Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι το σεξ και η ηλικία δεν πηγαίνουν μαζί και ότι όσο αυξάνεται η ηλικία μειώνεται το σεξ. Στην πραγματικότητα όμως αυτό δεν ισχύει. Αντιθέτως είναι πολλά τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που επιθυμούν τη σεξουαλική επαφή και απολαμβάνουν από αυτή. Έχει βρεθεί ότι το ενεργό ενδιαφέρον για το σεξ, καθώς και η συχνότητα και ποιότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας σχετίζονται θετικά με την κατάσταση της υγείας στην μετέπειτα ζωή. Έτσι λοιπόν η πεποίθηση που θέλει το σεξ να μην είναι για τους ηλικιωμένους, δεν ισχύει για άλλους.

Υπάρχουν βέβαια κάποιες δυσκολίες όταν αυξάνεται η ηλικία. Οι σωματικές αλλαγές, η ασθένεια ή η αναπηρία που μπορεί να πλήττει ένα άτομο, καθώς και κάποια φάρμακα που μπορεί να λαμβάνονται, καθιστούν τη σεξουαλική πράξη και την ικανοποίηση από αυτή πραγματική πρόκληση. Ωστόσο υπάρχουν πλέον τα μέσα και οι πόροι που μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας να αποκτήσουν μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Δεν πρέπει βέβαια να διστάζουν, αλλά να ζητούν τη γνώμη του ειδικού που εμπιστεύονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης οι ηλικιωμένοι που είναι σεξουαλικά ενεργοί δεν πρέπει να ξεχνούν τις απαραίτητες προφυλάξεις, καθώς ο κίνδυνος των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων είναι υπαρκτός σε κάθε ηλικία.

Πηγή : mayoclinic

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ.Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης