Σπυριδωνία Κρανιώτη

Κάμερα – Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κάθε φορά είναι σαν να αρχίζω από την αρχή και αυτό μου δίνει κουράγιο. Η ζωή δεν σταματά και το ενδιαφέρον στη μουσική είναι τεράστιο. Έχω ανάγκη να ξανοίγομαι και σε άλλες μουσικές φόρμες…
Μέσα από ένα θέμα που πονάει όπως είναι το προσφυγικό, προσπαθούμε να φωτίσουμε τη λαχτάρα για ζωή. Δίνουμε ελπίδα και αισιοδοξία μέσα από τη θεματολογία της συναυλίας.»

«Είμαστε δυνατός λαός και θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Αν σε δύο – τρία μεγάλα θέματα οι πολιτικοί ομονοήσουν και συνεργαστούν τότε θα είμαι αισιόδοξη»Για τη μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο, τη σημερινή οικονομική κατάσταση και τα μελλοντικά της σχέδια μίλησε στο Zougla.gr η κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη.

Η καταξιωμένη καλλιτέχνις, Μαρία Φαραντούρη παρουσιάζει στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στις 22 Ιουνίου, το πρωτότυπο έργο, που έγραψε για τη φωνή της, ο Τούρκος συνθέτης Cihan Turkoglu, σε στίχους της Αγαθής Δημητρούκα. Στο μουσικό αυτό ταξίδι, συναντώνται μουσικές παραδόσεις της Ανατολής, με μουσικά ρεύματα της Δύσης, όπως μεσαιωνική, μινιμαλιστική, κλασική και τζαζ μουσική. Σ’ αυτόν τον μοναδικό συγκερασμό ηχοχρωμάτων, συμπράττουν εκλεκτοί σολίστ διεθνούς φήμης, όπως η Anja Lechner (βιολοντσέλο), Meri Vardanyan (κανονάκι), Χρήστος Μπάρμπας (νέι), İzzet Kızıl (κρουστά) και ο συνθέτης του έργου Cihan Turkoglu (φωνή, σάζι και κοπούζ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο μέρος, η Μαρία Φαραντούρη συναντά στη σκηνή τη διάσημη Kαταλανή τραγουδίστρια Maria del Mar Bonet σε τραγούδια Ισπανικά, Καταλανικά, καθώς και σε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζιδάκι. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Dani Espasa (πιάνο και ακορντεόν), Jordi Gaspar (κοντραμπάσο), Tobal Rentero: (αρχιλαούτο και μπαντουρία), Antonio Sanchez (κρουστά).

Το κοντσέρτο θα ηχογραφηθεί Live στο Ηρώδειο από την παγκοσμίου φήμης Γερμανική δισκογραφική εταιρεία ECM, με την προσωπική επιμέλεια του ιδρυτή της, Manfred Eicher.

Η μεγάλη ερμηνεύτρια αναφερόμενη στην οικονομική κρίση τόνισε: «Είμαστε δυνατός λαός και θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Αν σε δύο – τρία μεγάλα θέματα οι πολιτικοί ομονοήσουν και συνεργαστούν τότε θα είμαι αισιόδοξη. Αυτό απαιτεί ο πολιτικος πολιτισμός. Είναι τόσο μεγάλη η κρίση που τα συνθλίβει όλα…»

Δείτε το βίντεο:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης