Η απάντηση των ειδικών είναι θετική. Πέρα από τα γνωστά οφέλη της στην υγεία, η τακτική φυσική άσκηση μπορεί να ενισχύσει τη στυτική λειτουργία του άνδρα.

Η άσκηση είναι καλή για το κυκλοφορικό σύστημα και βοηθά την καλή ροή του αίματος σε όλο το σώμα. Αυτό έχει μεγάλη σημασία για την καλή στυτική λειτουργία του άνδρα. Όταν ο άνδρας διεγείρεται από ένα σεξουαλικό ερέθισμα, το πέος του γεμίζει με αίμα το οποίο δίνει στη στύση τη σκληρότητα που χρειάζεται για τη συνουσία. Μετά την εκσπερμάτιση, η αιμάτωση του πέους επανέρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χωρίς λοιπόν επαρκή αιμάτωση του πέους κατά το σεξουαλικό ερεθισμό, μπορεί να προκύψουν στυτικά προβλήματα. Σε κάποιες περιπτώσεις η στύση μπορεί να είναι αδύναμη και σε άλλες ο άνδρας μπορεί να έχει πλήρη αδυναμία επίτευξης στύσης.

Κάποιες φορές τα προβλήματα στη ροή του αίματος προκύπτουν εξαιτίας της καταστροφής του ενδοθηλίου ή των μαλακών μυών του πέους. Η καταστροφή αυτή μπορεί να είναι συνέπεια της υπέρτασης ή του καπνίσματος. Μπορεί επίσης να προκύψει εξαιτίας υψηλής χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων ή υψηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Από τη στιγμή που τo ενδοθήλιο και οι μαλακοί μύες του πέους καταστρέφονται, η λειτουργία του οργάνου μπορεί να μην είναι φυσιολογική ακόμα κι αν η αιμάτωση του επαρκεί. Είναι επίσης πιο πιθανό να αναπτυχθεί αθηροσκλήρωση. Ο σχηματισμός πλακών στα τοιχώματα των αρτηριών θα δυσκολέψει ή και θα εμποδίσει τη ροή του αίματος. Συγκεκριμένα μάλιστα στην περιοχή του πέους οι αρτηρίες είναι μικρές, με αποτέλεσμα η στυτική δυσλειτουργία να είναι συχνά το πρώτο σημείο της καταστροφής των αγγείων που προκαλείται από νοσήματα όπως είναι ο διαβήτης ή τα καρδιαγγειακά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τακτική φυσική άσκηση ωστόσο δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο πέρα από το να βελτιώσει τη ροή του αίματος. Παράλληλα, η διατήρηση ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους μπορεί επίσης να αυξήσει τα επίπεδα της τεστοστερόνης, να τονώσει την αυτοπεποίθηση του άνδρα , να μειώσει το άγχος και την κατάθλιψη. Οι παράγοντες αυτοί επίσης ενισχύουν τη στυτική λειτουργία και τη σεξουαλική υγεία του άνδρα εν γένει.

Στο ερώτημα πόση φυσική άσκηση χρειάζεται ένας άνδρας, οι ειδικοί απαντούν ότι εξαρτάται από την υγεία του καθενός. Πριν από την έναρξη της οποιασδήποτε φυσικής δραστηριότητας είναι καλό ο άνδρας να συμβουλεύεται τον ιατρό του ώστε να επιλέξει τον κατάλληλο τύπο άσκησης για αυτόν.

Πηγή: andrologia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης