Toυ Θάνου Ασκητή

Δύο άνθρωποι που αποφασίζουν να επενδύσουν στη σχέση τους και οδηγούνται στο γάμο, ξεκινούν έχοντας την προσδοκία ότι η σχέση θα μείνει αναλλοίωτη στην πάροδο του χρόνου, χωρίς να χάσει από το χρώμα, τον ενθουσιασμό και τη ζωντάνια του πρώτου καιρού. Ωστόσο, διάφοροι παράγοντες μπαίνουν εμβόλιμα στη ζωή του ζευγαριού και αφήνονται να απειλούν τη σεξουαλική ζωή αλλά και τη γενικότερη σχέση του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που παρατηρούμε περισσότερο συχνά από ζευγάρια που έχουν μακροχρόνια συνήθως σχέση είναι ότι έχει χαθεί η επικοινωνία. Οι ερωτικοί σύντροφοι «μαθαίνουν» σταδιακά να μην επικοινωνούν τις ανάγκες, τις επιθυμίες , τους προβληματισμούς ή τις ανασφάλειες τους. Έτσι σιγά σιγά ο καθένας κλείνεται στον εαυτό του και εγκλωβίζεται στη μοναξιά του. Με το να μην επικοινωνούν δύο σύντροφοι αποξενώνονται και απομακρύνονται συναισθηματικά.

Η ρουτίνα, είναι ένας ακόμη παράγοντας ικανός να «σκοτώσει» μια σχέση. Το ζευγάρι ξεχνά πόσα πράγματα συνήθιζε να κάνει στην αρχή της σχέσης και ακολουθεί με ευλαβικό σχεδόν τρόπο ένα πρόγραμμα που τους εγκλωβίζει στη μονοτονία της καθημερινότητας. Απλά πράγματα, όπως το να δειπνίσουν μαζί, να πάνε μια εκδρομή, να ακούσουν μαζί το αγαπημένο τους τραγούδι μοιάζουν ξεχασμένα από καιρό.

Οι συνεχόμενες εντάσεις και οι διαπληκτισμοί, οι αλληλοχρεώσεις, η παραμέληση της εικόνας, το γεγονός ότι σε μία σχέση που έχει διάρκεια στο χρόνο ξεχνάμε ότι πρέπει να συνεχίζουμε να προκαλούμε το ερωτικό ενδιαφέρον του ανθρώπου που έχουμε επιλέξει να είναι δίπλα μας, είναι κάποιο επιπλέον παράγοντες ικανοί να επισκιάσουν τη σχέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι σημαντικό να μη θεωρούμε «δεδομένη» τη σχέση με τον/την σύντροφό μας και να συνεχίζουμε να προκαλούμε το θαυμασμό και το ενδιαφέρον του/της δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι συνεχίζει να μας ενδιαφέρει και ο ίδιος αλλά και η μεταξύ μας σχέση.

Συχνά, σε μια ερωτική σχέση οι δύο πρώην ερωτικοί σύντροφοι χάνουν το ερωτικό τους ενδιαφέρον και υιοθετούν μια περισσότερο «αδελφική» σχέση που όσο περνά ο χρόνος μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο τη μεταξύ τους απόσταση και οδηγεί το ζευγάρι σε απομυθοποίηση του σεξουαλικού του ρόλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης