Η νόσος Peyronie αναπτύσσεται λόγω της δημιουργίας πλακών ινώδους ιστού στο πέος, οι οποίες οδηγούν στην κάμψη του. Εμφανίζεται στο 9% του πληθυσμού ανεξαρτήτως ηλικίας, αν και η συχνότητα της είναι υψηλότερη στους άνδρες άνω των 35. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι άνδρες που έχουν τη νόσο θα εντοπίσουν ένα εξόγκωμα στο πέος τους ή όταν είναι σε στύση θα παρατηρήσουν ότι το πέος τους εμφανίζει κάμψη. Τα πιο συχνά συμπτώματα της νόσου είναι: 

  • Εξόγκωμα στο πέος
  • Κάμψη του πέους που μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 90 μοίρες
  • Πόνος στο πέος
  • Απώλεια του μήκους και του πάχους του πέους όταν είναι σε στύση 
  • Εμφάνιση στυτικής δυσλειτουργίας

Η εμφάνιση ή όχι των παραπάνω συμπτωμάτων εξαρτάται από το μέγεθος, το σχήμα και τον εντοπισμό της πλάκας ινώδους ιστού. Δυστυχώς οι περισσότεροι ασθενείς που υποφέρουν από τη νόσο Peyronie αναφέρουν ότι η νόσος έχει σημαντική επίπτωση στην ποιότητα της ζωής τους, ενώ ένας στους δύο αναφέρει σοβαρό ψυχολογικό στρες ακόμα και κατάθλιψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η εικόνα σώματος εν γένει παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχική υγεία κι ευεξία των ατόμων. Πολύ συχνά όμως όταν το πρόβλημα της εικόνας εντοπίζεται στα σεξουαλικά όργανα, το άτομο ντρέπεται και προτιμά να το κρατήσει κρυφό πάρα να ζητήσει ιατρική βοήθεια, ιδιαίτερα όταν η προβληματική εικόνα συνδυάζεται με προβληματική λειτουργία. Οι άνδρες μάλιστα συνήθως δυσκολεύονται περισσότερο από τις γυναίκες καθώς οι δεύτερες έχουν μάθει ήδη από νεαρή ηλικία να επισκέπτονται τον γυναικολόγο. Μπορούν ωστόσο και οι άνδρες το ίδιο, να επισκεφτούν, δηλαδή, έναν ανδρολόγο όταν έρθουν αντιμέτωποι με οποιοδήποτε σύμπτωμα εμφανιστεί στα γεννητικά τους όργανα και στη σεξουαλική τους λειτουργία. Η νόσος Peyronie είναι ένα από τα πολλά προβλήματα για τα οποία ο άνδρας μπορεί να λάβει θεραπεία και καθοδήγηση σε μια ανδρολογική κλινική. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να υποφέρει σιωπηλά από ένα πρόβλημα που επηρεάζει όλη του τη ζωή. Σε κάθε περίπτωση η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα, έτσι ώστε ο άνδρας να ανακτήσει σύντομα τη σεξουαλική του υγεία.

Πηγή: andrologia.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης