Συνέντευξη: Θεριανή Βάθη

Η χρονιά που ξεκίνησαν όλα είναι το 2007. Η χρονιά αυτή σηματοδότησε την έναρξη της μουσικής περιπέτειας της μπάντας Boatpeople Music Band στον γαλλικό βορρά και πιο συγκεκριμένα στη Λιλ. Μία απρόσμενη μα καθοριστική συνάντηση μεταξύ μουσικών, Djs, και τεχνικών έδωσε το πράσινο φως για την γέννηση του μουσικού εγχειρήματος Project Jazz Electro το 2010, το οποίο αποτελείται από πιανίστες, σαξοφωνίστες και ταλαντούχους τραγουδιστές. Και έχει σαν στόχο το μουσικό πάντρεμα της ακουστικής με την ηλεκτρονική μουσική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βασικός δημιουργός της όλης ιδέας είναι ο 34χρονος Arnaud Boatpeople (Becy), ο οποίος είναι ένας από τους πιο γνωστούς DJ του γαλλικού βορρά και όχι μόνο. Ο ίδιος μίλησε αποκλειστικά στο zougla.gr και τη Θεριανή Βάθη για τις κορυφαίες συνεργασίες της μπάντας, καθώς και για τα μεγαλύτερα ντεφιλέ πασίγνωστων εταιριών που έχουν ντύσει μουσικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τον χαιρετισμό τους στην Ελλάδα και το zougla.gr:


Ερωτήσεις

1.Πως ξεκίνησε αυτή η ιδέα και ποια είναι η φιλοσοφία της Boatpeople Music Band;

To brand Boatpeople Music Band γεννήθηκε πριν από 5 χρόνια και η φιλοσοφία του είναι να παντρέψει τους καλλιτέχνες της ακουστικής μουσικής με τους DJs. Αυτή η μίξη καλλιτεχνών τροφοδοτεί πριβέ και δημόσια πάρτυ για μεγάλες εταιρίες της Γαλλίας και του εξωτερικού όπως η BMW, ξενοδοχειακές μονάδες όπως η Crown Plaza, Estée Lauder, η VOG Group(κορυφαία σαλόνια κομμωτικής), καθώς και γνωστά club του γαλλικού βορά, όπως το Magazine Club, το Belgium και πολλά άλλα.

2.Από πόσους DJs και καλλιτέχνες αποτελείται η μπάντα;

Η Boatpeople Music Band ξεκίνησε με δύο DJs στο ξεκίνημα της και στη συνέχεια «ακουστικοί μουσικοί» ξεκίνησαν να εισάγονται σιγά-σιγά στο σχήμα. Χρόνο με τον χρόνο φτάσαμε να είμαστε στο σύνολο 13 καλλιτέχνες. Αυτή η ομάδα περιλαμβάνει DJs, σαξοφωνίστες, πιανίστες, τραγουδιστές, ντράμερς, τρομπετίστες, βιολονίστες, performers, ζογκλέρ κ.α.

3. Γνωρίζω ότι έχετε παίξει μουσική για πολύ γνωστές εταιρίες στη Γαλλία και στο εξωτερικό, μιλήστε μας για αυτό.

Το δίκτυο συνεργατών της Boatpeople Music Band αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Η εμπιστοσύνη που έδειξαν κορυφαίοι επαγγελματίες σε εμάς, δημιούργησε μία σειρά συνεργασιών, σε μόνιμη βάση, προσφέροντας ποικίλα μουσικά προγράμματα αναλόγως τις εκάστοτε απαιτήσεις, όπως ντεφιλέ μόδας, show, παρουσιάσεις νέων προϊόντων, εγκαίνια εταιριών και κλαμπ.

4.Το Open Air Festival που διοργανώνεται κάθε χρόνο μετρά χιλιάδες θεατές κάθε καλοκαίρι, πως αισθάνεστε για αυτό;

Σε αυτό το καλοκαιρινό φεστιβάλ ξεκινήσαμε να συγκεντρώνουμε τους πελάτες μας από τα πριβέ και δημόσια lives που πραγματοποίούσαμε, κάνοντας το επιπλέον προσβάσιμο στο απλό κοινό. Η πρώτη έκδοση αυτού του φεστιβάλ συγκέντρωσε 600 άτομα, η δεύτερη 1100 και η τελευταία έφτασε τα 2000 άτομα. Το ηλικιακό πλαίσιο του πελατολογίου μας κυμαίνεται από 18 έως 30 ετών και άνω αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για ένα κοινό τόσο εκλεπτυσμένο όσο πλούσιο και ποικίλο.

5.Κάθε χρόνο διοργανώνετε ένα φεστιβάλ φιλανθρωπικού χαρακτήρα ονόματι Belive, ποιος είναι ο σκοπός του και πως νιώθετε έχοντας υλοποιήσει με επιτυχία αυτό το εγχείρημα;

Το Belive είναι ένας οργανισμός ο οποίος δημιουργήθηκε από τον Matt Mez(πρόεδρος) και τον Arnaud Boatpeople(αντιπρόεδρος). Ο Matt Mez όντας σαξοφωνίστας της μπάντας είχε μία ιδέα έπειτα από ένα βίντεο του Johnny Depp σε απευθείας σύνδεση. Ο ηθοποιός ντυμένος Τζακ Σπάροου επισκέφτηκε παιδιά με καρκίνο βοηθώντας την συγκέντρωση χρημάτων για την καταπολέμηση αυτής της ασθένειας. Έχοντας επηρεαστεί από αυτή την κίνηση η ομάδα Boatpeople ήθελε να κάνει το ίδιο. Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί μια ετήσια εκδήλωση διάρκειας δύο ημερών όπου τα κέρδη διατίθενται σε φιλανθρωπίες. Με αυτόν τον τρόπο κάθε χρόνο καλούμε καλλιτέχνες και απλό κόσμο να συμμετάσχει στα δρώμενα που λαμβάνουν χώρα σε αυτό το φεστιβάλ με στόχο το καλύτερο δυνατό για τα άτομα που μας χρειάζονται.

6.Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Συνηθίζουμε να κρατάμε καλά προστατευμένο το ’’know how’’ μας από τον επαγγελματικό κόσμο αλλά ως μελλοντικό σχέδιο είναι η υλοποίηση μεγάλων δημόσιων συναυλιών και θεματικών σουαρέ. Θέλουμε επίσης να διευρίνουμε το δίκτυο των καλλιτεχνών μας δεδομένου ότι οι αιτήσεις για την υλοποίηση live shows και events αυξάνονται σταθερά.

Εικόνες από τα γραφεία τους και του χώρου όπου πραγματοποιούν τα πρότζεκτ, τις πρόβες και τις φωτογραφίσεις τους:



Δείτε μερικά από τα καλύτερα βίντεο της μπάντας
:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης