Συνέντευξη στη Σπυριδωνία Κρανιώτη

Κάμερα – φωτογραφίες: Nίκος Χριστοφάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιώργος Αρμένης και ο Κώστας Φλωκατούλας πρωταγωνιστούν στην παράσταση «Άσε να μη μιλήσω καλύτερα» στο Νέο Ελληνικό Θέατρο.

Ο Γιώργος Αρμένης που κλείνει 50 χρόνια φέτος στη σκηνή, υπογράφει τη σκηνοθεσία καθώς και το κείμενο της παράστασης.

Πρόκειται για μια σημερινή σύγχρονη κωμωδία που μιλάει για την Ελλάδα του χθες, του σήμερα και του αύριο και σχολιάζει το ελληνικό κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο καλλιτέχνες μίλησαν στο zougla.gr και εξήγησαν τις ιδιαιτερότητες του έργου και των ρόλων τους.

«Είμαστε σε μια πολύ άσκημη κατάσταση… Αυτό ήταν το ερέθισμα για να γράψω το έργο « Άσε να μη μιλήσω καλύτερα»… Πάντα ασχολούμαι με ένα θέμα που είναι κοινωνικοπολιτικό και μέσα από το γέλιο και το κλάμα διαπραγματεύομαι το σήμερα» επεσήμανε ο καταξιωμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης».

Επιπλέον ο Γιώργος Αρμένης ανέφερε: Σήμερα δε γελάει, δεν τραγουδάει ο κόσμος είναι πολύ θλιμμένος… Είναι ένα ποτάμι που κάποια στιγμή μπορεί να ξεχειλίσει…Τη σιωπή να μην την παίρνουν ως αποδοχή».

Ο Κώστας Φλωκατούλας αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Γιώργο Αρμένη και τόνισε την αξία του συγγραφέα και του καλού θεατρικού έργου.

«Ο συγγραφέας στις μέρες μας πρέπει να πάρει τα πάνω του» υπογράμμισε ο ταλαντούχος ηθοποιός.
 
Ακόμη ερωτηθείς για τη σημερινή κατάσταση και τον φόβο συρρίκνωσης του τηλεοπτικού τοπίου τόνισε:

«Με ενδιαφέρει μια υγιής προσέγγιση των ηθοποιών προς τα κανάλια αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που δεν υπήρχε, δεν υπάρχει και φοβάμαι πως δε θα υπάρξει… Στην τηλεόραση είμαστε ακόμη σε μια πορεία στο να κάνουμε κάτι καλό… Όλη αυτήν την κατάσταση που βιώνουμε, έχω μια αίσθηση πως δεν την ζούμε ίδια όλοι μας.

Οι δύο ταλαντούχοι καλλιτέχνες αποκαλύπτουν τα μελλοντικά τους σχέδια καθώς και τι ονειρεύονται για την καλλιτεχνική τους διαδρομή.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:



Λίγα λόγια για το έργο:

Μία οικογένεια ετοιμάζεται να γιορτάσει τα γενέθλια του αιωνόβιου Δήμου. Παιδιά, συμπεθέρες, γαμπροί, ανίψια, εγγόνια, όλο το σόι του παππού. Αυτή η σύναξη είναι η Ελλάδα του χθες, του σήμερα και του μέλλοντος. Με τραγούδια, χαρές, χορούς, πειράγματα, γκρίνιες, υποσχέσεις, ελπίδες, κλάματα, μνήμες και όνειρα.

Μέσα απ’ τους χαρακτήρες γεννιέται και προεκτείνεται το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι, που ταλανίζει χρόνια τώρα τη χώρα. Η κωμωδία αρχίζει και απογειώνεται με σουρεαλιστικές καταστάσεις, που ακούγονται απίστευτες κι όμως είναι τόσο αληθινές, μέσα από ένα πειρατικό σταθμό, με το Δήμο να αφουγκράζεται τον παραλογισμό τους, λέγοντας: «Άσε να μη μιλήσω καλύτερα»…

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία : Γιώργος Αρμένης
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιάννης Μετσικώφ

Παίζουν:

Γιώργος Αρμένης
Ηλίας Ζερβός
Κώστας Φλωκατούλας
Μελέτης Γεωργιάδης
Χρήστος Ευθυμίου
Ιωάννα Ζιάννη
Κατερίνα Αντωνιάδου
Στέλιος Νίνης
Θανάσης Τσάκαλος



Ημέρες παραστάσεων:

Τετάρτη – Λαϊκή: 20.00

Πέμπτη, Παρασκευή: 21.00

Σάββατο- Λαϊκή : 18.00

Σάββατο: 21.00

Κυριακή: 20.00

Διάρκεια: 120 λεπτά

Τηλέφωνο κρατήσεων:

210 8253489, 210 8817941

www.armenis.gr

e mail : info@armenis.gr

Νέο Ελληνικό Θέατρο – Γιώργου Αρμένη

Σπυρίδωνος Τρικούπη 34 Εξάρχεια

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης