Η Βερόνικα Δαβάκη είναι μια νέα ταλαντούχα ηθοποιός και ερμηνεύτρια. Η Βερόνικα  η οποία ολοκλήρωσε τις παραστάσεις στη Νίκη σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή  συνεχίζει να πρωταγωνιστεί ως θεά Ήρα στην παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη «Η γέννηση του κόσμου και ιστορίες των θεών του Ολύμπου» στο ΙΜΚ. Επίσης, τραγουδά διασκευές παλιών λαϊκών και ρεμπέτικων τραγουδιών και σε λίγο καιρό, θα προστεθεί και η παρουσίαση των διασκευών της σε παραδοσιακά αρμενικά τραγούδια, με τη συνεργασία του σπουδαίου ποιητή Γιώργου Μπλάνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πολυτάλαντη Βερόνικα μίλησε στο zougla.gr για την παράσταση της και αποκάλυψε τα μελλοντικά της σχέδια καθώς και τι ονειρεύεται για την καλλιτεχνική της διαδρομή.

Πείτε μας λίγα λόγια για σας. Πότε συνειδητοποιήσατε ότι θέλετε να ασχοληθείτε με την υποκριτική και το τραγούδι;

Το ήξερα από πολύ μικρή πως υπάρχει μέσα μου μια παράξενη ποιότητα, μια ανάγκη λιγότερο συνήθης. Όσο μεγάλωνα αυτή η αόριστη αίσθηση γινόταν πιο συγκεκριμένη, την αποκρυπτογραφούσα.

Δεν θυμάμαι να υπήρξε μια στιγμή που το αποφάσισα. Το ήθελα πάντα. Έμενε να βρω τον τρόπο να πλησιάσω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποια ήταν τα πρώτα σας μουσικά ακούσματα και ποιο είδος τραγουδιού αγαπάτε περισσότερο;

Στο πατρικό μου άκουγαν κυρίως ελληνικά έντεχνα και λαϊκά και κάποια παραδοσιακά κρητικά.
Το πρώτο τραγούδι που μου έκανε εντύπωση και ζητούσα να το ακούσω σε πολύ μικρή ηλικία, προσχολική, ήταν το Δίχτυ του Σταύρου Ξαρχάκου. Και την ίδια περίοδο η Λιλιπούπολη!
Θυμάμαι αργότερα μια συλλογή από τα γνωστότερα κλασικα έργα, άκουγα ξανά και ξανά τις τέσσερις εποχές του Vivaldi.

Ως ακροάτρια  αγαπάω πολύ το τραγούδι σε όλες τις μορφές του από το Jazz ως το λαϊκό, το κλασικό, το country όλα. Όταν τραγουδάω όμως αισθάνομαι μεγαλύτερη οικειότητα στον χώρο του ρεμπέτικου και του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού.



Τι σας γοήτευσε στο έργο «Η γέννηση του κόσμου και ιστορίες των θεών του Ολύμπου» και σας ώθησε να συμμετάσχετε στη συγκεκριμένη παράσταση;

Όταν η κυρία Ρουγγέρη μου πρότεινε να συνεργαστούμε ξανά δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά. Το όνομα της αποτελεί εγγύηση αφενός ως προς την καλλιτεχνική ποιότητα αλλά και ως προς το ανθρώπινο δυναμικό.

Ποια τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ηρωίδας που υποδύεστε;

Στην παράσταση αυτή, που είναι πολυπρόσωπη, υποδυόμαστε όλοι πολλούς ρόλους. Ο βασικός μου χαρακτήρας όμως είναι η Ήρα. Η θεά προστάτιδα της οικογένειας, του τοκετού, των γυναικών. Ο Δίας για να την κατακτήσει μεταμορφώθηκε σε κούκο!
Είναι βέβαια γνωστή για τη ζήλια και την εκδικητική συμπεριφορά της απέναντι στις σκανταλιές και τις απιστίες του Δία…Δεν διαψεύδω τίποτε!

Από την εμπειρία σας τι πιστεύετε ότι πρέπει να έχει μια παράσταση για να κερδίσει τους μικρούς θεατές;

Ένα πράγμα μπορώ να απαντήσω σ αυτό. Τι αισθάνομαι πως μου ζητείται από τους νεαρότερους θεατές ως ηθοποιός. Ρυθμός, φαντασία, ενέργεια, ετοιμότητα, αυθορμητισμός, ειλικρίνεια.

Η παράσταση σε ποιες ηλικίες απευθύνεται;

Είναι σημαντικό γνώρισμα της παράστασης το ότι είναι πολυεπίπεδη. Τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους αντιλαμβάνονται και εντοπίζουν διαφορετικά στοιχεία.
Από ηλικία τεσσάρων ετών μπορούν ήδη να την παρακολουθήσουν.

Πρόσφατα ολοκληρώσατε τις παραστάσεις στη Νίκη. Ποια η εμπειρία σας από τη συνεργασία σας με τον Σταμάτη Φασουλή και πώς η σκηνοθετική του προσέγγιση σας βοήθησε στην ερμηνεία του ρόλου σας;

Ο Σταμάτης Φασουλής είναι πραγματικά γνώστης της τέχνης του θεάτρου. Ανεξάντλητη πηγή.  Είναι άξιο θαυμασμού το πως οι αληθινοί θεατράνθρωποι ξέρουν να καθοδηγούν χωρίς να φιμώνουν, να βοηθούν χωρίς να ακρωτηριάζουν. Απόλαυσα σε όλη τη διάρκεια τη συνεργασία μου μαζί του και εύχομαι να έχει συνέχεια.

Θέατρο ή τραγούδι; Τι σας συγκινεί περισσότερο και τι ονειρεύεστε για την καλλιτεχνική σας διαδρομή;

Ονειρεύομαι τον συνδυασμό και την αρμονική συνύπαρξη! Νομίζω άλλωστε πως το ένα εμπεριέχει το άλλο. Ο λόγος έχει μουσική και το τραγούδι πλάθει ιστορίες.

Οι συνεργασίες παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη ενός καλλιτέχνη. Εσείς είστε ευχαριστημένη από τις μέχρι τώρα συνεργασίες σας;

Είμαι πολύ ευχαριστημένη και περιμένω με αγωνία τις επόμενες!

Ποιος ρόλος σας μέχρι τώρα ήταν η πιο σημαντική στιγμή για σας;

Κρατάω κάτι από όλες τις δουλειές που έχω κάνει, τις θεατρικές και τις μουσικές. Μου είναι δύσκολο να ξεχωρίσω κάτι. Ίσως από ένα παράξενο αίσθημα δικαιοσύνης ή ενδεχομένως γιατί δεν ήρθε ακόμα κάτι πάρα πολύ ξεχωριστό.

Υπάρχουν ρόλοι και κείμενα που επιθυμείτε πολύ να σας δοθεί η ευκαιρία να τα προσεγγίσετε;

Ναι βέβαια υπάρχουν. Τους ανασύρω κάθε φορά που είμαι σε στάδιο σχεδιασμού! Είναι πολύ σημαντικό για μένα να είναι οι συνθήκες ευνοϊκές και ώριμες.

Πείτε μας λίγα λόγια για την επερχόμενη συνεργασία σας με τον ποιητή Γιώργο Μπλάνα καθώς και την παρουσίαση των διασκευών σας σε παραδοσιακά αρμενικά τραγούδια.

Είναι μια σειρά τραγουδιών της αρμενικής λαϊκής μουσικής.
Είναι εκπληκτική η ομοιότητα και ταυτόχρονα η διαφοροποίηση τους από την ελληνική μουσική παράδοση. Μοιάζει να φωτίζουν έναν άλλον δρόμο συνάντησης Ανατολής και Δύσης ενώ η αίσθηση που δημιουργεί το μουσικό τοπίο είναι οικεία. Στίχους για τα τραγούδια γράφει ο Γιώργος Μπλάνας.
Ήθελα εξαρχής ο δικός του κόσμος να γεμίσει αυτή τη μουσική. Τον ευχαριστώ για όλη τη γενναιοδωρία του. Έδωσε ένα υπέροχο χρώμα σε καθένα από τα τραγούδια ξεχωριστά.

Τι σας δίνει χαρά στην καθημερινότητα σας;

Οι φίλοι μου, η θάλασσα, ένα ποτό, μια θεατρική Παράσταση, σινεμά, ένα βιβλίο. Ψάχνω την ηρεμία.
Μην ξεχάσω το σκυλάκι μου!

Όταν δεν ασχολείστε με τη μουσική ή το θέατρο τι άλλο κάνετε; Ποια είναι τα ενδιαφέροντα σας;

Είμαι φοιτήτρια στη Σχολή Καλών Τεχνών στην κατεύθυνση ιστορίας και θεωρίας της τέχνης. Μόλις βρω χρόνο επιστρέφω στη βιβλιοθήκη και τα αμφιθέατρα της οδού Πειραιώς!
Επιπλέον καθώς μεγάλωσα στην Κρήτη συνήθισα να έχω ανάγκη τη φύση, το χώμα, το νερό και δραπετεύω προς αυτά με την πρώτη ευκαιρία!

Ετοιμάζετε κάτι άλλο;

Ετοιμάζω με πολλή αγάπη και ανυπομονησία τις διασκευές των αρμενικών τραγουδιών. Όλα τα υπόλοιπα χωράνε μόνο με την αόριστη μορφή ενός σχεδίου.

Aκούστε το τραγούδι:


Ακούστε το τραγούδι:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης