Μια διαδικτυακή πλατφόρμα ανδρικής υγείας που εστιάζεται κυρίως στο ζήτημα της στυτικής δυσλειτουργίας ονομάζεται Roman και ξεκίνησε πρόσφατα να λειτουργεί στην Αμερική με τη βοήθεια μιας χρηματοδότησης ύψους 3,1 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η ιδέα για την κατασκευή της εν λόγω πλατφόρμας σχετίζεται με το στίγμα που συνοδεύει τη στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ) κι έχει ως αποτέλεσμα πολλοί άνδρες, ενώ υποφέρουν από αυτή, να μη ζητούν τη βοήθεια ειδικού, ή ακόμα και να αναζητούν έναν τρόπο αντιμετώπισης έξω από την ασφάλεια του συστήματος υγείας. Αυτό όμως μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, καθώς η ΣΔ ενδέχεται να είναι ένα πρώιμο σημάδι διαβήτη, καρδιαγγειακής νόσου, υψηλής χοληστερόλης, παχυσαρκίας ή κατάθλιψης. Η διαδικτυακή πλατφόρμα βοηθά τους άνδρες στο να ζητήσουν βοήθεια με πιο διακριτικό τρόπο, με τον οποίο ενδεχομένως νιώθουν πιο άνετα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ειδικοί, μάλιστα, τονίζουν ότι η στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ) είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι που ενώ ο άνδρας δεν υπάρχει περίπτωση να μην εντοπίσει, δεν επισκέπτεται τον ιατρό εξαιτίας του στιγματισμού που φοβάται. Οι άνδρες με ΣΔ πολύ συχνά δεν μιλούν για την κατάστασή τους στον γενικό τους ιατρό και περιμένουν μέχρι τα πράγματα να χειροτερέψουν.

Ένας από τους εμπνευστές της πλατφόρμας αποκάλυψε μάλιστα ότι εμφάνισε ΣΔ ενώ ήταν έφηβος και τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν ένα πρώιμο σύμπτωμα ενός επικίνδυνου καρδιαγγειακού νοσήματος.

Στις παροχές της πλατφόρμας περιλαμβάνεται και μια αξιολόγηση της υγείας του άνδρα με τη βοήθεια ενός ερωτηματολογίου που ο άνδρας συμπληρώνει διαδικτυακά. Σε δεύτερο χρόνο ένας ιατρός που συνεργάζεται με τη Roman ανταποκρίνεται αναλόγως. Πολλές φορές συνταγογραφούνται για τους χρήστες της πλατφόρμας φάρμακα για την αντιμετώπιση της ΣΔ, τα οποία αποστέλλονται κατευθείαν στους ασθενείς και ανανεώνονται αυτόματα στον κατάλληλο χρόνο. Η Roman χρεώνει 15 δολάρια για την αρχική συμβουλευτική καθοδήγηση, ενώ ξεχωριστά χρεώνονται τα φάρμακα σε κάθε περίπτωση. Η υπηρεσία δεν καλύπτεται από ασφαλιστικές. Σε πρώτη φάση η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στη Νέα Υόρκη, στην Καλιφόρνια, στην Πενσυλβάνια και στη Φλόριντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος της υπηρεσίας είναι επίσης να ενθαρρύνει τους άνδρες να επισκεφτούν ειδικό για να εντοπιστούν ενδεχόμενες υποκείμενες αίτιες της ΣΔ και σε πολλές περιπτώσεις διευκολύνουν την παραπομπή σε ειδικούς αποστέλλοντας τις απαραίτητες πληροφορίες.

Οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας δηλώνουν ότι ο στόχος τους είναι η Roman να είναι ο ευκολότερος, ασφαλέστερος και πιο οικονομικός τρόπος να λάβει κάποιος βοήθεια για τη ΣΔ. Εάν τα καταφέρουν σε αυτό, θα διευρύνουν την υπηρεσία τους και σε άλλα προβλήματα της ανδρικής υγείας ανάλογα με τα αιτήματα των πελατών τους αλλά και με τα ερευνητικά δεδομένα που αναδεικνύουν τη σχέση της ΣΔ με όλο και περισσότερα ιατρικά προβλήματα.

www.andrologia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης