Το υπουργείο Πολιτισμού της Σερβίας θα χρηματοδοτήσει με 518.000 ευρώ (62,2 εκ. δηνάρια) ευρώ την ταινία «White Crow» του Βρετανού ηθοποιού, σκηνοθέτη και παραγωγού, Ρέιφ Φάινς, ο οποίος από τον Σεπτέμβριο είναι Σέρβος υπήκοος.

Η είδηση για τη χρηματοδότηση της ταινίας του δημοσιεύθηκε στον Τύπο της Σερβίας και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού και Πληροφόρησης. Η απόφαση της σερβικής κυβέρνησης δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πόροι που θα διατεθούν προέρχονται από «δημοσιονομικά αποθέματα», σημειώνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτικα» του Βελιγραδίου. Η απόφαση ελήφθη μετά από πρόταση του υπουργείου Πολιτισμού και Πληροφόρησης στις 6 Οκτωβρίου.

Η ταινία «White Crow» αφηγείται την ιστορία του κορυφαίου Ρώσου χορευτή και χορογράφου, Ρούντολφ Νουρέγιεφ και θα γυριστεί στη Σερβία, ενώ η πρεμιέρα του κινηματογραφικού έργου σχεδιάζεται για το 2018.

Ο Βρετανός ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός έλαβε σερβική υπηκοότητα εφέτος στις αρχές Σεπτεμβρίου και το διαβατήριο του παρέδωσε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
Η απόφαση για τη χορήγηση ιθαγένειας υπεγράφη από την πρωθυπουργό της χώρας, Άνα Μπρνάμπιτς στις 7 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το άρθρο 19 του νόμου περί ιθαγένειας, το οποίο ορίζει ότι «ένας αλλοδαπός μπορεί να λάβει υπηκοότητα της Δημοκρατίας της Σερβίας, όταν η χορήγηση ιθαγένειας είναι προς το συμφέρον της Σερβίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 23 Ιουνίου, ο Φάινς ήταν προσκεκλημένος στην τελετή ορκωμοσίας και ανάληψης των καθηκόντων του Πρόεδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο Βρετανός ηθοποιός έκανε το πρώτο του σκηνοθετικό ντεμπούτο το 2010 με την ταινία του Coriolanus, κινηματογραφική διασκευή της τραγωδίας του Σαίξπηρ, την οποία γύρισε στη Σερβία.

Πριν από τον Ρέιφ Φάινς, την ιθαγένεια της Σερβίας, το 2016 απέκτησε ο Αμερικανός ηθοποιός και μουσικός, Στίβεν Σιγκάλ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης