Δέκα παίκτες από την ομάδα ποδοσφαίρου του πανεπιστήμιου της Μινεσότα έχουν αποβληθεί μετά από αναφορές που έγιναν εις βάρος τους για σεξουαλικές επιθέσεις. Για ένα διάστημα οι συμπαίκτες τους είχαν αποφασίσει να απέχουν από τους αγώνες για να πιέσουν τις πανεπιστημιακές αρχές σε μια δίκαιη μεταχείριση των αποβεβλημένων φοιτητών. Μετά όμως από μια ανοιχτή και ειλικρινής συζήτηση με τον πρύτανη η αποχή σταμάτησε, ενώ η αποβολή των φοιτητών έχει επιβληθεί επ’ αόριστον.

Τα ονόματα των παικτών δε δοθήκαν από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης καθώς οι 10 παίκτες δεν έχουν επίσημα κατηγορηθεί για κάποιο έγκλημα. Οι εκπρόσωποι του πανεπιστήμιου ωστόσο δήλωσαν ότι η σεξουαλική βία και παρενόχληση ενάντια στις γυναίκες δεν έχει καμία θέση ούτε στο πανεπιστήμιο, ούτε στην ομάδα ούτε στην κοινωνία και ότι θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να καταδικάζεται άμεσα. Τονίζουν ότι υπάρχει ένας μόνο αποδεκτός τρόπος συμπεριφοράς απέναντι στις γυναίκες και αυτός είναι o μέγιστος και διαρκής σεβασμός. Επισημαίνουν επίσης ότι δεν πρόκειται να κρίνουν ή να υπερασπιστούν τους αποβληθέντες, καθώς αυτό είναι ζήτημα των αρχών. Τέλος τόσο το πανεπιστήμιο όσο και η ομάδα συμφωνήσαν να στηρίξουν το ήθος της πλειοψηφίας των παικτών της ομάδας, οι οποίοι μάλιστα σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν το δημοφιλές προφίλ τους προκειμένου να προάγουν την ενημέρωση σχετικά με τη σεξουαλική βία και την πρόληψη της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι πολύ σημαντικό μέσα στις πανεπιστημιακές δομές να υπάρχουν μηχανισμοί πρόληψης της σεξουαλικής βίας και προστασίας των ατόμων που έχουν αυξημένο κίνδυνο να πέσουν θύματα, καθώς επίσης και αποτελεσματικοί μηχανισμοί περιορισμού και καταστολής της παραβατικότητας.

www.andrologia.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης