Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, η φυσική άσκηση μπορεί να τονώσει τη σεξουαλική ζωή των ανδρών.
Σχεδόν 300 συμμετέχοντες έδωσαν πληροφορίες σχετικά με τα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας, την ικανότητά τους για επίτευξη στύσης και οργασμού, την ποιότητα και διάρκεια των στύσεων, καθώς και για τη γενική σεξουαλική τους λειτουργία.

Οι άνδρες που ασκούνταν περισσότερο, σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν με τη μέθοδο των μεταβολικών ενεργειακών ισοδύναμων (METS), είχαν υψηλότερα σκορ στην κλίμακα της σεξουαλικής τους λειτουργίας, ανεξάρτητα από τη φυλή τους. Το MET είναι μονάδα που χρησιμοποιείται για να μετρήσει το μεταβολικό κόστος της φυσικής δραστηριότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, καλύτερη σεξουαλική επίδοση είχαν αυτοί που έκαναν έντονη φυσική άσκηση για  δύο ώρες την εβδομάδα, όσοι έκαναν 3,5 ώρες την εβδομάδα άσκηση μέτριας έντασης και όσοι έκαναν έξι ώρες την εβδομάδα άσκηση ελαφριάς έντασης.

Οι άνδρες που ασκούνταν λιγότερο είχαν χαμηλότερη βαθμολογία σεξουαλικής λειτουργίας. Άλλοι παράγοντες που σχετίζονταν με την έκπτωση της σεξουαλικής λειτουργίας ήταν ο διαβήτης, η αυξημένη ηλικία, το κάπνισμα ακόμα και μετά τη διακοπή του, καθώς και η ύπαρξη καρδιαγγειακού νοσήματος.

Οι ερευνητές διευκρινίζουν πως αναφορικά με το ζήτημα της φυσικής άσκησης δεν υπάρχει μια κατάλληλη προσέγγιση για όλους. Ακόμα όμως και μια ελαφρά μορφή άσκησης είναι καλύτερη από την πλήρη απουσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι προηγούμενες μελέτες που είχαν αναδείξει τη σχέση ανάμεσα στη φυσική άσκηση και τη στυτική δυσλειτουργία επικεντρώνονταν κυρίως στους λευκούς άνδρες. Είναι η πρώτη μελέτη που εξέτασε τα οφέλη της φυσικής άσκησης στη σεξουαλική ζωή των ανδρών σε ένα δείγμα ασθενών που διαφέρουν μεταξύ τους ως προς τη φυλή.

Πηγή: nlm.nih.gov

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ. Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης