«Το αρχέτυπο του Ήρωα» του Jozef K. Richards στον Κινηματογράφο Τριανόν

«Το αρχέτυπο του Ήρωα» του Jozef K. Richards στον Κινηματογράφο Τριανόν
Ένα ντοκιμαντέρ του Jozef K. Richards, σε συνεργασία με τους Pink Lady Media & τους Μυθικιστές του Μιλγουόκι, προβάλλεται στον Κινηματογράφο Τριανόν.

Το ντοκιμαντέρ «Το αρχέτυπο του Ήρωα» (αγγ. τίτλος «Batman & Jesus») του Αμερικανού σκηνοθέτη Jozef K. Richards φιλοδοξεί να καταστεί ένα κινηματογραφικό σημείο αναφοράς για τους ερευνητές του Μυθικισμού. Μέσα από μία σειρά συνεντεύξεων με καταξιωμένους ακαδημαϊκούς και ανεξάρτητους ερευνητές, επιστρατεύοντας σε πολλές περιπτώσεις το χιούμορ, το φιλμ εξετάζει όλα τα δεδομένα για την ιστορικότητα του Ιησού, συγκρίνοντας τα διαθέσιμα στοιχεία με το πεδίο που αποκαλούμε «μοντέρνα μυθολογία».

Στο «Αρχέτυπο του Ήρωα» ανιχνεύονται οι ρίζες της Ιουδαϊκής και Χριστιανικής διδασκαλίας. Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του γνωστού ήρωα των κόμιξ, Μπάτμαν, αναδεικνύεται η διαχρονία της διάδοσης μυθικών ιστοριών στις ανθρώπινες κοινωνίες, ενώ παράλληλα γίνεται ένας ενδιαφέρον παραλληλισμός της μετάλλαξης των Ευαγγελίων της Βίβλου διά μέσου των αιώνων, με την αντίστοιχη εξέλιξη της ιστορίας του Μπάτμαν σε βιβλία και κινηματογράφο κατά τις τελευταίες δεκαετίες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο «Αρχέτυπο του Ήρωα» έχουν παραχωρήσει συνεντεύξεις μια σειρά από ακαδημαϊκούς και ανεξάρτητους ερευνητές στο πεδίο του Μυθικισμού, όπως οι Dr. Robert Price, Dr. Richard Carrier, David Fitzgerald και Aron Ra, ενώ για τις ανάγκες των γυρισμάτων εξασφαλίστηκε ακόμα και η ενοικίαση μιας χριστιανικής Πρεσβυτεριανής εκκλησίας, που διαμορφώθηκε κατάλληλα.

Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων που αντιστοιχούν στους Έλληνες Μυθικιστές από τα εισιτήρια θα καλύψουν τα έξοδα μετάφρασης και υποτιτλισμού, ενώ ένα πολύ μικρό μέρος τους θα αποτελέσει ταμείο για μελλοντική ημερίδα/συνέδριο των Ελλήνων Μυθικιστών, αντίστοιχο με το περσινό Mythcon.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, το ντοκιμαντέρ θα κάνει παράλληλη πρεμιέρα στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ στο πλαίσιο του 4ου συνεδρίου Mythinformation.

30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου, ώρα 19.00

Κινηματογράφος Τριανόν

Γενική είσοδος: 5€

Μειωμένο εισιτήριο (φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ): 4€

Διάρκεια: 110 λεπτά

Κινηματογράφος Τριανόν, Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101, Βικτώρια

Πληροφορίες - Κρατήσεις:

210 8215469 - www.trianon.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017, 14:23