Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, οι μεγαλύτερης ηλικίας αμερικανοί άνδρες που είναι πελάτες σεξουαλικά εργαζομένων γυναικών, πληρώνουν πιο συχνά για τη σεξουαλική πράξη, ενώ η ηλικία τους αυξάνεται. Τα ευρήματά της δημοσιεύτηκαν σε έγκυρο επιστημονικό περιοδικό.

Στη μελέτη συμμετείχαν 208 άνδρες, ηλικίας 60-84, από 36 πολιτείες, οι οποίοι αναρτούσαν ή διάβασαν σχόλια σε ιστοσελίδες σχετικά με τη σεξουαλική εργασία. Ρωτήθηκαν συνολικά 129 ερωτήσεις σχετικά με τη σεξουαλική τους υγεία, τις συμπεριφορές και τις προτιμήσεις τους. Πάνω από τα 2/3(το 68.5%) ήταν παντρεμένοι και οι περισσότεροι ήθελαν να κρατήσουν τις δραστηριότητες αυτές μυστικές. Πάνω από το 85% είχε τριτοβάθμια εκπαίδευση και το ετήσιο εισόδημα ξεπερνούσε αυτό του μέσου αμερικανικού νοικοκυριού. Στο 40% των περιπτώσεων η σύντροφος είχε κάποιο πρόβλημα υγείας το οποίο συνήθως σχετιζόταν με την μετεμμηνοπαυσιακή κατάσταση και την κολπική ξηρότητα και περιόριζε τη σεξουαλική δραστηριότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι υπάρχει μια σχεδόν οικουμενική αντίληψη σύμφωνα με την οποία, οι ηλικιωμένοι άνδρες δεν έχουν τακτικές σεξουαλικές επαφές ούτε και πληρώνουν για αυτές. Τα νέα αυτά ευρήματα λοιπόν προξένησαν έκπληξη αποκαλύπτοντας την υψηλότερη συχνότητα αγοραίου σεξ στους άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας.

Όταν μάλιστα συγκρίθηκαν με άλλες ομάδες ατόμων που πλήρωναν σεξουαλικά εργαζομένους, οι συμμετέχοντες της μελέτης ήταν πολύ πιο ενεργοί στην πληρωμή σεξουαλικής πράξης, με περισσότερους από τους μισούς να αναφέρουν ότι έχουν πληρώσει για σεξουαλική επαφή 13-24 φορές μέσα στο τελευταίο έτος.

Οι περισσότεροι πλήρωναν για στοματικό σεξ χωρίς προφυλακτικό και για συνουσία με προφυλακτικό κατά προτίμηση με λευκή σεξουαλικά εργαζόμενη 26-45 ετών. Σχεδόν το 1/3 των ανδρών έβλεπαν αποκλειστικά μία σεξουαλικά εργαζόμενη και το 44% είχε αναπτύξει σε κάποια φάση συναισθηματική προσκόλληση και ερωτικά συναισθήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνδρες ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν για περισσότερα από τη σεξουαλική πράξη. Οι παντρεμένοι, για παράδειγμα, συχνά αναζητούσαν την επονομαζόμενη «εμπειρία της ερωμένης» ενώ όσοι είχαν υψηλό εισόδημα και δεν είχαν σύζυγο ή σύντροφο, αναζητούσαν από τη σεξουαλικά εργαζομένη μη σεξουαλικές δραστηριότητες, όπως είναι ένα δείπνο, συντροφιά για διακοπές ή τη συνοδεία σε ένα πολιτιστικό γεγονός.

Οι συναντήσεις αυτές φαίνεται να δίνουν στους άνδρες αυτούς τη δυνατότητα να έχουν σεξουαλική επαφή και σωματική οικειότητα, στοιχεία που συχνά τους λείπουν είτε γιατί δεν ικανοποιούνται από τις σχέσεις που διατηρούν είτε εξαιτίας του περιορισμένου ορίου συνομηλίκων γυναικών που είναι διαθέσιμες για σεξουαλικές εμπειρίες.

Πάνω από τους μισούς ανέφεραν ότι είχαν μιλήσει με τον ιατρό τους σχετικά με τη σεξουαλικότητα τους όταν έκλεισαν τα 60, ενώ το 80% ανέφερε ότι είχε ξεκινήσει τη σχετική συζήτηση. Τα ευρήματα λοιπόν τονίζουν ότι οι επαγγελματίες υγείας δεν πρέπει να συμπεραίνουν ότι η μεγάλη ηλικία είναι εμπόδιο στο να πληρώνει κανείς για το σεξ.

Η άμεση και αξιόπιστη πρόσβαση σε πρόθυμες σεξουαλικά εργαζόμενες φαίνεται να διαβεβαιώνει τους άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας ότι έχουν την επιλογή να είναι σεξουαλικά ενεργοί για όσο το αντέχουν σωματικά και οικονομικά.

Πηγή : Medicalnewstoday
Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ.Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης