τρέιλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης