Οι περισσότεροι άνδρες που έχουν βάλει πεϊκή πρόθεση είναι πολύ ικανοποιημένοι, γεγονός που καταδεικνύει ότι η εισαγωγή πεϊκής πρόθεσης είναι μια έγκυρη και αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας. Πρόκειται για τα αποτελέσματα μιας μελέτης που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο «TheJournalofSexualMedicine».

Στη μελέτη συμμετείχαν 47 άνδρες με στυτική δυσλειτουργία, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε χειρουργείο για την εισαγωγή πεϊκής πρόθεσης μέσα στο χρονικό διάστημα από το 2003 μέχρι το 2012. Το 79% ανέφερε ότι ήταν ικανοποιημένο από το αποτέλεσμα. Η ικανοποίηση σχετικά με την ύπαρξη θετικών συναισθημάτων, αυτοεκτίμησης, αυτοπεποίθησης καθώς και με την ενίσχυση της ανδρικής ταυτότητας και της αυτοεικόνας αναφέρθηκε 54 φορές. Τον ίδιο αριθμό φορών αναφέρθηκε και η βελτίωση της σεξουαλικής λειτουργίας που σχετίζεται με την επίτευξη της κολπικής διείσδυσης, την αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας, τη σεξουαλικής ικανοποίηση και τη βελτίωση της στυτικής λειτουργίας. Παράγοντες που σχετίζονταν με τη σχέση αναφέρθηκαν 11 φορές και σχετίζονταν με τη βελτίωση της σχέσης και τη δυνατότητα ευχαρίστησης του συντρόφου. Η βελτίωση της λειτουργίας του ουροποιητικού αναφέρθηκε 3 φορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συγγραφείς της μελέτης υποστηρίζουν ότι η χρήση της πεϊκής πρόθεσης μπορεί να παρέχει ποικίλα οφέλη στους άνδρες με στυτική δυσλειτουργία.

Πηγή : medicalnewstoday
Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ.Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης