Το OTE HISTORY φέρνει στις οθόνες μας σπάνιες παραγωγές του ελληνικού βωβού κινηματογράφου, από το αρχείο της Ταινιοθήκης της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή την Τρίτη 31 Μαΐου, θα προβληθούν η παλαιότερη σωζόμενη ελληνική ταινία με υπόθεση, «Οι Περιπέτειες του Βιλάρ» του 1924, με τον κωμικό Νικόλαο Σφακιανό να περιφέρεται στην Αθήνα της εποχής (21.00) και το «Ο Μάγος της Αθήνας», παραγωγής του 1931, από τον Αχιλλέα Μαδρά, που αποτελεί πρωτοποριακό δείγμα του ελληνικού βωβού κινηματογράφου, καθώς το τελευταίο κομμάτι της ταινίας έχουν ζωγραφίσει στο χέρι καρέ-καρέ οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών (21.30). Οι ταινίες προβάλλονται με αποκατεστημένη μουσική επένδυση (με την υποστήριξη του ΟΤΕ TV).

Την Παρασκευή 28 Μαΐου στις 21.00, το ντοκιμαντέρ «Θριαμβεύοντας στο Χρόνο», ένα σπάνιο κινηματογραφικό ντοκουμέντο Αμερικανικής παραγωγής, μας ταξιδεύει στις Ανασκαφές της Αρχαίας Αγοράς και στην αγροτική Αθήνα και Κόρινθο του 1947, οι οποίες προσπαθούν να ανακάμψουν από την φρίκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ την Κυριακή 29 Μαΐου στις 21.00 συνεχίζουμε να ακολουθούμε τα βήματα του Μεγάλου Αλέξανδρου, με το τελευταίο ντοκιμαντέρ του αφιερώματος του μήνα, Ελλάδα-Χτίζοντας μια Αυτοκρατορία: Η Εποχή του Μ. Αλεξάνδρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Κυριακή 29 Μαΐου, ημέρα επετείου της άλωσης της Κωνσταντινούπολης, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ 1453: Η Άλωση της Πόλης (22.00) και οι συνδρομητές του OTE TV θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σπάνιο υλικό για την άλωση της Πόλης και την οριστική πτώση του Βυζαντίου μέσα από αναπαραστάσεις, κείμενα εποχής και γκραβούρες.

 Επίσης, την Τετάρτη 1 Ιουνίου στις 21.00, το ντοκιμαντέρ του Βαγγέλη Δημητρίου, «Έτσι χάσαμε τη Σμύρνη», προβάλλει τις αθέατες πτυχές της μικρασιατικής εκστρατείας και της καταστροφής της Σμύρνης μέσα από ένα αρχείο 2.700 επιστολών, χειρογράφων, εφημερίδων και επιστολικών δελταρίων από το μικρασιατικό μέτωπο.

Δείτε το τρέιλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης