Συνέντευξη στη Σπυριδωνία Κρανιώτη

Ο Γιάννης Πλούταρχος είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο σημαντικούς και αγαπημένους καλλιτέχνες της γενιάς του με ένα κοινό που τον ακολουθεί πιστά σε κάθε νέα του καλλιτεχνική δραστηριότητα.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης με αφορμή τη συμμετοχή του στο μιούζικαλ «Γοργόνες και Μάγκες» σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη καθώς και τη νέα ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά του με τίτλο «Πέρα απ΄τα μάτια μου», μίλησε στο zougla.gr και αποκάλυψε τα μελλοντικά του σχέδια καθώς και τι ονειρεύεται για την καλλιτεχνική του πορεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πώς νιώθετε που θα συμμετέχετε για πρώτη φορά σε θεατρική παράσταση και θα ερμηνεύσετε τα τραγούδια με τα οποία καταξιώθηκε ο Γιάννης Πουλόπουλος;

Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι σε αυτή την τόσο ωραία δουλειά και σε ένα τόσο θρυλικό μιούζικαλ που ανεβαίνει πρώτη φορά ως θεατρικό έργο. Βρίσκομαι πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή αλλά με την ιδιότητα μου ως τραγουδιστής οπότε νιώθω μια ασφάλεια. Από την άλλη έχω να πω αυτά τα τόσο «μεγάλα» τραγούδια του Μίμη Πλέσσα που έχει ερμηνεύσει ο Γιάννης Πουλόπουλος και θέλω να τα πω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Γιάννης Πουλόπουλος για εμένα είναι ίσως ο πιο αισθαντικός ερμηνευτής που έχει περάσει ποτέ από την Ελλάδα και θα ήθελα να προσπαθήσω με τον δικό μου τρόπο και τη δική μου φωνή να κρατήσω αυτό το τόσο έντονο συναίσθημα στην ερμηνεία. Εύχομαι να τα καταφέρω.



Ποια η εμπειρία σας από τη συνεργασία σας με τους ηθοποιούς της παράστασης;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι μια πολύ ωραία εμπειρία για εμένα να βλέπω όλη αυτή τη διαδικασία των προβών σε μια θεατρική παράσταση και μαθαίνω πολλά. Με τους ηθοποιούς έχω μια πολύ καλή σχέση γιατί έχει τύχει και είναι όλοι εξαιρετικοί χαρακτήρες και νιώθω πως με έχουν αγκαλιάσει με πολλή αγάπη όλοι τους.

Θα θέλατε να συμμετάσχετε στο μέλλον σε θεατρική παράσταση έχοντας και ρόλο ηθοποιού εκτός από αυτόν του ερμηνευτή;

Δεν έχω κάτι τέτοιο στο μυαλό μου. Προτιμώ να κάνω αυτό που ξέρω καλύτερα και αυτό είναι το να τραγουδάω. Το τραγούδι για εμένα είναι ο τρόπος που εκφράζομαι καλλιτεχνικά και επικοινωνώ με τον κόσμο και αυτή η επικοινωνία συνεχώς εξελίσσετε και αλλάζει. Οπότε έχω πολλά ακόμα να κάνω και να μάθω ως τραγουδιστής και δεν έχω σκοπό να σταματήσω αυτή την εξέλιξη για να κάνω κάτι που δεν γνωρίζω…

Είσαστε από τους λίγους τραγουδιστές που παραμένετε ενεργός στη δισκογραφία, κάνοντας ακόμη και σήμερα ολοκληρωμένες δουλειές. Μιλήστε μας λίγο για αυτό αλλά και για το γεγονός ότι η δισκογραφία έχει μεταφερθεί στο youtube…

Για εμένα η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου άλμπουμ είναι πολύ σημαντική. Μου αρέσει να διαλέγω να πειραματίζομαι και να καταλήγω σε ένα σύνολο τραγουδιών που όλα μαζί είναι ένα ολοκληρωμένο μουσικό ταξίδι που καλώ τον κόσμο να κάνουμε μαζί. Από την άλλη είμαι πολύ χαρούμενος και αισιόδοξος γιατί βλέπω πως ο κόσμος αγοράζει τα CD μου και τα βγάζει πρώτα σε πωλήσεις σε μια εποχή που όλοι μιλούν για τον «θάνατο» του CD ως φυσικό προϊόν. Ένα άλλο φαινόμενο που με κάνει να νιώθω ευγνώμων είναι πως και στο youtube τα τραγούδια του κάθε άλμπουμ μου βρίσκουν όλα το κοινό τους και αγαπιούνται από τον κόσμο. Βλέπω πως και τα τραγούδια που δεν κυκλοφορούν σαν singles έχουν πάρα πολλά views που αυτό για εμένα σημαίνει πως πρέπει να κάνω ωραία τραγούδια και να αφήνω τον κόσμο να διαλέγει και να έχει πολλές επιλογές.



Στο καινούργιο σας άλμπουμ βλέπουμε ότι υπογράφεται τη μουσική σε κάποια τραγούδια σας. Γράφατε πάντα μελωδίες;

Καταρχήν δεν θέλω σε καμία περίπτωση να θεωρηθώ συνθέτης. Απλά από τη συνεχή ενασχόληση μου με τη μουσική και μετά από τόσα χρόνια υπάρχουν στιγμές που νιώθω την ανάγκη να ακολουθήσω μια δική μου μελωδία που εκείνη τη στιγμή μου έρχεται στο μυαλό. Φανταστείτε πως και αυτή τη μελωδία που περιγράφω την τραγουδάω πρώτα και μετά γίνετε μουσική-νότες.

Πείτε μας λίγα λόγια για το νέο σας άλμπουμ καθώς και για τη συμμετοχή του γιου σας

Αυτό το άλμπουμ είναι για εμένα πολύ σημαντικό και εκφράζει μια πολύ δημιουργική στιγμή της ζωής μου. Είναι από τις λίγες φορές που είχα την τύχη να έχω τόσο ωραία τραγούδια στα χέρια μου από τόσο σημαντικούς συνθέτες και στιχουργούς που πραγματικά δεν ήξερα ποια τραγούδια να διαλέξω για να βάλω στο άλμπουμ! Γι αυτό όπως θα δείτε στο άλμπουμ υπάρχουν 20 τραγούδια κάτι πολύ σπάνιο σε CD πλέον. Ο γιός μου ο Γιώργος επειδή παίζει κιθάρα έφτιαξε αυτήν τη μελωδία και μου ζήτησε να την ακούσω. Επειδή μου άρεσε και έτσι έγινε το τραγούδι «Έρωτα θεέ και κλέφτη».

O γιος σας έχει μία αρκετά μελωδική φωνή και πρόσφατα μάλιστα έκλεψε την παράσταση ερμηνεύοντας την τελευταία σας επιτυχία «Πέρα Απ’ Τα Μάτια Μου». Βλέπετε στον γιο σας τον εαυτό σας όταν ξεκινούσατε τη σημαντική δισκογραφική σας πορεία;

Δεν μου αρέσει καθόλου να βλέπω στα παιδιά μου εμένα και νομίζω πως αυτό πρέπει να κάνουν όλοι οι γονείς. Ο γιός μου θέλω να είναι ξεχωριστός και ο εαυτός του όπως και όλα τα παιδιά μου. Όσον αφορά το video που κυκλοφόρησε που τραγουδάει το «Πέρα απ’ τα μάτια μου» χαίρομαι που άρεσε και θεωρώ πως με πολλή δουλειά στη φωνή και αφοσίωση για το τραγούδι και τη μουσική θα μπορούσε να γίνει αν το θελήσει ένας καλός τραγουδιστής.

Σίγουρα όλα τα τραγούδια θεωρούνται παιδιά σας. Ωστόσο δεν υπάρχει κάποιο τραγούδι με το οποίο είστε περισσότερο συναισθηματικά δεμένος και αν ναι γιατί;

Θα απαντήσω ακριβώς όπως με ρωτάς με τον ενθουσιασμό που έχεις όταν ένα παιδί μόλις γεννήθηκε. Το τραγούδι που έχω τώρα μέσα στην καρδιά μου είναι το νέο single από το καινούριο άλμπουμ και είναι το «Άλλον Άνθρωπο».

Τι ονειρεύεστε για την καλλιτεχνική σας διαδρομή;

Δεν ονειρεύομαι. Απλά πορεύομαι ψάχνοντας συνεχώς ωραία τραγούδια και νέες μουσικές προκλήσεις ώστε να κρατάω ζωντανή τη φλόγα της δημιουργίας. Για εμένα όνειρο είναι αυτό που ζω όταν τραγουδάω και βλέπω από κάτω τους ανθρώπους να αισθάνονται πως κάτι τους λέω για όσα έχουν νιώσει.

Πού εμφανίζεστε αυτήν την περίοδο;

Στο θέατρο «Μπρόντγουει» στην παράσταση «Γοργόνες και μάγκες» και στο «Φωταέριο» στο Γκάζι μαζί με τον Ηλία Βρεττό και τους Kings που νομίζω έχουμε φτιάξει ένα πρόγραμμα που τα έχει όλα και ο κόσμος που έρχεται νιώθουμε ότι περνάει πολύ καλά!

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση «Γοργόνες και Μάγκες»

Το album «Πέρα απ’ τα μάτια μου» κυκλοφορεί σε όλα τα δισκοπωλεία και περίπτερα από την Heaven Music!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης