Συνέντευξη στη Σπυριδωνία Κρανιώτη

Κάμερα – Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι πολύ συγκινημένος που είμαι στο θέατρο Τέχνης. Το πνεύμα του Κουν συνεχίζει να υπάρχει μέσα από τη μαγεία και την ποίηση που μας δίδαξε. Δεν το βλέπω σαν μεγάλο στοίχημα είμαι ηθοποιός 30 χρόνια…Το βλέπω σαν την κατάλληλη στιγμή. Στο στοίχημα υπάρχει η έννοια του τζόγου και εγώ δεν τζογάρω, είμαι έτοιμος. Δούλεψα προκειμένου να καταφέρω κάτι που έχει έναν αρκετά μεγάλο βαθμό δυσκολίας όμως έχω εξαιρετικούς συνεργάτες – στηρίγματα… Επίσης για να είμαι ειλικρινής έχω και τη συμπάθεια του κοινού. Δεν είμαι από τους ηθοποιούς που βγαίνουν στη σκηνή νιώθοντας ότι το κοινό είναι εχθρικό…Βγαίνω στη σκηνή νιώθοντας ότι γυρνάω σπίτι μου…» αναφέρει μεταξύ άλλων στο zougla.gr, ο Ρένος Χαραλαμπίδης με αφορμή την παράσταση του «Ιούλιος Καίσαρ.

«Δεν το βλέπω σαν μεγάλο στοίχημα είμαι ηθοποιός 30 χρόνια…Το βλέπω σαν την κατάλληλη στιγμή. Στο στοίχημα υπάρχει η έννοια του τζόγου και εγώ δεν τζογάρω»Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης αναλαμβάνει να ερμηνεύσει όλους τους ρόλους στην παράσταση «Ιούλιος Καίσαρ» που θα κάνει πρεμιέρα στις 12 Απριλίου στο Θέατρο Τέχνης  σε σκηνοθεσία Νατάσσας Τριανταφύλλη.

Ο δημοφιλής ηθοποιός αναφερόμενος στην καλλιτεχνική του πορεία τόνισε: «Μοιραία καθώς προχωράει το ποτάμι της ζωής μου έρχονται και με συναντούν ρόλοι. Έρχονται μόνοι τους όπως ήρθε ο Καίσαρ, ο Κάσσιος, ο Βρούτος και ο Αντώνιος… Έρχονται μέσα μου σαν εκκρεμότητες που πρέπει να κλείσω…Δεν θέλω να έχω σχέδια γιατί πιστεύω ότι ο Θεός είναι πολύ μεγάλος φαρσέρ και κάθε φορά που κάτι σχεδιάζω του δίνω υλικό για την επόμενη φάρσα…», και συμπληρώνει «Ο “Ιούλιος Καίσαρ” είναι ένα έργο που από την εποχή των σπηλαίων μέχρι την εποχή που θα κατοικήσουμε στον Άρη θα έχει ενδιαφέρον γιατί πραγματεύεται το μεγάλο θέμα της εξουσίας. Είναι καταπληκτικό ότι ο πυρήνας του ανθρώπου δεν έχει αλλάξει. Η εξουσία πάντα θέλει πηγή μεγάλης δημιουργικότητας. Ίσως τελικά η εξουσία είναι το μεγαλύτερο ναρκωτικό…Οι άνθρωποι πρέπει να ασχολούνται με την πολιτική γιατί αυτή καθορίζει το παρόν και το μέλλον τους αλλά πρώτα είναι ανάγκη να γίνουν με τον εαυτόν τους πολιτικά όντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



»Αυτός που θα έρθει στην παράσταση πρέπει με την ουσιαστική έννοια να ψυχαγωγηθεί…

»Η κωμωδία είναι ο ποιο ολοκληρωμένος και ο πιο πολύπλοκος τρόπος για να προσεγγίσεις το κοινό γιατί εμπεριέχει και τον αυτοσαρκασμό… Ο κωμικός που τα καταφέρνει είναι αυτός που στην πραγματικότητα γελάει με τον εαυτό του. Μέσα από την ενασχόληση μου με την κωμωδία θέλω να πιστεύω ότι έγινα πιο δεξιοτέχνης και απέκτησα μια επικοινωνία με το μεγαλύτερο κοινό…»

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης