Η στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ), η αδυναμία επίτευξης ή διατήρησης μιας στύσης ικανής για συνουσία εμφανίζεται όταν η ροή του αίματος στο πέος δεν επαρκεί. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες θεραπείες που στοχεύουν στην αύξηση της ροής του αίματος στο πέος, αλλά μόνο μία φυτική θεραπεία φαίνεται μέχρι στιγμής να έχει καλά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της ΣΔ, η θεραπεία με κόκκινο τζίνσενγκ.

Πρόκειται για μια κορεατική συνταγή. Το εν λόγω βότανο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία διάφορων προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης και της ΣΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κόκκινο τζίνσενγκ δεν συλλέγεται αν δεν φτάσει τα έξι χρονιά ζωής. Είναι μια ρίζα που μοιάζει με το ανθρώπινο σώμα. Πωλείται σε διάφορες μορφές, όπως είναι αυτή του αφεψήματος, του δισκίου ή της αλοιφής.

Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν τον ακριβή μηχανισμό με τον οποίο το κόκκινο τζίνσενγκ μπορεί να βοηθήσει τη ΣΔ. Αρχικά πίστευαν ότι μπορεί να έχει ορμονικές επιδράσεις όμοιες με αυτές της τεστοστερόνης. Ωστόσο, οι μετρήσεις που γίνονται στο αίμα των ανδρών που λαμβάνουν κόκκινο τζίνσενγκ δεν δείχνουν αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης. Άλλος πιθανός μηχανισμός είναι η αύξηση του οξειδίου του αζώτου, το οποίο προκαλεί χαλάρωση στους μυς του πέους και προάγει τη ροή του αίματος.

Σε μια κλινική δοκιμή, στην οποία συμμετείχαν 119 άνδρες, οι μισοί εκ των οποίων έλαβαν 350 mg κόκκινο τζίνσενγκ κάθε μέρα για 8 εβδομάδες και οι άλλοι μισοί placebo, παρατηρήθηκε μείωση της πρόωρης εκσπερμάτισης και αύξηση της σεξουαλικής επίδοσης στους άνδρες που πήραν το κόκκινο τζίνσενγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την αμερικανική ακαδημία οικογενειακών ιατρών, η πρόσληψη 900 mg κόκκινου τζίνσενγκ τρεις φορές την ημέρα μπορεί να βελτιώσει τη στυτική λειτουργία, αν και επισημαίνεται ότι οι άνδρες που το λαμβάνουν δεν αναφέρουν βελτιωμένη σεξουαλική εμπειρία.

Στις πιθανές παρενέργειες περιλαμβάνονται η αϋπνία, οι πονοκέφαλοι, οι στομαχικές διαταραχές και η δυσκοιλιότητα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τους ειδικούς, στα επιπρόσθετα οφέλη του κόκκινου τζίνσενγκ περιλαμβάνονται:

– η βελτίωση της γενικής υγείας
– η ενίσχυση της φυσικής αντοχής
– η θεραπεία προβλημάτων υγείας, όπως είναι τα καρδιακά ή τα αναπνευστικά
– η βελτίωση της αυτοσυγκέντρωσης
– η μείωση των εξάψεων στην εμμηνόπαυση
– η επιβράδυνση της γήρανσης.

Παρά τα οφέλη του κόκκινου τζίνσενγκ στη γενική και σεξουαλική υγεία, είναι πολύ σημαντικό ο άνδρας που υποφέρει από ΣΔ να επισκεφτεί πρώτα τον ιατρό του, ώστε να αποκλειστούν κατ’ αρχάς πιθανά υποκείμενα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλούν τη ΣΔ, όπως είναι για παράδειγμα η υπέρταση. Ο ιατρός, εκτιμώντας κατάλληλα την περίπτωση του άνδρα, θα μπορέσει να τον καθοδηγήσει, ώστε να ανακτήσει μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή με ασφάλεια.

www.andrologia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης