Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα και τα φώτα πέφτουν στους άνδρες που προσπαθούν να κάνουν τις γυναίκες ευτυχισμένες. Και ένα σημαντικό κομμάτι αυτής της ευτυχίας, περνάει από το… κρεβάτι, όμως φαίνεται ότι σήμερα οι άνδρες είναι και θύματα όχι μόνο οικονομικής αλλά και ερωτικής κρίσης!

Οι γυναίκες σήμερα «αποκαθηλώνουν» τους άνδρες, εσκεμμένα ή μη, «γειώνοντας» την ερωτική τους επιθυμία, καθιστώντας τους συχνά ανενεργούς σεξουαλικά, γεμίζοντάς τους ανασφάλεια, βαρεμάρα και, τελικά, ανικανότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παράγοντες που μπλοκάρουν την ερωτική επιθυμία των ανδρών είναι πολλοί και διαφορετικοί. Η αλλαγή των ρόλων στα δύο φύλα, η οικονομική στενότητα, που βάζει σε πρώτο πλάνο την επιβίωση, οι συγκρίσεις με άλλους άνδρες, η κριτική που τους ασκούν οι γυναίκες…

«Υπήρξαν ηρωικές εποχές, που οι άνδρες ήσαν μόνο άνδρες, με αρρενωπή σκέψη, ήρωες, ιππότες, ακάματοι στον ερωτικό στίβο. Που λάτρευαν την περιπέτεια, κυνηγούσαν τον ποδόγυρο κι όταν περπατούσαν χαλούσαν τα πεζοδρόμια στον διάβα τους… Αυτές ήσαν οι φαντασιώσεις των γυναικών την εποχή των Παιδιών του Πειραιά, του Λεωφορείου ο Πόθος και του Φύγε Στέλλα, κρατάω μαχαίρι» λέει χαρακτηριστικά ο ουρολόγος – ανδρολόγος, πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

«Ναι, αυτοί οι άνδρες δεν υπάρχουν πια. Τα λένε και οι γυναίκες στις παρέες τους. Δεν τις φλερτάρουν, δεν ρισκάρουν τη χυλόπιτα, δεν ξοδεύουν μια περιουσία για να τις κατακτήσουν, ούτε για καφέ δεν τις πάνε, γιατί δεν έχουν χρήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από αυτούς τους άνδρες οι γυναίκες θέλουν τα πάντα… Έρωτα, πίστη, ασφάλεια και την προοπτική να γίνουν μανάδες, ερωμένες και σύντροφοι.

Το «μπέρδεμα» των ρόλων

Όμως αυτή η ασφάλεια είναι που καταλήγει… επισφαλής για τους άνδρες. Σύμφωνα με τον Δρ. Κωνσταντινίδη, η ερωτική ζωή των ανδρών σήμερα περνά κρίση και ζει σχεδόν στα πρόθυρα της αυτοκτονίας, απλά γιατί είναι ασφαλής.

«Παλιότερα ο ανδρισμός ήταν πιο ξεκάθαρος. Άνδρας – παντελόνια, γυναίκα – φούστες και αυτός ο διαχωρισμός εξυπηρετούσε τη βολεμένη σε απλουστεύσεις σεξουαλικότητα των ομάδων και των οπαδών του ανδρισμού σε έγερση και εγρήγορση και της θηλυκότητας σε μια γλυκιά προσμονή και αποδοχή.

Ο άνδρας – Ηρακλής και η γυναίκα – Ωραία Ελένη στα δύο άκρα, χωρίς ενδιάμεσες μορφές και ρόλους,όπου ο παθητικός αρσενικός συναντά μια πιο ενεργητική και επιθετική θηλυκή μορφή.
Άρα η πρώτη αίτια, που οι άνδρες είναι σε νευρικό κλονισμό σήμερα, είναι πως, δεν είναι ούτε αυτοί σίγουροι πως, φορώντας μόνο ανδρικά ρούχα αποκτούν δια βίου ανδρική ταυτότητα» τονίζει ο κ. Κωνσταντινίδης.

Η ασάφεια του φύλου φαίνεται πως σήμερα δημιουργεί μια κρίση ταυτότητας του ποιος είμαι και τι θέλω. Και ο άνδρας σήμερα, σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες, φοβάται τη σύγκριση με τους άλλους άνδρες.

Όσο για το κεφάλαιο απιστία, έχει άλλη ιδεολογική αξία για τον άνδρα. Η γυναίκα του λέει πως δεν πήγε, απλά, με άλλον άνδρα, αλλά με έναν καλύτερο, που θα ήθελε να κάνει και παιδιά μαζί του. Άρα ο άλλος είναι καλύτερος από εκείνον.

«Ησύγκριση αυτή εξουθενώνει τον άνδρα. Τον κάνει να μη νιώθει, πια, την ασφάλεια που αισθανόταν, όταν είχε αποκλειστικά προνόμια «νόμου» και «κατοχής» στη σύντροφό του. Τον κάνει, όμως, και να αμφιβάλλει για τη ρήση της μαμάς του, πως είναι ο μοναδικός και ο ομορφότερος του κόσμου όλου» εξηγεί ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.

Άλλοι παράγοντες, που μπλοκάρουν την επιθυμία των ανδρών, είναι, σύμφωνα με τον ειδικό:

• Ότι φοβούνται «τα εν δήμω», γιατί, πλέον, οι γυναίκες δεν μένουν σπίτι, αλλά εργάζονται, κυκλοφορούν και δεν φοβούνται να μιλήσουν
• Ότι ομολογούν τις ερωτικές τους αδυναμίες
• Ότι δεν είναι σίγουροι για το πόσο καλά τα καταφέρνουν στην ερωτική αρένα
• Ότι κατά βάθος ξέρουν πως εκεί έξω υπάρχει κάποιος, που είναι καλύτερος από αυτούς
• Ότι υστερούν στο μέγεθος του πέους
• Ότι οι γυναίκες τους αποφεύγουν να κάνουν σεξ, προφασιζόμενες τον «κλασικό» πονοκέφαλο. Τους απορρίπτουν
• Ότι οι γυναίκες σχολιάζουν τα πάντα. Από το ροχαλητό τους, την απόδοσή τους, το πώς είναι μέσα στην οικογένεια, την οικονομική τους κατάσταση, τις αποτυχίες τους
• Ότι φοβούνται την αρρενωπότητα
• Ότι προβάλλεται η ομοφυλοφιλία σαν υγιής δύναμη.

«Κάτι άλλο που αξίζει να αναφέρουμε, είναι ότι ο άνδρας, με έναν μαγικό, σχεδόν τοτεμικό τρόπο, θεωρεί πως οι δικές του σεξουαλικές επιθυμίες είναι απόλυτα υγιείς, ηθικές και κοινωνικά αξιοπρεπείς. Ενώ της γυναίκας είναι ύποπτες για προδοσία και υστεροβουλία» επισημαίνει ο Δρ. Κωνσταντινίδης.
«Από το πυρ – γυνή – θάλασσα, μέχρι το όλες οι άλλες γυναίκες είναι π…, εκτός από τη μητέρα του, η απόσταση από την κοινή λογική αποκτά αστρικές αποστάσεις.

Αυτά νομίζω βλέπουν οι γυναίκες και δεν παίρνουν σοβαρά τους άνδρες. Για τούτο η ρήση «δεν υπάρχουν άνδρες πια», νομιμοποιείται πλήρως»καταλήγει ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης