Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine, αποκάλυψε ότι οι άνδρες που παίζουν συχνά video games έχουν λιγότερες πιθανότητες να εκσπερματίσουν πρόωρα σε σύγκριση με αυτούς που δεν παίζουν. Οι ερευνητές παρατηρώντας ότι δεν έχει διερευνηθεί επαρκώς η σχέση ανάμεσα στην τακτική ενασχόληση με videogames και τη σεξουαλική υγεία θέλησαν να εξετάσουν την επίδραση της εν λόγω ενασχόλησης στο χρόνο μέχρι την εκσπερμάτιση αλλά και στη στυτική λειτουργία των ανδρών. Για τους σκοπούς της μελέτης οι ερευνητές έδωσαν ερωτηματολόγια σε 600 άνδρες 18-50 ετών. Πιο συγκεκριμένα χορήγησαν το Διαγνωστικό Εργαλείο για την Πρόωρη Εκσπερμάτιση και το Διεθνή Δείκτη Στυτικής Δυσλειτουργίας. Οι συμμετέχοντες επίσης ρωτήθηκαν σχετικά με τον τρόπο ζωής τους και τη συνήθειά τους να παίζουν video games.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, τα ποσοστά πρόωρης εκσπερμάτισης ήταν σημαντικά χαμηλότερα στους άνδρες που έπαιζαν για τουλάχιστον μια ώρα καθημερινά σε σύγκριση με αυτούς που δεν έπαιζαν καθόλου. Αυτοί που έπαιζαν ωστόσο ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν μειωμένη σεξουαλική επιθυμία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχει ακόμα περιθώριο βελτίωσης στο εν λόγω ερευνητικό πεδίο μιας και δεν έχουν ακόμα διερευνηθεί επαρκώς όλες οι παράμετροι της σχέσης ανάμεσα στη σεξουαλική υγεία και τα video games. Οι ερευνητές άλλωστε υποστηρίζουν ότι χρειάζεται περεταίρω έρευνα που θα επαληθεύσει τα ευρήματά τους. Η παρούσα μελέτη ωστόσο είναι πολύ σημαντική καθώς είναι η πρώτη που εξετάζει τη σχέση της ενασχόλησής με τα video games με την πρόωρη εκσπερμάτιση.

www.andrologia.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης