Τι συμβαίνει όταν μια σύντομη σχέση διακόπτεται απότομα με την αποχώρηση του ενός συντρόφου χωρίς εξηγήσεις; Γιατί μετά από ένα πολλά υποσχόμενο πρώτο ραντεβού για τον ένα σύντροφο, ο άλλος δεν επικοινώνησε ποτέ ξανά;

Πολλά είναι τα άτομα που έχουν βιώσει την απόρριψη με τρόπο απότομο και σιωπηλό, χωρίς καμία εξήγηση. Πολύ συχνά μάλιστα χρειάζονται αρκετό χρόνο για να συνέρθουν, ενώ εξακολουθούν να ταλανίζονται από το ερώτημα γιατί τους συνέβη αυτό; Μήπως ήταν κάτι που εκείνοι έκαναν λάθος;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην απάντηση του ερωτήματος αυτού έρχεται να βοηθήσει μια νέα υπηρεσία που διατίθεται από συγκεκριμένες ιστοσελίδες εύρεσης συντρόφου, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ζητήσουν μέσα σε ένα διακριτικό, ασφαλές και οριοθετημένο περιβάλλον , το λόγο για τον οποίο ένα συγκεκριμένο άτομο δεν επικοινώνησε ξανά μαζί τους μετά από ραντεβού. Ο πρώην σύντροφος, ή υποψήφιος σύντροφος μπορεί να απαντήσει επιλέγοντας κάποιους από τους λόγους που παρέχονται ήδη από την ιστοσελίδα, ενώ υπάρχει και ειδικό πεδίο όπου μπορούν και οι δυο να προσθέσουν ερωτήσεις κι απαντήσεις.

Για να ενθαρρυνθεί μια απάντηση, η υπηρεσία αναφέρει τα ποσοστά απαντήσεων σε διάφορες ερωτήσεις που σχετίζονται με την ελκυστικότητα του ατόμου που δέχτηκε την απόρριψη, το στυλ ένδυσης, καθώς και τον τρόπο που φιλάει, ενώ παράλληλα δίνεται έμφαση στη γενική οδηγία να είναι κανείς ευγενικός.

Οι δημιουργοί της υπηρεσίας πιστεύουν πως είναι ιδανική για τα ζευγάρια που δεν είχαν ένα σαφή, ξεκάθαρο χωρισμό και απλά ο ένας εξαφανίστηκε. Με τον τρόπο αυτό, παρέχεται ένας κοινωνικά αποδεκτός τρόπος να αποκατασταθεί το χάσμα στην επικοινωνία και το άτομο που δέχτηκε την απόρριψη να πάρει την εξήγηση που χρειάζεται, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει γνωρίζοντας πλέον τι πήγε στραβά στην προηγούμενη σχέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπηρεσία απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες 18-45 και οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν από διαφορετικά πρότυπα και στυλ επικοινωνίας και να τα προσαρμόσουν στις δικές τους ανάγκες. Σύμφωνα με πρόσφατα δεδομένα το 25% των αιτημάτων ανατροφοδότησης έχουν απαντηθεί.

Σε γενικές γραμμές, η υπηρεσία φαίνεται να έχει μεγάλη απήχηση στο ευρύ κοινό, από τη στιγμή που πολλά άτομα δηλώνουν ότι θα ήθελαν να γνωρίσουν το λόγο που ένα ρομαντικό ραντεβού δεν είχε ευτυχή εξέλιξη. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που υποστηρίζουν ότι είναι περιττή, γιατί θεωρούν ότι η μη συνέχιση μιας σχέσης σημαίνει απλά είτε ότι δεν υπάρχει χημεία ανάμεσα στα άτομα, είτε ότι βρίσκονται σε πολύ διαφορετικές φάσεις της ζωής τους.
Παράλληλα, υπάρχει και το ερώτημα του κατά πόσο θέλει τελικά κανείς να γνωρίζει τι έφταιγε; Πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα εάν πρόκειται για μια συμπεριφορά που διορθώνεται ή για ένα σταθερό χαρακτηριστικό της προσωπικότητας , καθώς και σε ποιο βαθμό θα έπρεπε κανείς να λάβει υπόψη αυτή την ανατροφοδότηση.

Η τεχνολογία, λοιπόν, φαίνεται να έρχεται για ακόμα μια φορά να καλύψει την ανάγκη των ανθρώπων για επικοινωνία μέσα στους χαοτικούς ρυθμούς του σύγχρονου τρόπου ζωής. Στην πραγματικότητα όμως, απλά παρέχει εργαλεία και υπηρεσίες που μπορούν υπό συνθήκες να διευκολύνουν την ανταλλαγή μηνυμάτων ανάμεσα σε δυο ανθρώπους. Δεν μπορεί, όμως, σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει την ουσιαστική επικοινωνία που είναι απαραίτητη για το χτίσιμο μιας σχέσης.

Πηγή : abcnews

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ.Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης