Είναι η απιστία προϋπόθεση για έναν υγιή γάμο; Γιατί απέτυχε ο γάμος; Είναι το σεξ και ο γάμος εχθροί; Είναι η σεξουαλική κρίση αποτέλεσμα της πολιτικής κρίσης; Κατά πόσο διαφέρει το σεξ με τον/ την σύζυγό μας, από αυτό με τον εραστή ή την ερωμένη μας; Όλα αυτά τα δύσκολα ερωτήματα- ταμπού πρόκειται, για πρώτη φορά, να συζητηθούν σε ένα συνέδριο ανοιχτό για το κοινό, στο 2ο Μεσογειακό Συνέδριο για την Ανθρώπινη Σεξουαλικότητα και Αναπαραγωγή, που θα πραγματοποιηθεί στις 3 & 4 Απριλίου στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής. βασισμένο στην παραδοχή ότι το σεξ δεν αποτελεί αντικείμενο μόνο της επιστημονικής σκέψης και μελέτης, αλλά και την μυθολογίας και των ιδεολογιών που προκύπτουν από κάθε ζωντανή κοινωνία που εξελίσσεται.

Οι επιστήμονες- ομιλητές ξεκινούν έναν διάλογο για τα όρια της επιστήμης, της φαντασίας, της φιλοσοφίας και της τέχνης, με δεδομένο ότι δεν μπορεί να υπάρξει μία τυποποιημένη απάντηση στο ερώτημα «τι πραγματικά είναι και από τι επηρεάζεται η ανθρώπινη σεξουαλικότητα;». Το συνέδριο πρόκειται να καλύψει μία πληθώρα θεμάτων, μέσα από ομιλίες και παρουσιάσεις, ανοιχτές για το κοινό, στις 4 Απριλίου- μεταξύ αυτών, και οι τρόποι με τους οποίους επηρεάζεται η ανθρώπινη από θεσμούς, αντιλήψεις, πρακτικές αλλά και διάφορες συνθήκες και δεδομένα, όπως η κοινωνική και οικονομική κρίση, η ιδεολογία ή η εξέλιξη της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ομιλητές της ενότητας που είναι ανοιχτή για το κοινό, είναι οι:

• Μ. ΓΙΩΣΑΦΑΤ, Ψυχίατρος – Ψυχαναλυτής – Ψυχοθεραπευτής Ιδρυτής Ελληνικής Εταιρείας Αναλυτικής Ομαδικής & Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας
• Κ. Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος, Πρόεδρος Ανδρολογικού Ινστιτούτου
• Θ. ΛΑΛΑΣ, Δημοσιογράφος, Καλλιτέχνης

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης